Washingtonissa Dinanille unelmavoitto

Lähestyessään radan viimeistä estettä Longines FEI Jumping World Cupin Washingtonin osakilpailun uusinnassa, Katie Dinan myönsi ettei ollut aivan varma kuinka monella laukka-askeleella aikoi välin edetä. Mutta sen hän kyllä tiesi, että pidättely ei enää tässä kohtaa ollut ratkaisu.

“Etäisyys tuli näkyviin heti viimeiselle suoralle hypätessä, jatkoin etenemistä, ja yleisöstä kuului paljon ääntä. Näin välimatkan viimeiseen hyppyyn ja ajattelin: “Tämä on paljon pidemmällä kun luulin tämän linjan olevan”, Dinan kuvaili. “Ajattelin että pidätteet nyt eivät todellakaan ole tässä enää oikea juttu. Hevoseni oli jo juuri levittänyt siipensä lähteäkseen lentoon. Ja se oli hyvä päätös.”

Viimeisenä seitsemän hevosen uusinnassa Dinan ja parinaan hänellä viisi vuotta ollut Brego R’n B, voittivat heidän ensimmäisen maailmancup-osakilpailun, ohittaen Saksan Rene Dittmerin ja Corsica X:n kolmella viimeisellä esteellä. Portugalilaisen Bernardo Costa Cabralin suunnittelemalla esteradalla.

Dinan luotti rohkeasti hevoseensa radan loppusuoralla, sen kolmella viimeisellä esteellä, ja voiton varmistaakseen jätti pois laukka-askeleen viimeiselle okserille. Voittoaika oli 33,50 sekuntia. Dittmer joutui tyytymään toiseen sijaan yhden sekuntin erolla (34,40 sekuntia), ja häntä seurasivat USA:n Devin Ryan ja Eddie Blue (34,74).

Saksan Rene Dittmer ja Corsica X Kuva: FEI/AK Dragoo Photography
Devin Ryan (USA) ja Eddie Blue kolmanneksi Washingtonissa. Kuva: FEI/Shawn McMillen Photography

Okserille tuli näkyviin pitkä välimatka, ja ehdin ajattella “Jos ei nyt, koska? Ja menin siihen mukaan.”

Katie Dinan (USA)

Dinan ja “Brego” ovat saavuttaneet useita huippusijoituksia Pohjois-Amerikan liigassa aiemmilla kausilla, ja he pääsivät viime vuonna finaaliin Leipzigissä, Saksassa. Voitto on kuitenkin aina lipsunut käsistä. Pitkäaikaisen valmentajansa, sveitsiläisen Beat Mändlin avustuksella Dinan otti henkilökohtaiseksi tavoitteekseen parantaa omaa nopeutta ja tehokkuutta uusinnoissa, mikä alkoi tuottaa tulosta kesällä. Lauantain voitto on parin kolmas Grand Prix -tason kilpailu kesän jälkeen.

“Tajusin, että Brego on todella nopea hevonen ja jos emme olleet uusinnassa nopeita, se johtui minusta. Joten minun täytyi työstää sitä” Dinan kertoi. “Vaikka se ei olekaan sellainen pieni, kissamainen hevonen, joka vain liitää radan läpi, minun täytyi löytää parempi tapa toimia, olla fiksumpi ja parempi ratsastaja, ja patistaa itseäni yrittämään voittaa nämä luokat.”

Bregoa on vaikea olla rakastamatta. Hän on super, superhevonen. Olin niin onnekas saadessani sen. Tämä on ensimmäinen yhteinen viiden tähden Grand Prix -voittomme, ja se on 17-vuotias. Se todella, todella ansaitsee tämän. Olen aivan ihastunut siihen.”

Katie Dinan (USA)
Katherine A. Dinan ja Brego R’n B, Washingtonin osakilpailun voittajat. Kuva: FEI/Shawn McMillen Photography

Bregon ikääntyessä Dinan on myös asettanut etusijalle ruunan aikataulun. Samaan aikaan Rockefellerin yliopiston tohtoritutkinnon kurssitaakkaa kiireisenä suorittava Dinan ei aina pysty hankkimaan niin paljon kilpailukokemusta kuin haluaisi.

“Ratsastajana minun on joskus pysyttävä rauhallisena ja oltava kärsivällinen, annettava asioiden rullata omalla painollaan, eikä stressata siitä etten ole kentällä niin paljon” Dinan sanoi. “Yritän olla kilpailuttamatta [Bregoa] liikaa, ja nauttia parhaani mukaan siitä silloin kun se on mahdollista.”

Dinan jakaa nyt sarjan johtopaikan Sacramenton osakilpailuvoittajan irlantilaisen Robert Blanchetten kanssa 20 pisteellä. Kolmantena on Sophia Siegel (USA) 17 pisteellä.

USA:n Katherine A. Dinan ja Brego R’n B, Longines FEI Jumping World Cup™ NAL 2023/24 Washingtonin osakilpailun voittajat.
Kuva: FEI/AK Dragoo Photography

Pohjois-Amerikan esteratsastusliiga jatkuu Lexingtonissa, USA:ssa neljäs marraskuuta.

Kaikki tulokset.

Liigasijoitukset. (.pdf)

Jaa artikkeli