Saksalainen von Bredow-Werndl ja Dalera voittivat kaksi luokkaa Baselissa

Kouluratsastuksen maailmancupissa jatkettiin siitä, mihin viime vuonna jäätiin. Maailman ykkösratsukko Jessica von Bredow-Werndl ja ihmetamma TSF Dalera BB tekivät jälleen upean suorituksen voittaen Länsi-Euroopan liigan seitsemännen osakilpailun lauantaina Baselissa, Sveitsissä.

Jessica von Bredow-Werndl ja TSF Dalera BB. Kuva: FEI/Martin Dokoupil

Perjantain alkukarsintakilpailussa pari johti Grand Prix-luokassa neljän parhaan ratsastajan saksalaisjoukkoa. Myös lauantaina maamiehet Isabell Werth Emilio 107:llä ja Matthias Alexander Rath Destacado FRH:lla ottivat jälleen toisen ja kolmannen sijan, mutta Sönke Rothenbergerin täytyi tällä kertaa tyytyä viidenteen sijaan, itävaltalaisen Florian Bachin kirisessä edelle hevosellaan Fidertraum OLD.

Tämä oli toinen peräkkäinen voitto von Bredow-Werndlille ja Daleralle Baselissa. Oltuaan täällä ensimmäisinä 12 kuukautta sitten, lähti heidän voittoputki käyntiin todenteolla. Vauhtiin päästyään he voittivat toisen kouluratsastuksen maailmancup-kilpailun kolme kuukautta myöhemmin, ja heinäkuussa kotikentällä Aachenissa CDIO5*-NC he pesivät jälleen kaikki. EM-kisoissa he voittivat tuplakultaa ja joukkuehopeaa, ja ratsukko päätti vuoden voittamalla sekä Grand Prix- että Freestyle-luokat CDI5*-kilpailuissa Tukholmassa joulukuussa.

Tämä pari, joka on myös hallitseva olympiavoittaja, jatkaa tanssahteluaan olympiavuoteen 2024, ja saatuaan tänään komeat voittopisteet 91,010 von Bredow-Werndl sanoi: “Dalera on paras, ja olen erittäin iloinen. On niin mahtava tunne kun se on täällä näin hyvässä kunnossa!”

Tavoite

Werth asetti tavoitteen korkealle nostaessaan tulostaululle prosentit 87.950, vuoden 2023 lopussa eläkkeelle jääneen hevosensa Emilion kanssa. Se on kuitenkin viime aikoina näyttänyt koko uransa parasta kokoamiskykyä ja loisti taas tänään suorittaen ohjelman itsevarmuudella, hyvässä rytmissä, tasapainossa, ja yhteistyössä.

18-vuotias westfaleninruuna näytti nauttivan työstään enemmän kuin koskaan ja näkyi kuinka keskittynyt se oli annettuihin tehtäviin. Sujuvat siirtymiset osoittivat kuinka vakaa ja keskittynyt siitä on tullut. Eikä ole ihme, että sen yhteisomistajat Werth ja Madeleine Winter-Schulze ovat päättäneet jatkaa sen uraa.

Saksalainen Isabell Werth ratsasti Emilio 107:lla toiselle sijalle maailmancupfinaalissa Sveitsin Baselissa.
Kuva: FEI/Martin Dokoupil

Vain von Bredow-Werndl ja Dalera onnistuivat vielä paremmin. Heidän lopputuloksesta 91.010% Pariisi-aiheinen teema toi maksimipisteet, 10 pistettä, koreografiasta, vaikeusasteesta, musiikista ja sen tulkinnassa, kaikilta viideltä tuomarilta. Tuomaristoon kuuluivat Susanne Baarup (Tanska), Hans Voser (Sveitsi), Raphael Saleh (Ranska), Stephen Clarke (Iso-Britannia) ja Henning Lehrmann (Saksa).

“Eläkkeelle jääminen” näyttää viime aikoina nousseen puheissa esiin usein, joskus väistämättäkin kun hevonen menestyy yhtä pitkään kuin Dalera, joka täytti tänä vuonna 17. Mutta tänä iltana von Bredow-Werndl vakuutti, ettei se ole tämän hänen äitinsä Micaela Werndlin ja Beatrice Buerchler-Kellerin yhteisomistuksessa olevan tamman osalta näkyvissä lähiaikoina. Huolimatta huhuista, joiden mukaan tämän ratsukon yhteinen ura saattaa päättyä Pariisissa 2024.

”On vaikea löytää oikeita sanoja kuvaamaan sitä, mitä Dalera on tehnyt hyväkseni ja tekee edelleen. En halua vain säilyttää nykyistä tasoamme, vaan myös kehittää sitä edelleen, jos mahdollista. Ja olen niin kiitollinen, että Dalera haluaa tehdä tämän kanssani. Joten teen parhaani sen hyväksi ja katsomme mitä loppukausi tuo tullessaan” von Bredow-Werndl sanoi illalla.

Jessica von Bredow-Werndl ratsasti voittoon TSF Dalera BB:lla Sveitsissä, Baselin osakilpailussa. Kuva: FEI/Martin Dokoupil

Päätavoitteita

Hän huomautti, että Pariisin 2024 olympialaiset ovat tänä vuonna tärkein tavoite, joten maailmancup-finaali Riadissa huhtikuussa 2024 ei ole hänen aikataulussaan. Mutta Werthillä se taasen on selkeästi tähtäimessä.

“Emilio on loistavassa kunnossa ja se nauttii nyt olostaan. Olemme nyt menneet kaksi maailmancup-karsintakilpailua ja karsiutuneet mukaan finaaliin, joten seuraan miltä se vaikuttaa muutaman viikon päästä ja teen sen perusteella meille kilpailusuunnitelman. Mutta olisi kyllä mukavaa ratsastaa sillä finaalissa.” hän sanoo.

Hän nousi sarjataulukossa seitsemänneksi, ennen seuraavaa karsintakilpailua kahden viikon kuluttua Amsterdamissa, Hollannissa. Hän on kerännyt maksimipisteet, 20 karsintapistettä nyt sekä marraskuussa Stuttgartissa, että jälleen tänään Baselissa, sillä puolustavana mestarina von Bredow-Werndl ei saa pisteitä.

Saksalainen Matthias Alexander ja Destacado FRH, Baselin osakilpailussa kolmanneksi. Kuva: FEI/Martin Dokoupil

Matthias Alexander Rath oli tänään erittäin tyytyväinen kolmanteen sijoitukseensa. Hurmaava 11-vuotias punarautias ori Destacado FRH, minkä lävistäjän sulkutaivutuksessa näyttämä notkeus ja liioiteltu lisätty käynti auttoivat heidät radalla ratsukon parhaaseen tulokseen 81.750%.

“Se on edistynyt viimeisen vuoden aikana niin paljon ja nähtyäni tulokset tänään, olen tyytyväinen. Odotan innolla tätä kautta sen kanssa” Rath sanoi hevosestaan. Ja hän todella nautti kilpailupaikan ilmapiiristä Baselissa. ”Kaikki toimii hyvin, tunnelma on mahtava. Olen täällä koko perheeni kanssa, ja meillä oli todella mukavaa.” hän lisäsi.

Thomas Straumann, CHI Classics Baselin hallituksen puheenjohtaja, oli myös iloinen päivän kilpailusta. Kouluratsastus liittyi tapahtuman kilpailuohjelmaan vasta vuonna 2023, ja se on nyt jo osoittanut valtavaa suosiota katsojien keskuudessa.

“Tänään iltapäivällä meillä oli, viime vuoden tapaan, mahtava kilpailu. Mieletön tunnelma, yleisö kannustaa kovasti mukana. Olen todella iloinen että otimme kouluratsastuksen viime vuonna mukaan, ja aiomme jatkaa varmasti jatkossakin!” hän sanoo.

Ja niin tehdäänkin. Sillä ensi vuonna Basel isännöi kouluratsastuksen, esteratsastuksen ja vikellyksen maailmancup-finaalit 2025.

Jessica von Bredow-Werndl ja TSF Dalera BB palkintojenjaossa vapaaohjelman jälkeen. Kuva: FEI/Martin Dokoupil

Tulokset

Liigasijoitukset

Jaa artikkeli