Pararatsastuksen EM-kilpailut: Jonna Aaltonen ja Laura Kangasniemi päättivät kilpailun hyvällä mielellä

Ryhmän V ratsastaja Jonna Aaltonen sai Laxton For U:lla toisessa suorituksessaan oikeanlaisen tunteen, ja kokonaisuus oli hyvä. Lisätyssä laukassa ”Lohis” innostui riekkumaan, mikä vaikutti pisteisiin. Lopputulos joukkueohjelmasta oli 66,868 prosenttia. Ratsukko sijoittui 16:nnelle tilalle.

”Suoritus tuntui hyvältä. Lohis oli enemmän menossa. Ja vähän villiintyi liikaakin, mutta ei se mitään. Parempi niin päin, kuin että se jännittää ja käpertyy. Olen tyytyväinen”, sanoi Jonna Aaltonen.

”Oli hauskaa. Sen loikankin jälkeen minua vain nauratti. Se oli enemmänkin sellainen iloloikka.”

”Tietysti, se, että rikkoo vaikuttaa kahteen [arvostelu]kohtaan, mutta elämä on.”

Laura Kangasniemi – Goldprins, EM 2023. Kuva: SRL/Hanna Heinonen

Aamuinen lähtöaika sopii Aaltoselle paremmin kuin iltapäivä. ”Kun pääsen radalle melkein suoraan sängystä, jaksan paremmin. Myöhemmin se on aina vähän haasteellista.”

”Hevonenkin oli tosi innoissaan päästessään taas. Se nukkui karsinassa siihen asti, että sain sen letitettyä. Sen jälkeen se oli ihan, että joko mennään. Hän viihtyy kilpailuissa”, arvokilpailujen ensikertalaiset tuumivat.

Laura Kangasniemi ja Goldprins tekivät tänään ehjän ohjelman joukkuekilpailussa, mutta hevonen oli edelleen liian innokas pyrkimään eteenpäin. Kiireisyys näkyi pisteissä, jotka jäivät mataliksi, 65,595 prosenttia. Ratsukko sijoittui tänään 11:nnelle tilalle, eikä pääse kahdeksan parhaan joukossa lauantain finaaliin.

”Ei ollut mikään paras, oli vähän vauhtia liikaa. Mutta selvittiin ja päästiin maaliin, eikä tullut rikkeitä.

Se jännittää jo vähän muutenkin ja on herkkä heppa, ja sitten se näyttäytyy [radalla], että se menee vahvaksi. Mutta kyllä minä luulen, että kun saa vähän ratoja, kokemusta ja voimaa, niin helpottaa”, kertoi Laura Kangasniemi 8-vuotiaasta ratsustaan.

”Tällä hetkellä ravi on sen vahvin askellaji. Laukka on todella näyttävä myös. Käynti on heikoin, koska jännitys näkyy siinä läpi kaikkein eniten.”

Ensimmäisestä EM-kilpailusta jäi 23-vuotiaalle ratsastajalle positiivinen mieli.

”Tosi hyvät fiilikset. Tuolla on todella kiva ratsastaa, tykkään tuosta areenasta, ja verryttelyt ja kaikki ovat tosi kivat, mutta tänään oli vaan todella paljon töitä. Sunnuntaina lähdetään kohti Puolaa. Ensi viikonloppuna kilpaillaan siellä, Nations Cupista saa taas olympiarankingpisteitä.” 

Suomen joukkue hakee paikkaa Pariisin paralympialaisiin vielä vuoden loppuun asti auki olevan rankingin perusteella muissa kansainvälisissä kilpailuissa. 

Suomen pararatsastusmaajoukkue EM 2023. Kuva: SRL/Hanna Heinonen

Tulokset

Tulokset 8.9. EM-Riesenbeck, Saksa

Pararatsastus, joukkueohjelma, ryhmä V, lähti 18, sijoittui 5
1) Frank Hosmar / Alphaville N.O.P., NED 76,447 %
2) Michèle George / Best Of 8, BEL 76,132 %
3) Regine Mispelkamp / Highlander Delight´s, GER 74,079
…16) Jonna Aaltonen / Laxton For U, FIN 66,868
Täydet tulokset: LINKKI

Pararatsastus, henkilökohtainen ohjelma, ryhmä IV, lähti 13, sijoittui 5
1) Demi Haerkens / EHL Daula N.O.P., NED 79,730 %
2) Sanne Voets / Demantur RS2 N.O.P., NED 76,460
3) Vladimir Vinchon / Pegase Mayenne, FRA 74,054
…11) Laura Kangasniemi / Goldprins, FIN 65,595
Täydet tulokset: LINKKI  

Lähde: Suomen Ratsastajainliitto

Jaa artikkeli