Spoga horse 2024, kasvua ja innovaatioita

Yli 400 näytteilleasettajaa ja yli 7 700 kävijää 72:sta maasta. Yli sata hevosalan somevaikuttajaa osallistui Spoga Horsen uusille Creator Days-tapahtumapäiville. Messujärjestäjä suunnittelee ensi vuodelle tapahtuman kasvattamista ja tarjonnan laajentamista entisestään.

Spoga Horse 2024 teki positiivisen tuloksen. Viime vuoteen verrattuna tämä kansainvälisen hevosalan johtava, alan innovaatioita ja liiketoimintaa esittelevä messutapahtuma kasvoi tänä vuonna merkittävästi kaikilla mittareilla, ja se on vakiinnuttanut asemansa alan kansainvälisenä edelläkävijänä.

Messuille osallistui yli 7 700 kävijää 72:sta eri maasta, mikä on noin 25 prosenttia enemmän kuin vuonna 2023. Yli 400 näytteilleasettajaa (+25 prosenttia vuoteen 2023 verrattuna) 30:sta maasta esitteli tämän hetken ja tulevaisuuden trendejä. Ulkomaisten näytteilleasettajien osuus nousi 82 prosenttiin. Tapahtuma on hyvä yhdistelmä monipuolisia liiketoimintamahdollisuuksia, viihdyttävää ohjelmaa, inspiroivia paneelikeskusteluja, sekä verkostoitumis- ja koulutusmahdollisuuksia. Tätä täydensi laaja valikoima näytteilleasettajia tunnetuista brändeistä, innovatiivisiin startup-yrityksiin. Kuinka laajasti somealan vaikuttajat olivat mukana esittelemässä tapahtumaa eri näkökulmista, on alalla ainutlaatuista.

“Se, että messut kasvavat niin kattavasti, on selvä merkki siitä, että ala on hyväksynyt suuntamme ja helmikuun päivämäärät.” sanoo Oliver Frese, Kölnin messujen operatiivinen johtaja. “Olen myös erityisen iloinen siitä, että emme ole pelkästään kansainvälisempiä, vaan myös saksankielisistä maista tulevien kävijöiden määrä on kasvanut voimakkaasti viime vuoteen verrattuna. Tämän myös näytteilleasettajat vahvistavat. Kaupantekoon keskittyneet vieraat tulevat Spoga Horseen merkittävillä tilausvolyymeilla ja kaupat tapahtuvat messuillamme.” Frese lisää. Näytteilleasettajat olivat yhtä tyytyväisiä:

Stefan Rosenkranz, BSI – Bundesverband der Deutschen Sportartikel-Industrie e.V.:n toimitusjohtaja: “Voimme tehdä erittäin positiivisen päätelmän. Messut ovat nyt vakiinnuttaneet asemansa maailman johtavina hevosalan yritysmessuina, minkä vahvistaa merkittävä kasvu vierailijoissa Saksasta ja ulkomailta. Muun muassa innovaatioiden korkeaa tasoa alan monilla osa-alueilla on korostettava. Myös monipuolinen messuohjelma sai hyvän vastaanoton. Haastavasta taloudellisesta ympäristöstä huolimatta jäsenyrityksemme pystyivät käymään erinomaisia keskusteluja kauppakumppaneidensa kanssa. Odotamme jo innostavaa ja innovatiivista Spoga horsea 2025!”

Michael Manefeld, Waldhausen GmbH & Co:n toimitusjohtaja: “Spoga horse on johtava hevosurheilualan B2B-messutapahtuma, ja tänä vuonna se jälleen kerran osoittautui todeksi. Tällä tehdään tulevaisuuden yritystoimintaa.”

Jonas Niemeyer, HKM Sports Equipment GmbH:n toimitusjohtaja: “Hevosalan maailmanlaajuisesti johtavana B2B-messuina Spoga Horse 2024 on jälleen kerran osoittanut, että se on vuosittain täydellinen tapahtuma verkostoitumiseen, uusien myyntialueiden avaamiseen, olemassa olevien asiakassuhteiden ylläpitoon ja uusien hankkimiseen, sekä uusien tuotteiden/innovaatioiden esittelyyn laajalle kauppiasyleisölle. Olemme myös iloisia nähdessämme, että tänä vuonna on panostettu entistä enemmän kriittiseen kysymykseen lisätä yritysten vastuuta kestävästä kehityksestä koko alalla, ja siihen me olemme vastanneet useilla muutoksilla tuotevalikoimassa. Esimerkiksi tänä vuonna esittelimme ensimmäistä kertaa uuden OEKO-TEX STANDARD 100 -ratsastushousukonseptin, joka on alalla ainutlaatuinen.”

Lars Beck, Kingsland Equestrianin toimitusjohtaja: “Spoga horse 2024 on ollut Kingsland Equestrianille suuri menestys. Tekstiilien huipputeknologia, kuten Polygiene®, Tanatex, iwarm ja PrimaLoft® ThermoPlume™-materiaalit yhdistettynä muodikkaaseen ja toiminnalliseen AW 2024-mallistoomme, saivat suurta huomiota alan harrastajilta ja ammattilaisilta. Tämän vuoden messut ovat meille poikkeukselliset, sillä juhlimme Kingslandin 25-vuotispäivää.”

Andrea Rasia, Prestige Italian toimitusjohtaja: “Spoga horsen pitkäaikaisena näytteilleasettajana olemme riemuissamme voidessamme kertoa poikkeuksellisen hyvästä osallistujamäärästä tänä vuonna. Saimme innostuneet vastaanoton, ja suuri kiinnostus uusimpia tuotteitamme, Prestige Brillante AS-X ja Rubino AS-X, sekä muutoksentekevää AS-X-tekniikkaa kohtaan on ollut merkittävää. Lisäksi Spoga Horsen innovaatio-palkinnon voittaminen on osoitus siitä minkälaisen vaikutuksen nämä innovaatiot tekevät hevostarvikealalla. Odotamme innolla tulevia messuja, jotta voimme jatkaa keksintöjen ja huippuosaamisen parissa.”

Spoga horse 2024 kohokohdat

Vuonna 2024 Spoga horsen konsepti oli monipuolinen messu-, tapahtuma-, tiedotus- ja kouluttautumisalusta, ja se löysi maalinsa. Useita tapahtuman ohjelmanumeroita nähtiin suoratoistona ClipMyHorse.tv:n kautta ja ne ovat siellä edelleen nähtävissä.

Spoga horse messujen pääpisteenä oli iso päälava “THE STAGE”, jossa nähtiin innovaatiopalkintojen esittelyt, ratsastusvaatemerkkien muotinäytöksiä, startup-yritysten pitchauksia eli myyntipuheita, ja lukuisia paneelikeskusteluja. Tänä vuonna viimeksi mainituissa keskityttiin erityisesti kestävään kehitykseen, (sosiaalisessa mediassa) markkinointiin, nuorten lahjakkuuksien edistämiseen ja hevosten terveyteen. Tapahtumaa isännöi Annica Hansen, joka on tunnettu tv-juontajana, yrittäjänä ja somevaikuttajana.

Erikoisnäyttely “EQUI LIVING” keskittyi tänä vuonna teemaan “Terve vatsa, terve hevonen”. Sen yhteydessä EQUOVISin rehuasiantuntijat ja konsultit esittelivät ja keskustelivat viimeisimmistä löydöksistä liittyen vatsaystävälliseen, mukautuvaan ja taloudelliseen ravintoon.

Messuilla kolmannen kerran SehrwieVielin kanssa yhteistyössä järjestetyt “CREATOR DAYS” olivat alan kohtaamispaikka hevosalan somemarkkinoinnin ja vaikuttajamarkkinoinnin ammattilaisille. Yli sata vaikuttajaa osallistui lukuisiin puheenvuoroihin, paneelikeskusteluihin ja haastatteluihin, oppiakseen lisää ja verkostoituakseen hevosalan avainbrändien kanssa.

Helmikuun 4. ja 5. päivä hevosalan ammattilaiset kaikilta aloilta kokoontuivat ensimmäistä kertaa yritysten, brändien ja organisaatioiden kanssa monitieteiseen “BARN NET CONNECT” -kongressiin vaihtamaan ideoita, esittelemään projekteja ja näkökulmia, keskustelemaan eri haasteista ja ristiriidoista, sekä löytämään hevosmaailman tulevaisuudesta yhteinen sävel.

Sebastian Rosito, Kölnin messujen varatoimitusjohtaja: “Ohjelmamme, näytteilleasettajamme ja vierailijamme osoittavat jo monimuotoisuudellaan, mihin Spoga horse on menossa. Työskentelemme aktiivisesti varmistaaksemme että saamme kaikki alan toimijat yhteen. Samalla keskitymme tarvikemessujen kasvualueiden kehittämiseen.”

Spoga horse 2024 innovaatiopalkinnot

Jälleen tänä vuonna viidelle yritykselle myönnettiin arvostettu “Spoga horse TOP INNOVATIONS” -palkinto. Tänä vuonna kansainvälinen huipputason asiantuntijaraati kävi läpi lähes 60 ehdotusta, rajasi ne messuilla nähtyihin 32:n ehdokkaaseen, ja valitsi lopulta viisi mielestään innovatiivisin tuotetta. Kaikki ehdolle päässeet innovaatiot olivat esillä niille varatulla “innovaatioiden kävelykadulla” koko messujen ajan.

Palkitut voittajatuotteet olivat seuraavilta yrityksiltä: Horseware Ireland, Prestige Italia Spa, Struck Apparel, uvex sports GmbH ja WeatherBeeta UK Ltd.

Ainutlaatuinen “Paras startup-tuote” -palkinto jaettiin tapahtumassa ensimmäistä kertaa tunnustuksena monien messuille ja kilpailuun osallistuvien startup-yritysten innovatiivisuudesta. Tänä vuonna erikoispalkinnon sai Barnery GbR magneettisesta suitsitelineestä “Barnery 2”.

Myös “Equine Professional Favourite powered by BARN NET” -erikoispalkinto jaettiin nyt toista vuotta. Palkinto on erikoispalkinto lupaavimmalle innovaatiolle hevosten parissa päivittäin työskentelevien näkökulmasta, ja sen valitsi yli viidestäkymmenestä hevosalan ammattilaisesta koostunut tuomaristo. Tämän vuoden erikoispalkinnon voitti Vierkant Software GmbH sovelluksellaan “focus horse”. Focus horse on tekoälypohjainen sovellus, joka analysoi hevosen/ratsastajan nivelten liikekulmia puhelimella kuvattujen videoiden avulla.

Kaikki palkinnonsaajat yhteiskuvassa. Kuvat: Koelnmesse

Kaikki voittajatuotteet ja 32 kilpailun ehdokasta ovat edelleen nähtävissä osoitteessa spogahorse.com.

Maan parhaat jälleenmyyjät palkittiin

Kolmannessa “Reitsport BRANCHE, Retailer Awards powered by spoga horse” -kilpailussa neljätoista kansainvälistä kauppaa tekevää hevostarvikeliikettä palkittiin merkittävistä saavutuksistaan. Tämän vuoden voittajat olivat Fundis Reitsport, Helle Kleven Shop, Hipposport Schwäbisch Gmünd, Hofmeister Pferdesport, Horse Reitsport, Hotti 24 – Reitsport von Nüx, Reitsport Fröhlich GmbH, Reitsport Live GbR, Reitsport Manski, Reitsport Ottenhues, Reitsport Schuldt, Tempel Pferdesport, Weissl GmbH ja Horse Shop Landenhausen, joista viimeisimpänä mainittu sai myös halutun “Best Retailer Germany” -palkinnon.

Spoga horse 2025, ensi vuoden näkymät

Onnistuneen kasvun ja suuren kansainvälisen osallistujamäärän ansiosta järjestävä työryhmä odottaa seuraavaa tapahtumaa suurin odotuksin. “Koko tiimi on jälleen kerran tehnyt kovasti töitä sen eteen että Spoga horse säilyttää asemansa maailman johtavana hevosalan messu- ja innovaatiotapahtumana. Valmistelemme seuraavaa vuotta jo innolla, ja yritykset, jotka haluavat jälleen osallistua, voivat jo varata paikkansa.” sanoo Spoga horsen johtaja J. Bernd Voss. Sen lisäksi että seuraavaan tapahtumaan houkutellaan entistä enemmän vierailijoita ja näytteilleasettajia, painopiste on selkeästi kohderyhmän laajentamisessa. “Tämä vuosi jo osoitti, että vetoamme laajaan yleisöön ja laajaan näytteilleasettajavalikoimaan. Pyrimme silti kokoamaan Spoga horse-tapahtumaan koko hevosalan B2B-yhteisön. Perinteisten vähittäiskaupan alan yritysten lisäksi esimerkiksi ratsastuskoulut ovat iso osa alan liiketoimintaa, ja otamme tämän huomioon vuonna 2025.” J. Bernd Voss päättää.

Lue myös:

Jaa artikkeli