Ruotsi saavutti paikan kymmenen parhaan maan joukkoon League of Nations-sarjaan 2024

Kun Longines League of Nations -sarjan avauskausi alkaa helmikuussa 2024, ehdimme vielä tarkastella lähemmin maata, joka on kelpuutettu mukaan kilpailemaan. Ranking-listan sijalta yhdeksän, löytyy Ruotsi.

Tärkeimmissä ratsastuskilpailuissa aina mukana nähty Ruotsin esteratsastusjoukkue on ansainnut arvostetun paikkansa olla mukana vuoden 2024 Longines League of Nations -kilpailuissa, ja näin vakiinnuttaa paikkansa maailman parhaiden esteratsastusjoukkueiden joukossa.

Longines League of Nations -sarja jatkaa arvostettua maailmanlaajuista FEI Jumping Nation’s Cup -kilpailusarjaa, joka kokoaa yhteen maailman parhaat ratsastuslahjakkuudet kaikkialta maailmasta kilpailemaan jännittävässä joukkuekilpailumuodossa, joka lupaa innostaa niin katsojia kuin kilpailijoitakin. Ruotsin karsiutuminen mukaan, osoittaa heidän jatkuvaa taitojen hiomista ja sitoutumistaan. Joukkueenjohtaja Henrik Ankarcronan mukaan tavoitteenaan on “Tietysti voittaa mahdollisimman paljon, niin että mennään parhailla ratsukoiden yhdistelmillä, ensisijaisesti aina hevosten etua ajatellen.”

Tämä saavutus on hieno lisä Ruotsin viimeaikaisten voittojen sarjaan, mihin lukeutuvat heidän nykyiset tittelinsä esteratsastuksen joukkuekilpailuiden hallitsevana MM-, olympia-, ja viimeksi EM-mestareina. EM-kultamitali tuli viime elokuussa Italian Milanossa, ja tässä kilpailussa he voittivat Longines League of Nations-pistetilaston kärkipaikkaa pitävän Irlannin joukkueen, joka sijoittui toiseksi. Joten vuoden 2024 kilpailusarjasta on varmasti tulossa mielenkiintoinen.

Loistava suoritus Tokion olympialaisissa 2020 toi heille paikan palkintopallin korkeimmalla korokkeella, ja mitalikokoelmaan neljännen olympiakullan. Tämä kansainvälisten areenoiden jatkuva hallitseminen ympäri maailmaa kuvastaa joukkueen omistautumista ratsastusurheilulle ja sen erinomaisesta paineensietokykyä. Heidän ranking-listan yhdeksättä sijaa ei kannata aliarvioida, sillä he ovat joukkue, joka hakee tässä jännittävässä liigassa ainoastaan voittoa.

Näin Ankarcrona hahmotteli joukkueen suunnitelmia vuoden 2024 kilpailusarjaa varten:

Ruotsilla on vahvat perinteet ratsastuksessa. Miten näet Longines League of Nation -kilpailun myötävaikuttavan Ruotsin esteratsastuksen kunniakkaaseen historiaan?

“Ruotsin esteratsastukselle FEI Nations Cup ja mestaruuskilpailut ovat aina olleet vuoden huipentuma, ja uskomme osallistumisen olevan paras tapa saada hyvä maine hyppymaana. Tämä uusi liiga tulee jatkamaan tätä historiaa. On selvää, että viimeaikainen menestyksemme kertoo tiimimme yhteenkuuluvuudesta, ja uskon, että tämä luottamus sekä hyvä huomiomme yksityiskohtiin ovat sellaista perintöä, joka tuo meille lisää menestystä tässä uudessa sarjassa.”

Uskotko että maailmalla edustaminen herättää kansallista ylpeyttä ruotsalaisratsastajien keskuudessa, vai kiinnostavatko tällaiset kilpailut enemmän katsojia ja potentiaalisia uusia ratsastajia kokeilemaan lajin harrastamista?

Uskon että uusi Longines League of Nations -kilpailumuoto kiinnostaa sekä mediaa, että katsojia. Sitä on helpompi seurata, ja on kiehtovaa nähdä, kuinka se kehittyy ja muuttuu, avajaiskilpailusta kohti finaalia. Olemme erittäin ylpeitä saadessamme olla yksi kymmenestä joukkueesta jotka osallistuvat Longines League of Nations -kilpailuun. Ruotsille tämä merkitsee paljon, ja olen varma, että tämä rohkaisee monia nuoria ratsastajaa asettamaan tavoitteensa korkealle, ja työskentelemään lujasti, jotta saavuttavat tähän liigaan osallistumiseen tarvittavan määrän kokemusta. Tämä sarja on ainutlaatuinen, joten toivomme, että media omaksuu tämän ja jakaa kaiken tämän jännityksen, innostuksen ja odotuksen kohti suurta finaalia.

Voitko jakaa neuvoja tai rohkaisevia sanoja nuorille ratsastajille, jotka haluavat edustaa omaa maataan tämänkaltaisissa kansainvälisissä hevostapahtumissa?

Jos esteratsastus on intohimo ja haaveilee urasta kansainvälisenä ratsastusurheilijana, tai mestaruusratsastajana, tarvitaan kaksi elementtiä: Ensimmäinen ja tärkein asia on rakastaa hevostasi ja asettaa niiden hyvinvointi kaiken muun edelle. Toiseksi sinun on työskenneltävä kovasti. Tarvitset ratsastustaitoa ja sinun on oltava avoin uuden oppimiselle, kuunneltava ja seurattava huippuratsastajia. Mutta tärkein jota kuunnella, on hevosesi. Opettele lukemaan niitä ja ymmärtämään, että ne ovat tässä urheilussa se arvokkain voimavara.

Tule mukaan seuraamaan kun joukkue liittyy maailman parhaiden esteratsastajien ja hevosten joukkoon Longines League of Nations 2024 -sarjaan, todistaakseen Ruotsin kyvykkyyttä isoilla kansainvälisillä areenoilla. Tämä kilpailu lupaa olla esitys taidoista, strategiasta ja urheiluhengestä, ja Ruotsin joukkue pyrkii vaalimaan perintöään sekä entisestään vahvistamaan asemaansa ratsastusurheilun korkeimmalla tasolla.

Longines League of Nations 2024-kilpailusarja alkaa Abu Dhabissa 11. helmikuuta.

Lue myös:

Jaa artikkeli