Oldenburg-orihuutokaupan tähti Ruotsiin, kauppahinta 720 000 euroa

Ankumissa järjestetyssä Oldenburg-huutokaupassa myytiin viime viikonloppuna nuoria, alustavan jalostusluvan saaneita oldenburgoreja. Etenkin koulupainotteisten orien hinnat kohosivat huippulukemiin.

Parhaiten jalostustarkastuksen selvittäneistä eli Prämie-palkituista kouluoreista seitsemän huutokauppahinta kohosi yli 100 000 euroon. Yhteensä viisi kouluoria päätyi ruotsalaisille ostajille, niiden joukossa 720 000 euron huippuhintaan myyty ja huippuarvosanoin alustavan jalostusluvan saanut Von und Zu -jälkeläinen (e.i. Dancier). Lövsta Stutterin siittolaan myydyn kouluorin kasvattaja on Monika Rösemeier-Harms Großefehnista ja sen omisti Ursula Berger Münchenistä.

Oldenburg-yhdistyksen kasvatusjohtaja Bernhard Thoben kuvaili voittajaoria näin:
– Vielä vähän nuorelta vaikuttava ori, jonka rakenne on kuitenkin hyvin ”ylämäkeen” suuntautunut ja jolla on hyvin luonnolliset liikeradat. Liinassa ori oli kauniilla tuntumalla ja liikkui erittäin rennosti ja sulavasti. Irtojuoksutuksessa sen joustavat ja isot liikkeet tulivat esiin välittömästi.

Jalostustarkastuksen toiseksi parhaana palkittu kouluori isästä Escolar ja emänisästä Fürst Heinrich (kasv. Maria-Antonia Burczyk, om. Maurice Tebbel) myytiin Puolasta kotoisin olevalle yrittäjälle, jolle kouluratsastukseen sijoittaminen oli uusi aluevaltaus. Paul Schockemöhle ja Andreas Helgstrand huusivat itselleen 170 000 euron huutokauppahintaan Global Player -jälkeläisen, jonka emänisä on Fürstenball ja kasvattaja Britta Budeus-Wiegert. Etelä-Saksaan suuntasi puolestaan 157 000 eurolla kouluori isä–emänisäyhdistelmästä Viva Gold – Totilas (kasv. Christine Arns-Krogmann).

Mukana huutokaupassa oli myös ulkomaisten kasvattajien oldenburgoreja, kuten hollantilaisen Van Bockxgrave Horses -oriaseman kasvattama ja omistama Desperado ori yhdistelmästä Desperado – El Capone. Rotuyhdistyksen huutokauppa osoittautui menestyksekkääksi myyntikanavaksi, sillä orin myytiinhinta kohosi 120 000 euroon, ja se sai uuden kodin Dressurpferde Leistungszentrum Lodbergenin oriasemalta.

Esteorien korkein myyntihinta kohosi 125 000 euroon, kun irlantilainen huippuesteratsastaja Denis Lynch huusi itselleen esteorien jalostustarkastuksen voittajan. Nuoren orin isä on Cornet’s Carpaccio ja emänisä Los Angeles, kasvattaja Wolfgang Schütte ja omistaja Zuchthof René Tebbel.

Sekä este- että koulupainotteisista oreista noin kolmannes päätyi ulkomaisille ostajille. Kouluoreista maksettiin huutokaupassa yhteensä yli 2,2 miljoonaa euroa. Jalostusluvan saaneiden orien keskihinnaksi kohosi noin 150 000 euroa, kun taas ilman hyväksyntää jääneiden orien keskihinnaksi muodostui noin 18 000 euroa. Esteoreilla yhteishinta kohosi noin 850 000 euroon hyväksyttyjen orien keskihinnan ollessa noin 55 000 euroa.

Kuva: Voittajaori i. Von und Zu, e.i. Dancier. (OLD Art)

Jaa artikkeli