tammajavarsa

Rakenne kertoo -tapahtuma avaa tulevana sunnuntaina yleisölle rakennearvostelua

Sunnuntaina 10.9. Lahdessa järjestettävässä uudenlaisessa näyttely- ja koulutustilaisuudessa kerrotaan yleisölle, mitä hevosten eri rakenneominaisuudet tarkoittavat käytännössä. Esiteltävien hevosten arviointi on avoin, eli yleisö pääsee kuulemaan tuomarien arvioinnin ja oppimaan lisää rakenneominaisuuksista.

”Monelle hevosenomistajalle voi jäädä näyttelyn jälkeen epäselväksi, mitä mikäkin hevosen ominaisuus tarkoittaa käytännössä. Tilaisuudessa yleisö pääsee oppimaan tuomarien työskentelystä ja kuulee lisäksi ammattilaisten näkemyksen siihen, miten hevosen rakenteelliset ominaisuudet vaikuttavat hevosen käyttöön ja hyvinvointiin, tapahtuman järjestäjä Heidi Kärki kertoo.

Yhteensä päivän aikana arvioidaan 22 hevosta suomenhevosista ratsuihin ja ravihevosiin. Tuomaristossa on rakenne- ja askellajituomarin lisäksi hevosten fysioterapeutti ja kengitysseppä, joilta näytteilleasettajat ja katsojat saavat kattavan tietopaketin hevosten ominaisuuksista ja siitä, miten ne vaikuttavat aiottuun käyttöön ja päivittäiseen huoltamiseen.

Suomen Hippoksen kasvattajan ja omistajan palveluiden ydintehtäviä on myös hevoskasvatuksen tukeminen näyttelytoimintaa järjestämällä. Hippoksen ratsu- ja ponitiimin vetäjä Tea Niemi on iloissaan tapahtumasta.

”Meille tulee näyttelyissä usein toiveita siitä, että arvioinnista halutaan oppia ja ymmärtää enemmän. Rakenne kertoo -tapahtuma tarjoaa juuri tätä: se selkosuomentaa rakenneominaisuuksien maailmaa ja tekee samalla näyttelytuomarien toimintaa lähestyttävämmäksi”, Niemi kertoo.

Hevosia ovat arvioimassa GP-koulutuomari ja askellajituomari Anne-Mari Pekonen ja rakennetuomari sekä ratsurotujen orilautakunnan jäsen Annu Stenqvist. Horses First -tiimistä tapahtumaan tulee mukaan kengittäjän näkökulmaa antamaan Caroline Kempf ja Jussi Hurmola. Lisäksi mukana ovat eläinfysioterapeutti ja ratsastuksenopettaja Johanna Janatuinen sekä Marianna Paavolainen, joka arvostelee suomenhevosia ja lämminverisiä ravihevosia.

Rakenne kertoo -tapahtuma
Sunnuntaina 10.9. klo 10.30 alkaen
Salpauksen maneesi, Lahden Jokimaa

Lue lisää ja hanki liput tapahtumaan: www.showfine.fi

Lähde: Suomen Hippos

Jaa artikkeli