SRL: Pariisin olympialaisten kouluratsastuksen valintaperusteet on määritelty

Suomella on Pariisin kouluratsastuksessa joukkuepaikka, eli kilpailuihin voidaan lähettää kolmen ratsukon joukkue. Lajiliiton pääsääntönä on että Emma Kanerva on etusijalla saavutettuaan maapaikan olympiarankingin kautta. Muiden ratsastajien on olympiajoukkueeseen päästäkseen ensi ylitettävä FEI:n kvalifikaatioraja, joka muutamalla ratsukolla jo onkin.

Vuoden 2024 olympialaisissa vaaditaan kaksi vähintään 67 prosentin Grand Prix -tulosta vähintään CDI3* kilpailussa kahdelta eri Level 4 tuomarilta ja yhteistuloksessa. Oman maan tuomarin tulosta ei hyväksytä. Tulokset on annettava 24.6.2024 mennessä.

Tällä kaudella valintakomitea vaatii ratsukoilta vähintään kolme starttia kansainvälisestä Grand Prix´ssä, joista kaksi parasta tulosta huomioidaan valinnoissa. Ratsastajainliiton mukaan valintaan vaikuttavat lisäksi yleiset valintaperusteet, kuten tulostason trendi.

Etusijalla valinnassa on maapaikan hankkinut ratsastaja. Muiden joukkueen jäsenten valinnassa huomioidaan ensisijaisesti ratsukon kansainvälisten Grand Prix-tason kilpailutulosten keskiarvo, tuloskehitys, ja tulosvarmuus ulkokilpailuista kaudella 2024. Vapaaohjelmien tuloksia ei huomioida valinnoissa. Hallikilpailuiden GP-tulokset voidaan huomioida lisänäyttönä, mutta painotus on ulkokilpailutuloksissa.

Kahden tuloksiltaan lähes tasavertaisen ratsukon valintaesityksessä Ratsastajainliiton Huippu-urheilun johtoryhmän vahvistettavaksi voidaan esittää valintaperusteena keskiarvon lisäksi tuloskehitys kilpailua edeltäneellä lyhyellä aikavälillä (ns. päivän kunto) ja/tai ratsukon valinnan merkitystä tuleviin arvokilpailujoukkuevalintoihin.

Valinta-aikataulu Pariisin olympialaisiin tehdään yhdessä Suomen Olympiakomitean kanssa. Olympiakomitea tekee lopulliset valinnat. Ratsastajainliiton kouluratsastuksen valintakomiteassa ovat Janne Bergh, Marko Björs, Tanja Takkula ja Ratsastajainliiton urheilujohtaja Jutta Koivula.  

FEI:lle ilmoitetaan tarvittavat tulokset saavuttaneet ratsastajat 25. kesäkuuta mennessä, ja viimeinen ilmoittautumispäivä olympialaisiin on 8. heinäkuuta. Pariisin olympialaiset järjestetään ratsastuksessa 27.7.-6.8. ja paralympialaiset 28.8.-8.9.2024.

Lista MER-tuloksiin oikeuttavista kilpailuista 2024 löytyy FEI:n olympiasivuilta: https://inside.fei.org/fei/games/paris2024/disciplines

Lähde: Suomen ratsastajainliitto

Lue myös:

Jaa artikkeli