Trakehner-tapahtuma Neumünsterissa, oripäivät ja ratsuhevoshuutokauppa

Perinteinen Trakehner-tapahtuma “Trakehner Hengstmarkt” järjestetään Saksassa Neumünsterin Holstenhalleneilla 30.11.–2.12.2023. Tapahtuman keskeisintä antia on nuorten trakehner-orien jalostustarkastus, johon on hyväksytty esikatselmuksien perusteella 47 laadukasta oriehdokasta.

“Olemme nähneet esivalinnoissa erityisen urheilullisia, hyvin rotuaan edustavia ja moderneja koulu-, este- ja kenttähevosen alkuja. Vuoden 2023 orivalikoima on kiinnostava niin trakehner-kasvattajien, oriinpitäjien kuin ratsastajienkin näkökulmasta.” tiivisti Trakehner-yhdistyksen jalostuspäällikkö Neel-Heinrich Schoof kuvatessaan tämän vuotuista tarjontaa.

Perinteisten trakehner-oripäivien jalostustarkastus ja sitä seuraava huutokauppa, ovat toimineet ponnahduslautana menestyksekkääseen siitos- ja/tai urheilu-uraan lukuisille nuorille oreille. Ajankohtainen esimerkki siitä on kenttäratsu Sturmpfeil, joka Jerome Robinen ratsastamana ylsi jälleen nuorten hevosten Bundeschampionat-mestaruuskilpailujen hopeasijalle.

Tapahtumassa mukana olevien tammojen joukossa on muun muassa useampia kantakirjaustilaisuuksissa palkittuja tammoja, niin Saksasta kuin ulkomailtakin. Huutokauppaan valituilla huipputammoilla on lajista riippumatta erinomaiset perusaskellajit, ne ovat esimerkillisen urheilullisia ja edustavat rotuaan erinomaisesti. Huutokauppatarjonnan vakaa perusta on jo iät ja ajat ollut puhdasrotuisissa trakehner-emälinjoissa, jotka muodostavat vakaan perustan laadukkaalle periyttämiselle.

Trakehner-huutokaupan erinomainen ratsuhevosvalikoima sisältää sekä potentiaalisia nuoria lupauksia, kilpailumenestystä keränneitä konkareita, että harrasteratsuja. Mukana on koulu-, este- ja kenttähevosia mutta myös yleiskäyttöön ja valjakkoajamiseen sopivia yksilöitä. Ratsuhevosten kokeilumahdollisuuksista saa lisätietoa Trakehner-yhdistyksen yhteyshenkilöiltä. 

Ratsuhevosten ja tammojen huutokauppa pidetään perjantaina 1.12. klo 17.00 alkaen (Saksan aikaa). Huutokauppa järjestetään jo tutuksi käyneessä ja luotettavassa hybridimuodossa: tarjouksia voi jättä puhelimitse, verkossa tai paikan päällä Holstenhalleneilla.

Trakehner Hengstmarkt tarjoaa jalostustarkastusten ja huutokauppojen lisäksi perinteisesti runsaasti muutakin ohjelmaa. Vuoden tamma -voittajan valinta on aina erityinen tilaisuus, ja sitä ovat myös upea gaalailta, erilaiset urheilukilpailut sekä Röckenerin sisarusten upea hevosshow. Eli hevosten ystävälle monta hyvää syytä suunnata tänne Holstenhalleneilla järjestettävään tapahtumaan.

Tähän monipuoliseen hevostapahtumaan Neumünsterissa liput ovat tilattavissa lippukaupasta, tai suoraan Holstenhallenilta.

Katso tapahtuman mielenkiintoinen huutokauppatarjonta näistä linkeistä:

Orikokoelma 2023

Ratsuhevoskokoelma 2023

Tammakokoelma 2023

Tapahtuman kotisivut tässä linkissä.

Lähde: Trakehner Verband

Jaa artikkeli