Joukkueet valmiina Longines League of Nations-kilpailun alkuun Abu Dhabissa

Jännitys kulisseissa on jo käsinkosketeltavaa, kun upouusi Longines League of Nations -sarja näkee aamunkoiton huomenna Abu Dhabissa. Maailman kymmenen parhaan esteratsastusmaan joukkueet ovat saapuneet paikalle, ja hevostarkastukset ovat tässä historiallisessa, ensimmäisessä osakilpailussa nyt läpäisty.

Esteratsastuksen Nations Cup on ollut lajin fanien sydämissä pitkään. Siinä hevoset ja ratsastajat yhdistävät taitonsa edustaessaan jokainen omaa maataan suurella ylpeydellä ja intohimolla. Vuodesta 1909 lähtien järjestetty, ja FEI:n alaisuudessa vuodesta 1930 lähtien, tämä maiden välinen joukkuekilpailu on inspiroinut ratsastajia ja kiehtonut katsojia ympäri maailman.

Uudistettu Longines League of Nations -sarjassa sulautuvat yhteen entisaikojen perinteet ja moderni ratsastusurheilu jännittävässä neliosaisessa superliigassa, joka järjestetään kolmella mantereella. Abu Dhabin jälkeen toiminta siirtyy maaliskuussa Ocalaan (USA) ja sitten kesäkuussa St Galleniin (Sveisti) ja Rotterdamiin (Hollanti), ennen kun se päättyy lokakuussa Barcelonassa (Espanja) suureen finaaliin, jossa kahdeksan parasta joukkuetta taistelee ensimmäisestä mestaruustittelistä.

Jo ensimmäisessä osakilpailussa tiedossa on mahtava mestarikaarti ottamassa mittaa toisistaan.

Lähtöjärjestys

Irlannin joukkue saa parhaan lähtöpaikan, koska se on kuuden parhaan ratsastajan (mukaan lukien yksi U25-ratsastaja) keräämien pisteiden perusteella tässä sarjassa maailman ykkösmaa. Kun taistelu alkaa Abu Dhabissa, ensimmäisenä radalla nähdään isäntämaan edustajajoukkue, jonka ei ole tarvinnut kilpailla sarjaan osallistumisesta, ja Irlanti nähdään areenalla viimeisenä.

Joukkueiden lähtöjärjestys määräytyy niiden ranking-sijoitusten mukaisesti. Toisena radalla on Brasilia, ja sen jälkeen Ruotsi, Belgia, Alankomaat, Iso-Britannia, Sveitsi, Saksa, Ranska ja Yhdysvallat, ennen kuin ensimmäinen ratsastaja Irlannin joukkueesta saa lopulta lähtövuoron.

Yksi ratsukko jokaisesta maasta hyppää radan, ja sitten seuraavat ratsukot aloittavat kierroksensa. Lopussa kunkin joukkueen kolmen ratsukon parhaat pisteet ensimmäiseltä kierrokselta lasketaan yhteen. Kahdeksan parasta maata palaavat hyppäämään radalla toisen kierroksen, mutta tällä kertaa vain kolme ratsastajaa neljän sijaan. Näin ollen kaikki virheet radalla tulevat erittäin kalliiksi.

Mikäli toisen kierroksen lopussa tulee tasapeli, suoritetaan vielä viimeinen uusintakierros, missä kutakin joukkuetta edustaa vain yksi ratsukko.

Tähtikaarti

Avauskilpailu on houkutellut täyden kokoonpanoon lajin kirkkaimpia tähtiä, ja hallitseva olympiavoittajamaa Ruotsi lähetti mukaan Henrik von Eckermannin, Wilma Hellströmin, Peder Fredricsonin ja Rolf-Göran Bengtssonin. Tämä on upea nelikko, jolla on erinomaiset voittomahdollisuudet.

Ruotsalaiset ovat olleet lajissa hallitseva voima jo pitkään, he ovat voittaneet joukkuekultaa Tokion olympialaisissa, jotka siirtyvät vuoteen 2021, MM-kisoissa vuonna 2022, ja kertaalleen EM-kisoissa vuonna 2023.

Rohkeana ratsastajana tunnettu Fredricson auttoi saavuttamaan joukkueelle mestaruuden Tokion jännittävässä uusinnassa. Taasen von Eckermann lisäsi mitalitililleen henkilökohtaisen kullan maailmanmestaruuskilpailuissa Tanskan Herningissä vuonna 2022, ja on siitä lähtien lähes keskeytyksettä johtanut maailman rankinglistaa. Bengtsson on viisinkertainen olympiavoittaja sekä entinen EM-kultamitalisti, ja myös Hellström on jo jonkin aikaa ollut Ruotsin joukkueen vahva jäsen.

Myös Brasilian joukkue on hyvässä vedossa. Se sai karsintapaikan Pariisin 2024 olympialaisiin Nations Cup 2023 -finaalissa viime lokakuussa, ja joukkuepronssia Pan American 2023 -kisoissa Chilessä muutamaa viikkoa myöhemmin. Entinen Portugalin joukkueen jäsen Luciana Diniz palasi ratsastamaan Brasilian lipun alla viime vuoden Barcelonan finaalissa, ja näissä kisoissa hän ratsastaa Abu Dhabissa Marlon Zanotellin, Juri Mansurin ja Luiz Felipe de Azevedo Filhon rinnalla.

Kokemusta

Belgiaa edustavat kokeneet Tokion joukkuepronssimitalistit Gregory Wathelet, Koen Vereecke, Abdel Saïd ja Wilm Vermeir, kun taas Ranska lähettää olympia- ja Euroopan mestarit Kevin Stautin ja Roger Yves Bostin, Olivier Robertin ja Olivier Perreaun.

Iso-Britannian lipun alla purjehtivat Skye Higgin, Joseph Stockdale sekä Donald ja Jack Whitaker, kun taas Nations Cup 2023 -mestaruustittelin voittaja, Saksa lähettää radalle kahdesti joukkueiden olympiapronssia voittaneen, entisen EM- ja MM-voittajan Christian Ahlmannin, Jörne Sprehen, ja vuoden 2021 EM joukkuehopeamitalistit David Willin ja Christian Kukukin. Irlannin puolia pitämässä ovat Michael Pender, Richard Howley, Mark McAuley ja Denis Lynch.

Alankomaiden joukkueessa Kim Emmenin, Loewie Joppenin ja Leopold van Astenin tukena on MM kulta- ja olympiahopeamitalisti Jur Vrieling. Kun taasen Janika Sprunger ja Barbara Schnieper kuuluvat vuoden 2021 EM-joukkuekultamitalisti Elian Baumannin ja tuplaolympiavoittaja Pius Schwizerin kanssa Sveitsin joukkueeseen.

USA:n joukkueessa mukana ovat Alise Oken, Callie Schott, Hannah Selleck ja Aaron Vale. Ja isäntämaa toivoo hyvää tulosta valitsemaltaan joukkueeltaan, johon kuuluvat Abdullah Mohd Al Marri, Omar Abdul Aziz Al Marzooqi, Abdullah Humaid Al Muhairi ja Ali Hamad. Al Kirbi.

Jokaisessa osakilpailussa on jaossa 700 000 € palkintorahoja, ja finaalissa tarjolla on 1 600 000 €, sekä useita ylimääräisiä bonuspalkintoja. Pelissä on tietysti myös kaikki kunnia ja arvovalta, joka aivan ensimmäisen Longines League of Nations -mestaruustittelin voittamiseen liittyy.

Katso kaikki kilpailuun osallistujat tästä linkistä.

Lue myös:

Jaa artikkeli