Spoga Horse etsii alan innovaatioita

Koko maailman suurimpien hevosalan messujen yhteydessä järjestettävä innovaatiokilpailu, spoga horse TOP INNOVATIONS on taas avattu vuoden parhaille tuotteille. Löytyisikö hevosalaa mullistava uusi keksintö ensi vuonna Suomesta?

Näiden huippuinnovaatioiden avulla luodaan alalle parempaa tulevaisuutta. Ne helpottavat jokapäiväistä elämää, auttavat saavuttamaan tavoitteita, ja vievät eteenpäin. Ne ovat muuttaneet ratsastusmaailman sellaiseksi kuin se nykyään on.

Spoga Horse messujen TOP INNOVATIONS -kilpailu tarjoaa näyttämön hevosalan parhaille innovaatioille. Tunnettu tuomaristo valitsee 30 maailmanlaajuisesti parasta innovaatiota. Viisi parasta tuotetta saa kantaakseen Spoga Horse TOP INNOVATION-kunniamaininnan.

Järjestäjän tarjoamat edut viidelle Spoga Horse TOP INNOVATIONS-voittajalle

 • Nimike: Oikeus käyttää mainosmateriaalissa spoga horse TOP INNOVATION 2024-arvonimeä
 • Online-galleria: Ammattimainen tuote-esittely spoga horsen verkkosivuilla
 • Videoleike: Voittajasta tehdään lyhyt esittelyideo spoga horse TOP INNOVATION-nimikkeellä, ja se julkaistaan kaikilla yhteydenpitokanavilla
 • Julkisuuta ja huomiota: Tulokset jaetaan kattavasti spoga horsen maailmanlaajuisessa kontaktiverkostossa
 • Palkinto ja sertifikaatti: Palkinto ja sertifikaatti kruunaavat kilpailun

Järjestäjän tarjoamat edut 30 innovatiivisimmalle tuotteelle

 • Pääsy innovaatioiden bulevardille: 30 innovatiivisinta tuotetta ovat esillä kaikelle messuyleisölle, koko messujen ajan keskeisellä paikalla.
 • Online-galleria: 30 parasta tuotetta esitellään kuvin ja tuotetiedoin spoga horsen verkkosivuilla vuoden ajan. Tietojen yhteydessä on linkki valmistajan omille verkkosivuille.
 • Julkisuutta ja huomiota: Tulokset ovat esillä spoga horsen maailmankattavassa mediassa, ja julkaistaan kävijäverkostolle, sekä kaikissa spoga horsen tiedotuskanavissa.
 • Sertifikaatti: Kaikki 30 innovatiivisinta tuotetta saavat ”spoga horse PROOF OF INNOVATION 2024”-sertifikaatin.
BOULEVARD of INNOVATIONS Kuva: Koelnmesse

Arviointiprosessi

Kaikki määräaikaan mennessä lähetetyt tuotteet esitetään tuomaristolle arvioitavaksi. Tuomaristo antaa tuotteellesi pisteitä kahdeksan eri kategorian kriteerien perusteella. Tuomaristo saa antaa jokaisesta kategoriasta sen kriteereihin perustuen enintään kymmenen pistettä. Kategorioista ”innovaatiostrategia”, ”ratkaisumalli” ja ”kokonaiskonsepti” saa kaksinkertaiset pisteet. Tämän jälkeen kaikkien kuuden tuomariston jäsenen pisteet lasketaan yhteen. Näin selvitetään 30 parasta tuotetta, jotka saavat spoga horsen PROOF OF INNOVATION-nimikkeen. Viisi parasta tuotetta voittaa ”Spoga Horse TOP INNOVATION 2024”-arvonimen. Tammikuun puolivälissä saat kirjallisen ilmoituksen tuotteesi tuloksista.

Arviointikriteerit

 • Lyhyt pitch  (linkitetty video käy hyvin)
 • Innovaatiostrategia ja ratkaisulähtöisyys
 • Kestävä kehityksen näkökulmat
 • Ero vastaaviin tuotteisiin
 • Kestävyys ja laatu
 • Käytännöllisyys ja käytettävyys
 • Suunnittelu, ulkonäkö
 • Kokonaiskonsepti

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu on 255 €/tuote.
Saat maksuohjeet tuotteen lähettämisen jälkeen.

Mihin osallistumismaksu käytetään?
Koska osallistuminen spoga horse TOP INNOVATIONS -tapahtumaan on messuista erillinen tapahtuma, käytämme tämän maksun parantamaan tuotteiden näkyvyyttä parhaalla mahdollisella tavalla.

Spoga horse TOP INNOVATIONS 2024 osallistumisehdot.

Ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä.

Tuomaristo

Lähetetyt tuotteet arvioi riippumaton ja monialainen tiimi. He ovat vähittäiskaupan, mediavaikuttamisen, ja erityisalojen ammattilaisia.

Seuraavat tuomariston jäsenet valitsevat 30 ehdokasta, ja viisi voittajaa kaikista spoga horse TOP INNOVATIONS 2024-osallistujista.

Hella Gabbert, Saksa, sisällöntuottaja / vaikuttaja

”Olen Hella, 21-vuotias ja minulla on kaksi hevosta. Julkaisen ystäväni Tomin kanssa viikoittain viihdyttäviä YouTube-videoita ja otan seuraajani mukaan arkeeni tallilla. Tällä hetkellä kehitämme myös uutta jännittävää tuotetta hevosta tykkääville lapsille. Olen iloinen saadessani olla osa tuomaristoa ja innoissani päästessäni näkemään mitä innovaatioita on markkinoilla tällä hetkellä.”

Mikä on mielestäsi hyvä innovaatio?

”Mielestäni on aina hyvä kyseenalaistaa asioita ja yrittää ratkaista ajankohtaisia ongelmia uusilla tuoteideoilla. Varsinkin alallamme on vielä niin paljon asioita, jotka tuntuvat minusta tarpeettoman monimutkaisilta, joten olen kiitollinen jokaisesta uudesta innovatiivisesta tuotteesta, joka tekee arjestani tallilla helpompaa.”

Evan Donadt, USA, hevosenhoitaja & sisällöntuottaja

Evan Donadt on vaimonsa kouluratsastaja Ashley Donadtin hevosenhoitaja ja Donadt Dressagen osakas, sekä sosiaalisen median sisällöntuottaja. Hänen tilillään @evangrooms on yli 209 000 seuraajaa instagramissa ja @evans_worldilla yli 350 000 seuraajaa TikTokissa. Evan viihdyttää hevosmaailmaa ja edistää harrastajien terveyttä, hauskoilla tallielämästä ja hevosten kanssa elämisestä kertovilla videoillaan.

Evanilla on kemiantekniikan tutkinto ja tausta biotekniikan ja markkinoinnin töistä. Ennen kuin tapasi Ashleyn, hän ei tiennyt mitään hevosista. Mutta hän otti ne heti omakseen, eikä ole katunut. Kun hän oppi Ashleyltä hevosenhoitoa, hän selvitti tarkkaan, mitä hevoset tekevät, miksi, ja mitä ne ajattelevat. Sitten hän muutti nämä käsikirjoitukset hauskoiksi videoiksi ja julkaisi #horsesandhumor-videot, mistä hän on nyt hyvin tunnettu.

Mikä on mielestäsi hyvä innovaatio?

”Insinööritaustan omaavana haluan löytää tehokkaimman tavan hoitaa hevosia. Jokainen innovaatio mikä helpottaa hevosten hoitoa ja parantaa hevosten kanssa vietettyä laatuaikaa, on minusta erityisen hyvä.”

Andreas Manski, Saksa, Reitsport Manskin toimitusjohtaja

Andreas Manski avasi 17-vuotiaana vanhempiensa kanssa Manski-hevosliikkeen Güstrowiin. Entisenä esteratsastajana ja ratsastajana hänellä on vahva side hevosurheiluun. Edelleen tänä päivänä hän on menestyvä hevoskasvattaja. Andreas Manski on sitoutunut edistämään nuoria kykyjä ratsastusurheilussa ja hevosjalostuksessa. Vuonna 1999 hän osti vanhempiensa yrityksen ja johtaa sitä edelleen.

Mikä on mielestäsi hyvä innovaatio?

”Hevosalalla keskitytään liikaa muotiin. On aika keskittyä taas enemmän hevosille suunniteltuihin teknisiin ratkaisuihin. Innovaatiot ovat vanhojen ideoiden ja trendien parantamista.”

Beata Dahlén, Ruotsi, ostaja/tuotekehittäjä

”Olen yli 50-vuotias ”hevostyttö”, jolla on etuoikeus työskennellä rakastamani urheilulajin parissa. Olen ollut hevosurheilualalla vuodesta 1995 monessa roolissa, sekä myynnin että oston parissa. Ymmärrän, mitä loppukuluttaja tuotteista hakee.”

Mikä on mielestäsi hyvä innovaatio?

Minulla on intohimo löytää ja ymmärtää, kuinka tehdä elämästä helpompaa ja turvallisempaa sekä hevoselle että ratsastajalle.”

Thibault Delattre, Ranska, Pôle Hippolia projektipäällikkö

”Urheiluhevosten ravintoon ja fysiologiaan erikoistuneena maatalousinsinöörinä minulla on ollut mahdollisuus työskennellä hevosten parissa urheiluhevosten kasvatuksen parissa, eläinlääketieteellisessä tutkimustyössä (ISME – Suisse Institute of Equine Medicine) ja hevostapahtumissa (Ranskan ratsastuslajien mestaruuskisat) ennen siirtymistä teollisuussektorille. Siellä vastuualueitani ovat olleet tarkastus ja projektien seuranta ”Parcours Conseilin” kanssa, Equidéos-yhtiön johto, jne.

Mikä on mielestäsi hyvä innovaatio?

”Innovaatioita kehittyy kaikkialla, koko ajan. Tarkoituksellisesti ja tahattomasti. Ne auttaa parantamaan ratsastajien, hevosten ja kaikkien niiden kanssaan työskentelevien, tai niistä nauttivien jokapäiväistä elämää. Innovoinnin on oltava älykästä, hyödyllistä, tehokasta ja edullista. Tykkään havainnoida uusia asioita, joskus parantaa niitä. Ja ennen kaikkea auttaa niitä tulemaan tutuiksi ja käyttöön mahdollisimman monelle, jotta niistä olisi hyötyä joka päivä.”

Malin Hansen Hotopp, Saksa, KV-tason kenttäratsastaja/maanviljelijä/tallinpitäjä/ratsuttaja

”Olen 45-vuotias ja asun mieheni ja kolmen lapseni kanssa Kirch Baggendorfissa Mecklenburg-Vorpommernissa. Ylläpidämme maatilaa, hevostallia ja koulutamme alan harjoittelijoita. Olen ratsuttaja ja kenttäratsastaja.”

Mikä on mielestäsi hyvä innovaatio?

”Hyvät innovaatiot tarkoittavat yleensä edistymistä, eteenpäin kehittymistä ja usein myös helpotusta arkisiin asioihin. Jos ei ole niille avoin, polkee paikallaan.”

Voit tutustua viime vuoden spoga horse messujen palkittuihin huippuinnovaatioihin tällä sivulla.

Lipunmyynti vuoden 2024 messuille on alkanut

Seuraavat spoga horse B2B-messut ovat avoinna alan yrityksille 3.-5. helmikuuta 2024 Saksan Colognessa.

Päivälipun hinta on 43 euroa.

Lippuja voi ostaa tästä osoitteesta.

Jaa artikkeli