Riesenbeckin toisen päivän pararatsastuksen parhaat

Täällä pararatsastuksen EM-kilpailuissa Riesenbeckissä on ollut kaunis ja kuuma päivä. Ja olemme nähneet luokkien IV ja V henkilökohtaisessa kilpailussa ratsastajien tekevän erinomaisia tuloksia.

Kummankin ryhmän parhaat ratsastajat ovat olleet parhaimmillaan, ja näyttäneet mihin pystyvät. Eiliseen verrattuna, ei sijoituksissa nähty juurikaan yllätyksiä.

Näiden päivien aikana kummassakin luokassa on kyllä saanut pureskella kynsiä jännityksestä. Kummankin luokan kulta- ja hopeamitalistit saivat lähes samat pisteet!

Luokka IV yksilöt

Viime vuonna pararatsastuksen maailmanmestaruuskisoissa Tanskan Herningissä Demi Haerkens oli todella lähellä mestaruusdybyyttiään mutta jäi joukkuetoverin, hollantilaisen kouluratsastuskuningattaren Sanne Voetsin syrjäyttämäksi. Tänään pararatsastuksen euroopanmestaruuskisoissa Demi sai tilaisuuden maksaa takaisin ja lunasti ensimmäisen mestaruutensa upealla tammalla EHL Daula N.O.P. ja tuloksella 77.556 %. Sanne Voets ja Demantur RS2 N.O.P.n ottaessa hopeaa. Pronssia ja takaisin palkintopallilla sitten Tokion kisojen nähtiin belgialaisratsastaja Manon Clayes hevosellaan Katharina Sollenburg tuloksella 73.444 %.

“Olen hämmentynyt ja tosi tosi iloinen! Veryttelyssä se tuntui pirteältä ja mukavalta, joten minulle heräsi tunne siitä että tänään voisi olla se päivä. Se vastasi todella hyvin apuihin radalla ja oli ihana tuntumalle. Olen vain tosi tosi onnellinen”. Sanoi Demi Harkens. “Olemme tehneet paljon hienosäätöä viime vuoden aikana, ja siitä oli todella hyötyä”.

Luokan IV Grand Prix Freestyle -palkintojenjaossa Demi Haerkens, Sanne Voets ja Manon Claeys.
Kuva: FEI/Leanjo de Koster

Luokka V yksilöt


Luokka V ratsastettiin polttavan auringon alla. Mutta kuuma ei ollut ainoastaan sää. Lämpötilan noustessa entisestään tanssivat Michèle George ja Best of 8 luokan kärkituloksen 76.308. Kokenut kilpailupari Frank Hosmar ja Alphaville N.O.P. jäivät taakse muutan pisteen erolla, tuloksella 76.00%. Pronssia sai saksalaisratsastaja Regine Mispelkamp ja hänen tamma Highlander Delight’s:in saavuttaen 74.205%.

“Ei kannata vertailla mitaleita ja mestaruuksia. Minä koitan joka kerta olla parempi, ja joka kerta koitan pitää hauskaa. Joskus ihmiset unohtavat että hevosella ratsastamisen kuuluu olla kivaa”. Michèle sanoi.

“Minulla on tosi erityinen suhde hevoseeni ja kilpailuihin lähteminen on vain pieni osa siitä. Tärkein osa on hevosesta nauttimisen ja ratsastamisen ilosta kehittynyt kumppanuus, joten jos siitä saa mitaleita se on kaikki vaan plussaa”

Michele George (BEL) ja Best of 8 – pararatsastuksen euroopanmestarit. Kuva: FEI/Leanjo de Koster
Frank Hosmar ja Alphaville N.O.P luokkansa toiseksi. Kuva: FEI/Leanjo de Koster

Kilpailu jatkuu huomenna kuuden syyskuuta, luokkien I, II ja III joukkuekilpailuilla.

Jaa artikkeli