FEI vahvisti MM-kisajärjestäjät vuodelle 2026

Vuonna 2026 kilpaillaan FEI :n ratsastuslajien maailmanmestaruuskisat kahdessa kohteessa. Leijonanosan kisajärjestelyistä hoitaa Saksan Aachen, missä kilpaillaan esteratsastuksessa, kouluratsastuksessa, pararatsastuksessa, kenttäratsastuksessa, vikellyksessä, ja valjakkoajossa 10.-23. elokuuta 2026. Matkaratsastuksen mestaruudet ratkotaan Al Ulassa, Saudi-Arabiassa 17. lokakuuta 2026.

Aachen on kansainvälisesti tunnettu lähes sadan vuoden ajan järjestetystä CHIO-kilpailusta, ja tarjoaa maailman parhaille ratsastajille sekä tuhansille katsojille erinomaiset tilat ja virheettömät kisajärjestelyt heidän kerääntyessä Soersin tapahtumapaikalle joka kesä. Vuonna 2006, eli tasan 20 vuotta ennen nyt järjestettävää FEI World Championships 2026 -tapahtumaa, Aachen isännöi viidettä FEI World Equestrian Games-tapahtumaa. Se oli ratsastuslajien suurtapahtuma, jossa vuosina 1990–2018 järjestettiin kaikkien FEI:n hevosurheilulajien maailmanmestaruuskilpailut samaan aikaan, samassa paikassa. Nämä kuuluisat Aachenin kisat olivat huomattava yleisö- ja urheilumenestys, ja ne keräsivät peräti 576 000 katsojaa ja ennennäkemättömän mediakattavuuden.

“Kiitämme FEI:tä luottamuksesta”, CHIO Aachenin pääjohtaja Michael Mronz sanoi. ”Olemme ylpeitä ja iloisia saadessamme isännöidä FEI:n maailmanmestaruuskilpailut Aachenissa 2026 Saksan ratsastajainliiton kanssa kaikissa kuudessa lajissa; esteratsastuksessa, kouluratsastuksessa, kenttäratsastuksessa, valjakkoajossa, vikellyksessä, ja pararatsastuksessa. Haluamme jo tänään kutsua koko hevoskansan Aacheniin vuonna 2026, jotta voidaan yhdessä juhlia tätä unohtumatonta tapahtumaa.”

Al-Ula on muinainen arabialainen keidaskaupunki Medinan maakunnassa, joka sijaitsee noin 1000 kilometriä luoteeseen Saudi-Arabian pääkaupungista Riadista. Se on poikkeuksellisen kaunis paikka minkä harvinainen ihmishistoria ja luonnonperintö, ulottuu vielä pääosin tutkimattomassa ihmishistoriassa 200 000 vuotta taaksepäin. Al Ula, mikä on huimasti kehittynyt luonto-, kulttuuri-, koulutus- ja urheilukeskuksena, isännöi vuosittain Fursan Endurance cup-matkaratsastuskilpailut, mitkä houkuttelevat jokaiseen kilpailuun noin 200 hevosta ja ratsastajaa, yli 40:stä maasta.

“Saudi-Arabian ratsastajainliitto ja Al Ulan kuninkaallinen komissio ovat tehneet yhteistyötä turvatakseen tämän arvokkaan mahdollisuuden isännöidä kilpailuja”, Saudi-Arabian ratsastusliiton presidentti ja hänen korkeutensa prinssi Abdullah Bin Fahad Bin Abdullah Al Saud sanoi.

“Tämä vastuu on painava, ja olemme varmoja, että Al Ula tarjoaa aidon ja ennennäkemättömän kilpailukokemuksen ainutlaatuisessa, ja kiehtovassa ympäristössä. Valmistaudumme ahkerasti tämän kokoluokan tapahtumaan, ja se on linjassa “Saudi Vision 2030″-tavoitteidemme kanssa”, hän päättää.

“Olemme ylpeitä saadessamme FEI Endurance World Championship 2026 -kilpailut Saudi-Arabian kuningaskuntaan, Al Ulaan.” Al Ulan kuninkaallisen komission urheilutoimen johtaja Ziad Abdulrahman Al Suhaibani vahvisti.

“Majesteettisen kaunis Al Ulan maakunta on osoittautunut ihanteelliseksi paikaksi matkaratsastukseen, ja siellä on mieleenpainuvan kauniiseen luonnonmaisemaan upotettu tekninen kilpailurata. Urheilu ja hevosurheilu ovat Al Ulan sosioekonomisen kehityksen keskeisiä elementtejä.”

“FEI:n hallituksen myöntämät FEI World Championships 2026 -kilpailut Aachenille ja Al Ulalle on merkittävä päätös hevosurheilun tulevaisuutta ajatellen” sanoi FEI:n presidentti Ingmar De Vos.

”Tarkastelimme kilpailunjärjestäjiltä saamiemme tarjousten kaikki näkökohdat, ja erityisesti urheilupaikat, hevosten olosuhteet, saavutettavuuden, ja kestävää kehitystä. FEI on iloinen voidessaan varmistaa tällaiset isännät arvostetuimmille mestaruuskilpailuille kolme vuotta etukäteen, mikä antaa runsaasti aikaa valmistautumiseen ja suunnitteluun.

”Haluan onnitella voittajia, jotka jättivät erinomaiset tarjoukset. Tiedämme kaikki kokemuksesta kuinka Aachenin on hyvin onnistunut erinomaisten, ainutlaatuisten suurtapahtumien järjestämisessä. Olimme vakuuttuneita Al Ulan ehdotuksesta, mikä ei ainoastaan sisällä onnistuneen tapahtuman kaikkia osatekijöitä, vaan pyrkii esittelemään koko alueen perintöä ja potentiaalia.

”Ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, haluan kiittää kaikkia tähän prosessiin osallistuneita kilpailunjärjestäjiä tarjouksista ja sitoutumisestaan ratsastusurheiluun. Ei ollut helppoa valita näin hyvien tarjousten välillä. Toivomme, että ne, jotka eivät tällä kertaa päässet kisajärjestäjiksi, harkitsevat tarjouksen tekemistä tulevista tapahtumista.”

FEI:n vuoden 2026 maailmanmestaruuskilpailujen lisäksi FEI:n hallitus päätti vuoden 2025 Euroopan mestaruuskilpailuiden järjestäjät kouluratsastuksessa, valjakkoajossa, kenttäratsastuksessa ja vikellyksessä. Tarkemmat tiedot ovat saatavilla yleiskokouksen jälkeen julkaistavassa loppuraportissa.

Kuvassa vasemmalta oikealle: FEI:n presidentti Ingmar De Vos, FEI:n pääsihteeri Sabrina Ibáñez, CHIO Aachenin pääjohtaja Michael Mronz, Saksan ratsastajainliiton presidentti Hans-Joachim Erbel, ja Saksan ratsastajainliiton pääsihteeri Soenke Lauterbach. Kuva: FEI/Liz Gregg
Jaa artikkeli