Työkaluja avuksi ratsastusseuran arkeen  

Hallinnointi ja paperityöt eivät välttämättä ole ensimmäinen asia, joka tulee mieleen puhuttaessa ratsastusseuroista. Mutta hei, jokuhan senkin homman on hoidettava, eikö? Onneksi on olemassa joukko toimivia, helppokäyttöisiä ja maksuttomia sovelluksia, jotka tekevät tästä vähemmän tylsää ja paljon tehokkaampaa. Tässä muutama oma suosikkini, jotka jaan nyt teillekin.

Trello – projektinhallintaa hevoshommiin

Trello on kuin digitaalinen ilmoitustaulu, jossa voit järjestellä tehtäviä, tapahtumia ja projekteja kätevillä “korteilla”. Loistava työkalu tapahtumien suunnitteluun, vapaaehtoisten tehtävien jakamiseen tai vaikka seuran kehitysideoiden keräämiseen.

Google Forms – kyselyitä ja ilmoittautumisia helposti

Tarvitsetko ilmoittautumisia tulevaan kilpailuun tai palautetta viimeisestä tapahtumasta? Google Forms on helppokäyttöinen työkalu kyselyiden ja lomakkeiden luomiseen. Ja mikä parasta, saat tulokset suoraan kätevästi käsiteltävään muotoon. Google Forms-työkaluun pääsee käsiksi Google-tilin kautta.

WhatsApp – viestintää reaaliajassa

WhatsApp-ryhmät ovat käteviä pikaviestintään. Olipa kyseessä sitten valmennusryhmät, hallituksen jäsenet tai vapaaehtoiset, ryhmächatit pitävät kaikki ajan tasalla ja keskustelun vilkkaana. Lämmin suositukseni on se, että eri toimintoja varten on omat ryhmänsä, jolloin heti viestin otsikosta näkee, mistä milloinkin on kyse.

Canva – näyttävät tiedotteet, somepostaukset ja kisadiplomit

Eikö olisi hienoa, jos seuran Instagram näyttäisi superammattimaiselta? Tai kisojen jälkeen voisi jakaa diplomit, jotka näyttäisivät graafikon tekemiltä? Canva on maksuton taitto-ohjelma, joka tekee aloittelijastakin taitavan suunnittelijan. Canvaa oppii parhaiten kokeilemalla ja käyttämällä valmiita mallipohjia, joita on tarjolla pilvin pimein.

Google Drive – dokumenttien säilytys ja ja jakaminen

Google Driven avulla voit tallentaa kaikki tärkeät dokumentit pilveen, josta ne ovat helposti ja turvallisesti kaikkien hallituksen jäsenten saatavilla. Ei enää “minulla ei ole sitä tiedostoa” -hetkiä! Google drivessa voi säilyttää taloushallinnon dokumentit, säännöt, tulokset, jäsenrekisterin – ja kaiken olennaisen.

Zapier – automaatio ja tekoäly hommiin

Zapierin avulla voit automatisoida tylsiä rutiinitehtäviä yhdistämällä eri sovelluksia. Esimerkiksi, kun uusi jäsen täyttää Google Forms -lomakkeen, Zapier voi lisätä hänet automaattisesti jäsenrekisteriisi.

Hallinnointi ja organisointi voivat olla yhtä hauskaa kuin itse ratsastus (no melkein!). Kokeile näitä sovelluksia ja tee seurasi hallinnosta sujuvampaa!

Onko jotain mitä voit itse suositella? Hevoskansan foorumilla on seura- ja yhdistystoiminnalle oma ryhmä, jossa voi jakaa kokemuksia hyvistä sovelluksista ja sivustoista. Kerro mikä teillä toimii, ja mikä ei!

Jaa artikkeli