Maailmancupin finaaleissa Riadissa kilpaillaan ennätyksellisen suurista rahapalkinnoista

Esteratsastuksen ja kouluratsastuksen maailmancupfinaalit järjestetään ensi vuonna Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa 16.-20. huhtikuuta 2024. Kisajärjestäjä on tehnyt suuren lahjoituksen ja mullistavan korotuksen kilpailijoiden palkintorahoihin. Tämä on merkittävä virstanpylväs koko sarjan historiassa.

Esteratsastuksen maailmancupin palkintorahapotissa oli jo valtaisat 1,3 miljoonaa euroa. Nyt järjestäjäkomitean avokätisen lahjoituksen ansiosta esteratsastusfinaalin palkintorahat tuplattiin, kokonaissumman noustessa 2,6 miljoonaan euroon.

Tämä merkittävän iso palkintorahojen korotus, suurin ratsastuksen maailmancupfinaalissa koskaan nähty summa, on todennäköisesti kertaluonteinen tapaus. Ja se tekee vuoden 2024 ratsastuksen maailmancupfinaaleista Riadissa poikkeuksellisen tapahtuman. Ensimmäistä kertaa maailmancupfinaaleita järjestävä maa haluaa näin omaan, ainutlaatuiseen tapaansa korostaa kuinka maa on omistautunut lajille ja isännöimään tapahtumaa, toivottaen maailmanlaajuisen ratsastusyhteisön tervetulleeksi Saudi-Arabian kuningaskuntaan.

Myös kouluratsastuksen maailmancupfinaali saa merkittävän korotuksen sillä sen palkintorahastoon lisätään 100 000 euroa. Kouluratsastuksen palkintorahat jotka ovat nyt 300 000 euroa, nostetaan vaikuttavaan 400 000 euroon.

FEI:n pääsihteeri Sabrina Ibáñez:

“FEI:lle on merkittävä etuoikeus saada Saudi-Arabian ratsastusliitto ratsastusurheilun tukijaksi ja yhteistyökumppaniksi. Ei ole epäilystäkään siitä että he eivät olisi täysillä mukana ja nostamassa vuoden 2024 esteratsastuksen ja kouluratsastuksen maailmancupfinaalien riman kilpailullisesti ennennäkemättömälle tasolle.

Saudi-Arabian antelias tervetulotoivotus ratsastusyhteisölle, yhdistettynä järjestelytoimikunnan upeaan sitoutumiseen lajien kasvattamiseksi ja menestymiseksi edistää huippuosaamisen henkeä.

FEI:n pääyhteistyökumppani Longinesin viimeiset 11 vuotta jatkuneen vankkumattoman tuen, sekä järjestelytoimikunnan korvaamaton panostuksen ansiosta voimme odottaa kun maailman lahjakkaimmat ratsastajat esittelevät taitojaan kahdessa FEI:n olympialajissa esteratsastuksen ja kouluratsastuksen maailmancupfinaalissa, vain muutama kuukausi ennen Pariisin 2024 olympialaisia.”

Saudi-Arabia ja sen pääkaupunki Riad ovat jo jonkin aikaa kasvaneet ja kehittyneet merkittäväksi ratsastuskilpailuiden järjestäjäksi.

Vuonna 2023 Riad isännöi onnistuneesti yksitoista FEI:n tapahtumaa, ja vuonna 2024 vauhti kiihtyy kun suunnitteilla on 12 tapahtumaa. Lisäksi kuten FEI:n hallituksen kokouksessa Mexico Cityssä viime kuussa ilmoitettiin, Al Ulan kaupunki isännöi maassa matkaratsastuksen maailmanmestaruuskilpailut vuonna 2026.

Saudi-Arabian kuningaskunta ei enää ole ratsastusurheilun kansainvälisillä kilpailuareenoilla uusi ilmestys. Se on saavuttanut jo kaksi olympiamitalia esteratsastuksessa, henkilökohtaisen pronssin Sydneyssä vuonna 2000 ja joukkuepronssia Lontoossa vuonna 2012. Ja viimeisimpänä saavutuksena he turvasivat estejoukkueelle paikan ensi kesän Pariisin olympialaisiin Dohan olympiakarsintakilpailussa Qatarissa helmikuussa 2023. Tänä vuonna maa voitti kultaa esteratsastuksen joukkue- ja yksilökilpailuissa Aasian kisoissa Hangzhoussa, Kiinassa.

Vuodesta 2024 on tulossa upea ratsastusurheiluvuosi. Sillä esteratsastuksen ja kouluratsastuksen maailmancupfinaalien lisäksi nähdään ensin alkuvuodesta vikellyksen maailmancupfinaali, joka järjestetään Sveitsin Baselissa 11.-14. tammikuuta, sekä valjakkoajon maailmancupfinaali Bordeaux’ssa Ranskassa 1.-4. helmikuuta.

Jaa artikkeli