Uusi aikakausi FEI Awards-palkintojenjaossa, äänestys alkaa nyt!

Tänään FEI:n nettisivuilla avattu äänestys paljasti muutamia muutoksia. Palkintokategoriat ovat tänä vuonna Peden Bloodstock FEI:n paras urheilija, Longines FEI:n nouseva tähti, Cavalor FEI:n paras hevosenhoitaja, ja Pivo FEI inspiroijapalkinto.

Tämän vuosittaisen tapahtuman seuraajat epäilemättä huomasivat, että tänä vuonna äänestyksessä on vain neljä palkintokategoriaa, sekä “Pivo FEI Inspire Award” -palkinto, johon on yhdistetty osia FEI Solidarity Award -solidaarisuuspalkinnosta ja FEI Against All Odds -palkinnosta. Kuten nimestä voi päätellä, palkinto on suunniteltu tuomaan julki arvostusta lajissa roolimalleina toimivien henkilöiden sisukkuutta ja määrätietoisuutta kohtaan. Ja osoittaa, että kaikki on mahdollista.

FEI inspiroija palkintokategoria on saanut uuden sponsorin, Pivon. Josta tuli aiemmin tänä vuonna FEI:n virallinen teknologiakumppani. Pivo on uusi nimi pitkäaikaisten sponsorien, Longinesin, Cavalorin ja Peden Bloodstockin rinnalla.

Peden Bloodstock FEI:n paras urheilija“-kategorian ehdokkaina ovat sveitsiläinen Steve Guerdat, joka voitti FEI esteratsastuksen EM-kisat Milanossa. Ja saksalainen Jessica Von Bredow-Werndl, kiistaton kouluratsastuksen valtatekijä, jolla on nimellään pitkä liuta kultamitaleita, ml. kaksinkertainen kulta kouluratsastuksen Euroopan mestaruuskilpailuissa 2023 Riesenbeckissä. Tähän seuraan liittyy Iso-Britannian kenttäratsastaja Rosalind “Ros” Canter, joka on tällä hetkellä maailmanlistan sijalla toisena, ja jolla on vaikuttava lista voittoja vuodelta 2023, ml. arvostettu CCI5* Badminton mestaruus ja tuplakultaa kenttäratsastuksen EM-kilpailuista Ranskan Haras du Pin:istä. Listalla mukana on myös valjakkokuski Marijke Hammink Hollannista, joka on pitää maailmanlistan kärkipaikkaa ponien nelivaljakoissa. Hänellä on ollut poikkeuksellinen vuosi, voittaen kauden aikana yksitoista kertaa peräkkäin. Mukaan lukien yksilö- ja joukkuekultaa valjakkoajon maailmanmestaruuskilpailuissa ponien nelivaljakoissa Hollannin Oirschotissa.

Cavalor FEI Best Groom” -kategoria juhlistaa sankareita kulissien takana, hevostenhoitajia. Tähän ryhmään kuuluvat Steve Guerdatin hevosenhoitaja Emma Uusi-Simola Suomesta, ja Ros Canterin hevosenhoitaja Sarah Charnley Iso-Britanniasta. Ehdolla ovat myös Danny Ingratta, Millar Brooke Farmin omistautunut hevostenhoitaja Kanadasta. Sekä ruotsalainen Sofia Flodin, joka vastaa saksalaisen kouluratsastustähden, Mathias Rathin hevosten hyvinvoinnista.

The Longines FEI Rising Star“kategoriassa valokeilassa ovat nuoret lahjakkuudet jotka ovat jo jättäneet jälkensä hevosurheilukentälle. Sieltä löytyy 21-vuotias amerikkalainen Christian Simonson, joka on onnistunut kouluratsastuskentillä tänä vuonna erinomaisesti. Kettäratsastaja Rodrigo Storani Saliba Brasiliasta, joka 20-vuoden iässä on jo todistanut olevansa huomioon otettava kilpailija lajissa. Toinen 20-vuotias, vikellyslahjakkuus Quentin Jabet Ranskasta, sekä USA:n 19-vuotias esteratsastaja Mimi Gochman, ovat myös päässeet ehdokkaista finaaliin.

Uuden “Pivo FEI Inspire” -kategorian ehdokkaiden joukossa on Valeria Bonfiglio Italiasta, joka on todistanut, että intohimo ja päättäväisyys eivät ole numeroita. 54-vuotiaana Bonfiglio osallistui ensimmäisiin matkaratsastuskisoihinsa, ja sitten saavutti ensimmäisen voittonsa 160:n kilometrin matkalla 57-vuotiaana. Hänen seuranaan on Jennie Sharpe Iso-Britanniasta joka uhmasi odotuksia sen jälkeen, kun hänellä diagnosoitiin selkäytimen ahtauma. Hän palasi satulaan ja saavutti kilpailussa voiton, fyysisistä haasteista huolimatta. Ehdokkaiden listaa täydentävät lento-onnettomuudesta selvinnyt meksikolainen Federico Fernandez Senderos, joka vaikeista palovammoista ja näkövammasta huolimatta kilpailee menestyksekkäästi 5*-tasolla esteratsastuksessa, sekä Ukrainan vikellysjoukkue, Polina Shovkova ja Kateryna “Katya” Panasenko, jotka toteuttivat unelmansa harjoittelemalla ja kilpailemalla junioreiden maailmanmestaruuskilpailuissa, maassaan riehuvasta sodasta huolimatta.

Vuonna 2009 perustetussa FEI Awards -palkintogaalassa juhlitaan yksilöitä ja yhteisöjä, jotka ovat omalla, huomattavalla panostuksellaan ja huippuosaamisellaan edistäneet ratsastusurheilua, kilpailuareenalla tai sen ulkopuolella.

Yleisöllä on 22. lokakuuta asti aikaa valita suosikkinsa kuudestatoista ehdokkaasta, ja äänestää.

Onnekkaat voittajat lennätetään FEI Awards -gaalaan, joka järjestetään Meksikossa 21. marraskuuta.

Äänestä! Klikkaa tästä!

FEI Awards 2023 -palkintoehdokkaat ovat:

Peden Bloodstock FEI Best Athlete – paras urheilija. Kunnianosoitus urheilijalle, joka on viimeisen vuoden aikana osoittanut poikkeuksellista taitoa ja nostanut lajin uudelle tasolle.
•    Steve Guerdat, Sveitsi – esteratsastus
•    Jessica Von Bredow-Werndl, Saksa – kouluratsastus 
•    Ros Canter, Iso-Britannia – kenttäratsastus 
•    Marijke Hammink, Alankomaat – valjakkoajo 

Longines FEI Rising Star – nouseva tähti. 14-21 vuotias urheilija joka on osoittanut erinomaista lahjakkuutta ja omistautumista lajissa.
•    Christian Simonson, USA – kouluratsastus 
•    Rodrigo Storani Saliba, Brasilia – matkaratsastus
•    Quentin Jabet, Ranska – vikellys 
•    Mimi Gochman, USA – esteratsastus 

Cavalor FEI Best Groom – paras hevosenhoitaja. Sankari kulissien takana, joka varmistaa, että huolehtimansa hevoset saavat parasta mahdollista hoitoa.
•    Danny Ingratta, Kanada – Esteratsastushevosten hoitaja Millar Brooke Farmilla, Kanadassa, Ian & Amy Millerillä.
•    Sarah Charnley, Iso-Britannia – Kenttäratsastushevosten hoitaja Rosalind “Ros” Canterille Iso-Britanniassa.
•    Emma Uusi-Simola, Suomi – Esteratsastushevosten hoitaja Steve Guerdatille Sveitsissä
•    Sofia Flodin, Ruotsi – Kouluratsastushevosten hoitaja Mathias Rathille Saksassa.

Pivo FEI Inspire – henkilölle, joka on toteuttanut ratsastustavoitteitaan inspiroivalla tavalla ja toimii esikuvana osoittaessaan, että kaikki on mahdollista ja että haasteiden edessäkään ei pidä koskaan lakata uskomasta unelmiinsa.
•    Valeria Bonfiglio, Italia – matkaratsastaja ja intohimoinen motivaattori
•    Jennie Sharpe, Iso-Britannia – esteratsastaja jolla fyysisiä rajoitteita, mestari sinnikkyydessä
•    Federico Fernandez Senderos, Meksiko – äärimmäinen selviytyjä
•    Ukrainan vikellysjoukkue, Polina Shovkova ja Kateryna “Katya” Panasenko – nuoret urheilun puolustajat

Voittajat ratkaistaan lopputuloksilla, joihin on laskettu mukaan puolet tuomariääniä, ja puolet yleisön ääniä. Yleisöääniä voi antaa osoitteessa fei.org ja WeChatin kautta. Seitsemän asiantuntijatuomaria ovat:

•    Ingmar De Vos – FEI:n presidentti ja tuomaripaneelin puheenjohtaja
•    Bernardo Tribolet – Longines markkinointijohtaja
•    Martin Atock – “Peden Bloodstock FEI Best Athlete”-palkinnon tukija
•    Peter Bollen – “Cavalor FEI Best Groom”-palkinnon tukija
•    Daniela Garcia Nigaglioni – Pan Amerikan hevosurheiluliiton pääsihteeri
•    Jessica Kürten – FEI:n urheilijakomitean puheenjohtaja ja FEI:n hallituksen jäsen
•    Diane Smith – FEI solidaarisuuspalkinnon voittaja 2022

Tuomareiden tarkemmat esittelyt löydät täältä.

FEI-palkintogaala 2022, Cape Town, Etelä-Afrikka.
Charlotte Fry (Iso-Britannia), Kerryn Edmans (Uusi-Seelanti), Alice Casburn (Iso-Britannia), Muthoni Kimani (Kenia) ja Dianne Smith (Etelä-Afrikka).
Kuva: Liz Gregg / FEI
Jaa artikkeli