Helgstrandin oriit vaihtoivat ratsastajia, hevostenvaihtoruletti käynnissä ennen Pariisia

Andreas Helgstrand sai kohudokumentti Operation X:n seurauksena Tanskan lajiliitolta kilpailukiellon maajoukkueessa vuoteen 2025 asti. Nyt hän on luovuttanut huippuhevosensa toisiin käsiin, Jovian lähtee Helgstrandin kumppanin Patrik Kittelin luo ja Queenspark Wendy on nyt Isabell Werthin tallissa. Werthin sponsorista Madeleine Winter-Schulzesta on tullut tamman osaomistaja.

“Sekä Wendy että Jovian ovat kaksi aivan fantastista hevosta, ja on tietysti surullista sanoa heille hyvästit. Olen kuitenkin ennen kaikkea iloinen ja ylpeä siitä että olemme tehneet sopimukset kahden maailman ehdottomasti parhaan kouluratsastajan kanssa. Näin molemmat hevoset voivat jatkaa arvonsa mukaista matkaansa kohti tähtiin”, Andreas Helgstrandia siteerataan Helgstrand Dressage sivuilla eilen julkaistussa tiedotteessa.

Winter-Schulze omistaa nyt osuuden Wendystä

“Wendy ja Isabell ovat täydellinen pari. He ovat molemmat todellisia voimanaisia. Wendyllä on todellista “Täältä tullaan!”-karismaa, lahjakkuutta ja voimaa, koko paketti, mitä tarvitaan huipulle pääsemiseksi. Lisäksi se on vielä nuori hevonen, eikä minulla ole epäilystäkään siitä, että tulevaisuudessa siltä nähdään paljon enemmänkin. Wendy on Isabellin kanssa erittäin hyvissä käsissä” Bolette Wandt, Wendyn omistaja kertoo.

Isabell Werth julkaisi jo kuvan Wendystä tallissaan saatesanoilla: “Lämpimästi tervetuloa Rheinbergiin, Queenparks Wendy! Olen erittäin ylpeä ja kiitollinen saadessani toivottaa tämän uuden lisäyksen, merkittävän upean hevosen tervetulleeksi talliini. Erityinen kiitos tämän kumppanuuden edistämisestä kuuluu Madeleine Winter-Schulzille, Bolette Wandtille ja Andreas Helgstrandille.”

Viime vuoden syyskuussa Isabell Weth kertoi että suunnittelee vetäytyvänsä, ja jättävänsä kilpailuradat Pariisin olympialaisissa. Onkin mielenkiintoista nähdä, kilpaileeko hän viimeistä kertaa arvokisaedustajana tämän hevosen selässä? Jos Werth voittaisi vielä kultamitalin Pariisissa, hän päihittäisi kilpameloja Birgit Fischerin maailman menestyneimpänä olympiaurheilijana.

Patrik Kittel

Ruotsalainen Partik Kittel, joka kiirehti Operation X-dokumenttien esityksen jälkeen ensimmäisten joukossa tiedottamaan ottavansa etäisyyttä Helgstrandista, ottaakin nyt Jovianin haltuunsa.

Hän kertoo Helgstrand Dressagen tiedotteessa “Ihailen Joviania. Se on aivan fantastinen hevonen, ja on minulle kunnia saada mahdollisuus ratsastaa sillä. Olen ollut sen fani siitä lähtien kun Andreas osti sen. Siinä on laadukkuutta yli käsityskyvyn, kun se ravaa, se on kuin liitäisi pilvissä. Teen kaikkeni tehdäkseni sille oikeutta, ja toivon että onnistumme yhdessä kehittämään hyvän ja hedelmällisen kumppanuuden.”

Hevosvaihdoksia Pariisiin

Molemmat hevoset on jo rekisteröity FEI:n tietokantaan uusien ratsastajiensa kansallisuuksilla. Tämä tarkoittaa, että kilpaileminen tämän vuoden olympialaisissa Pariisissa on mahdollista molemmalle uudelle parille.

Pariisin olympialaisten alla moni lupaava hevonen on vaihtanut omistajaa. Alkuvuodesta Eurodressage uutisoi kuinka suomalaiskouluratsastaja Ville Vaurion hevonen G-Star myytiin Belgiaan, missä Fairchildin perhe kaavailee sitä Pariisin olympiajoukkueeseen Alexa Fairchildille.

Olympiapaikat lunastaneilla mailla on vielä 15. tammikuuta asti aikaa tehdä rekisteriin muutoksia hevosten omistajista ja tämän myötä niiden kansallisuudesta. FEI:n sääntöjen mukaan hevosilla tulee olla olympiakisoissa sama kansallisuus niiden ratsastajien kanssa.

Lue myös:

Jaa artikkeli