Esteratsastuksen Nations Cup-kilpailusarja on nyt League of Nations

Esteratsastuksen Longines League of Nations-kilpailusarja on julkaissut kymmenen hevosmaata, jotka kilpailevat tässä uudessa kansainvälisessä joukkuekilpailusarjassa ensi vuoden alusta. Helmikuussa 2024 Abu Dhabista alkava kilpailusarja seuraa historiallisen FEI:n esteratsastuksen Nations Cupin jalanjälkiä uudistetulla ja ainutlaatuisella kilpailuformaatilla, jota seurataan laajasti ympäri maailmaa.

Uudistetulla sarjalla on tarkoitus tehdä esteratsastuksen historiaa. Se esittelee tuoreen lähestymistavan lajin ikivanhaan eri maiden väliseen kilpailuperinteeseen, joka juontaa juurensa vuoteen 1909. Longines League of Nations -kilpailussa kilpailevat kaikkien maailman maiden kymmenen parasta joukkuetta neljässä karsintakilpailussa. Sarja huipentuu suureen finaaliin, jossa kahdeksan maailman parasta joukkuetta kilpailevat siitä, kuka saa ilmaan nostettavaksi historian ensimmäisen Longines League of Nations-palkintopokaalin.

Kymmenen parasta joukkuetta

Longines League of Nations rankinglistan kärjessä on Irlanti. Tunnettu hevosmaa, jolla on pitkä historia ja paljon menestystä Nations Cup sarjasta. Sitä seuraavat tiiviisti Yhdysvallat, Ranska, Saksa, Sveitsi, Iso-Britannia, Alankomaat, Belgia, Ruotsi ja Brasilia. Nämä maailman parhaat esteratsastusjoukkueet ovat sarjan perusta, ja jokainen maa tuo kisaan mukanaan oman ainutlaatuisen yhdistelmän ratsastustaitoa ja lahjakkuutta, sekä ripauksen omaa kansallisylpeyttä.

Kymmenen mukaan karsiutunutta joukkuetta, jotka ovat jo varmistaneet osallistumisensa sarjaan, sekä maiden pisteet ja joukkueenjohtajat ovat:

  1. Irlanti (IRL) – 13834 pistettä. Joukkueenjohtaja: Michael Blake
  2. Amerikan yhdysvallat (USA) – 13532 pistettä. Joukkueenjohtaja: Robert Ridland
  3. Ranska (FRA) – 12890 pistettä. Joukkueenjohtaja: Henk Nooren
  4. Saksa (GER) – 12876 pistettä. Joukkueenjohtaja: Otto Becker
  5. Sveitsi (SUI) – 12514 pistettä. Joukkueenjohtaja: Peter Van Der Waaij
  6. Iso-Britannia (GBR) – 12045 pistettä. Joukkueenjohtaja: Di Lampard
  7. Alankomaat (NED) – 11957 pistettä. Joukkueenjohtaja: Jos Lansink
  8. Belgia (BEL) – 11552 pistettä. Joukkueenjohtaja: Peter Weinberg
  9. Ruotsi (SWE) – 10237 pistettä. Joukkueenjohtaja: Henrik Ankarcrona
  10. Brasilia (BRA) – 9289 pistettä. Joukkueenjohtaja: Pedro Paulo Lacerda

Koko sarjaranking löytyy tästä linkistä. Suomen sijoitus on tällä hetkellä 44.

Kansallisylpeyttä, kansainvälinen kilpailu, maailmanlaajuinen kiinnostus

Lähtölaskenta sarjan alkuun ensi helmikuussa on käynnissä, ja osallistujamaiden lajiliitot ovat innostuneina ilmaisseet kiinnostuksensa olla mukana avajaiskaudella. Kyseessä on maailman ratsastusyhteisölle merkityksellinen ja arvokas kilpailu.

Toiseksi parhaimpana maana mukaan karsiutuneen Amerikan joukkueenjohtaja Robert Ridland sanoi:

Olemme aina uskoneet, että Nations Cupit muodostavat perustan esteratsastukselle urheilulajina, ja olemme alusta alkaen olleet mukana täysillä tukemassa FEI:n aloitetta uudistaa ja vahvistaa Longines-kilpailusarjaa.

Robert Ridland (USA)

Hän lisäsi, että he aikovat käyttää näitä joukkuekisoja kerätäkseen nuorille ratsastajille arvokasta kokemusta, ja heillä nämä kilpailut on sisällytetty osaksi valmisteluprosessia Pariisin 2024 olympialaisiin.

Tuleva Sveitsin joukkueenjohtaja Peter de Waaij kertoo samaa ja odottaa innolla kuinka hyvin hänen tiiminsä selviää uusien kisapaikkojen, kuten Abu Dhabin ja Ocalan tuomista haasteista ja jännityksestä. Sekä samalla pyrkii saamaan joukkueensa palkintokorokkeelle oman maansa järjestämässä osakilpailussa St Gallenissa.

“Uusi kilpailumuoto, jossa ensimmäisellä kierroksella mukana on neljä ratsastajaa, ja toisella kierroksella kolme ratsastajaa, tuo myös lisää haastetta, eikä todellakaan tee joukkueenjohtajan työtä helpommaksi! Se voi johtaa vaikeisiin päätöksiin ja lopputulosta on vaikea ennustaa. Olemme vuosien varrella nähneet monta kertaa, että ensimmäisen kierroksen hyvä tulos ei ole tae menestykselle toisella kierroksella. Tämä on mielenkiintoinen uudistus Nations Cup -kilpailuihin, ja sarjan kannattajille onkin todella jännittävää seurata pystyykö heidän maansa nousemaan rankinglistalla.”

Brasilian kansallinen lajiliitto pitää tätä kilpailukutsua erittäin tärkeänä. Pääsihteeri Tatiana Gutirrez kertoo, että “se tarjoaa meille mahdollisuuden kilpailla maailman parhaiden maiden kanssa, erityisesti vuoden 2024 Pariisin olympialaisten alla.”

Iso-Britannian joukkueenjohtajan Di Lampardin puhuessa sarjasta, äänessä on toiveikkuutta. Hän korostaa että FEI Jumping Nations Cup-sarjalla on perinteisesti ollut ratkaiseva rooli heidän valmisteluissa mestaruuskilpailuihin.

“Tämä uusi joukkuekilpailumuoto tarjoaa uusia mahdollisuuksia kehittää urheilijoitamme, sekä ratsastajia että hevosia, maailman parhaita esteratsastusmaita vastaan. Ja odotan innolla mitä he voivat tuoda pöytään.” Lampard sanoo. Ja lisää että he keskittyvät pitämään yllä hyvää energiaa, varmistaakseen kovasti tavoitellun paikan Longines League of Nations -finaaliin Espanjan Barcelonassa.

Belgian kansallinen liitto kertoo, että “mahdollisuus päästä kilpailemaan neljässä kilpailussa, kymmenen parhaan maan joukossa, lupaa huippuluokan ratsastusurheilua, ja maallemme on kunnia olla osana sitä”. He ennakoivat tulevan sarjan olevan “loistavimpia kilpailuita”, joita jälleen seurataan runsaasti Belgiassa, sekä Alankomaissa.
Heidän urheilujohtaja Iris Boelhouwer puolestaan lupaa, että “TeamNL” tekee kaikkensa saadakseen vahvan ja kilpailukykyisen joukkueen mukaan kaikkiin sarjan kilpailuihin, päätavoitteena Barcelonan finaali.”

Tätä ajatusta tukevat myös saksalaiset, joukkueenjohtaja Otto Beckerin kautta, joka sanoo tästä sarjasta kuinka “se mielestäni edustaa lajin tärkeintä kilpailumuotoa”. Maan pääsihteeri Soenke Lauterbach oikeutetusti ylistää “Longinesin suurta tukea” sarjalle.

Henrik Ankarcrona, Ruotsin joukkueenjohtajana, lupaa että heiltä vuoden 2024 liigaan liittyy mukaan ennennäkemättömän vahva joukkue. Hän kertoo kuinka he ovat kehittyneet tasaisesti, ja odottavat innolla tulevan sarjan tarjoamia kokemuksia, korostaen samalla hevosten asettamista etusijalle FEI:n sääntöjen mukaisesti.

Tavoitteenamme on tietysti voittaa mahdollisimman paljon, tietysti niin että mennään parhailla ratsukoiden yhdistelmillä, ensisijaisesti aina hevosten etua ajatellen. Tämä sarja on ainutlaatuinen ja jännittävä. Toivomme että myös media omaksuu tämän, ja on mukana jakamassa kohti suurta finaalia rakentuvaa jännitystä.

Henrik Ankarcrona, Ruotsi

Sophie Dubourg, Ranskan ratsastajainliiton tekninen johtaja korosti kuinka iloisia he ovat pystyessään kilpailemaan urheilijoiden, hevosten, joukkueiden, omistajien, sponsorien ja henkilökunnan vuosia jatkuneen erinomaisen työn ja omistautumisen ansiosta.

“Jokaiselle urheilijalle mahdollisuus puolustaa maansa värejä on kunnia. Kyseessä on kansallisylpeys, ja olemme valmiina tähän, tämän uuden, yksinkertaistetun kilpailusarjan muodossa saatuun kilpailuhaasteeseen.”

Parhaana mukaan karsiutuneella Irlannilla on nyt paineet päällänsä. Horse Sport Irelandin esteratsastuksen suorituskykyjohtaja Michael Blake sanoo, että he ovat valmiita.

“Minulle Nations Cupin voittaminen on aina ollut se suurin kunnia. Irlanti odottaa innolla voidakseen antaa parhaansa, ja vahvistaakseen tätä mahdollisuutta Longines League of Nations-kilpailussa. Kuten aina, tästä on tulossa erityinen kilpailu, ja olen innoissani voidessani laittaa kaikki likoon maailman parhaita joukkueenjohtajia vastaan” ajattelee Blake, odottaen ensi vuonna pääsevänsä mukaan osaksi tätä hienoa ja kiivasta kamppailua.

Yhdessä vahvempia

FEI:n presidentti Ingmar De Vos kertoo;

Meillä on ilo vahvistaa, että kaikki kutsutut maat ovat hyväksyneet kutsun osallistua Longines League of Nations-kilpailusarjan avajaiskaudelle. Kymmenen joukkoon kuuluminen on merkittävä saavutus, ja osoitus urheilijoiden, hevostenomistajien, hevostenhoitajien, joukkueenjohtajien, tukijoukkoojen, valmentajien ja kansallisten liittojen yhteistyöstä. Tämä on tiimityötä, ja juuri siitä Longines League of Nations-yhteisössä on kyse, työskennellessä yhdessä voidaan saavuttaa jotain suurempaa kuin yksittäin. Haluan onnitella kaikkia, jotka ovat olleet mukana tätä edistämässä.

Valmistaudumme jännittävää kilpailusarjaa varten ja teemme yhteistyötä järjestäjien kanssa tarjotaksemme yhdessä joukkueille parhaan alustan esittää osaamistaan. Kiitän myös arvostettua pääyhteistyökumppaniamme Longinesia heidän tuestaan ja sitoutumisestaan tähän historialliseen sarjaan, joka symboloi kaikkea, mikä meille ratsastusyhteisössä on arvokasta.”

Ingmar De Vos, FEI:n puheenjohtaja

Odotus ja jännitys ovat kasvussa, kun tämän ratsastusurheilun uuden ja historiallisen ajanjakson alkuun, Longines League of Nations-sarjan avajaisiin, on jäljellä enää 48 päivää. Kymmenen lajin vahvinta toimijaa ovat jo valmiina esittelemään ratsastustaitojaan upeilla kansainvälisillä areenoilla, ja ratsastuksen ystäville tässä sarjassa on luvassa mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen yhdistelmä perinteitä ja uudistuksia.

Longines League of Nations-sarjan kilpailuaikataulu 2024

11. helmikuuta, Abu Dhabi, Yhdistyneet arabiemiirikunnat
23. maaliskuuta, Ocala, Florida, USA
31. toukokuuta, St. Gallen, Sveitsi
21. kesäkuuta, Rotterdam, Hollanti
6. lokakuuta, Barcelona, Espanja – Finaali

Tutustu Longines League of Nations kilpailusarjaan, ja sen omaan hubiin tarkemmin tästä linkistä.

Jaa artikkeli