Vikellyksen suomenmestaruudet ratkottiin Ypäjällä

Vikellyksen Suomen mestaruudesta kilpailtiin viikonloppuna Ypäjän Hevosopistolla. Senioreissa jaettiin tänä vuonna lajimestaruus, jonka voitti Jessica Laxen. Junioreissa voiton vei Iira Vesterinen ja lapsivikeltäjissä Neea Kostiainen.

Senioreiden lajimestaruuden voittanut Jessica Laxen on edustanut Suomea useissa arvokilpailuissa, viimeisimpänä tämän vuoden Euroopan mestaruuksissa Flyingessä. Hämeen Ratsastajia edustavan Laxenin hevosena suomenmestaruuksissa toimi Quentin Brus ja juoksuttajana Sonja Argillander

“En ollut EM ja SM kisojen välissä pystynyt treenaamaan kuukauteen lähes ollenkaan, joten toivoin vain pystyväni esittämään ohjelmani jotenkin. Kaikki kolme suoritusta sujuivat kuitenkin yli odotusten luottohevosen ja juoksuttajan kanssa ja voitto tuli täysin yllätyksenä!” Jessica Laxen iloitsi voittoaan.

Laxen kertoo että kilpailu oli hänen vikellysuransa viimeinen, joten tämä lajimestaruus todella kruunasi vikeltäjän kymmenvuotisen uran.

Junioreiden Suomen mestaruuden voittanut Iira Vesterinen edustaa Hämeen Ratsastajia. Hevosena Vesterisellä toimi Quentin Brus ja juoksuttajana Sonja Argillander. Tämä on Vesterisen kolmas perättäinen suomenmestaruus ikäluokissa.

Lapsissa Sm-kultaa vikeltänyt Neea Kostianen on niin ikään myös hallitseva PM-kultamitalisti lapsissa. Järvenpääläinen Kostiainen edustaa AG Horse Sporttia. Hevosena SM-kilpailussa Kostiaisella toimi Skeggi ja juoksuttajana Anni Järvelä.

Kansallisia vikellystuloksia 26.-27.8. Ypäjä

Senioreiden lajimestaruus
1) Jessica Laxen – Quentin Brus, juoksuttaja Sonja Argillander, 7,060
2) Anna Kivistö – Atterupgaards Marlene II, juoksuttaja Oona Pekkala, 6,946
3) Vuokko Toivanen – Laki, juoksuttaja Anni Järvelä, 6,946

Junioreiden Suomen mestaruus
1) Iira Vesterinen – Quentin Brus, juoksuttaja Sonja Argillander, 7,061
2) Pinja Nykänen – Laki, juoksuttaja Anni Järvelä, 6,919
3) Roosa Männistö – Quentin Brus, juoksuttaja Sonja Argillander, 6,840

Lapsien Suomen mestaruus
1) Neea Kostiainen – Skeggi, juoksuttaja Anni Järvelä, 7,056
2) Neea Kostiainen – Desirous of Joy, juoksuttaja Oona Pekkala, 6,826
3) Minttu Välitalo – Laki, juoksuttaja Anni Järvelä, 6,543

Kaikki tulokset pääset lukemaan tästä linkistä.

Lähde: Suomen Ratsastajainliitto

Jaa artikkeli