Longines League of Nations-sarjan karsintasijoitukset ja kymmenen parasta maata julkistettiin

FEI on julkaissut Longines League of Nations™ karsintojen ranking-listan ensi vuodelle. Siellä on ylimpänä kymmenen parasta joukkuetta, jotka ovat pääsevät mukaan FEI:n uuteen pääsarjaan. Se alkaa uusilla säännöillä Abu Dhabissa 8. helmikuuta 2024.

Näiltä Longines League of Nations-sarjan parhailta joukkueilta on nähty erinomaista lahjakkuutta, ja palkintokorokkeet ovat ehtineet tulla heille tutuiksi. Kymmenen parhaan joukkueen joukossa ovat ensimmäistä sijaa hallitseva Irlanti, sekä USA, Ranska, Saksa, Sveitsi, Iso-Britannia, Alankomaat, Belgia, Ruotsi, ja Brasilia.

Näitä kymmentä joukkuetta on nyt pyydetty vahvistamaan osallistumisensa Longines League of Nations-avajaiskaudelle, missä maailman parhaat esteratsastusjoukkueet kilpailevat toisiaan vastaan neljässä karsintakilpailussa. Ensi vuonna nämä kilpailut järjestetään Abu Dhabissa, Ocalassa, St. Gallenissa, ja Rotterdamissa. Näiden tulosten perusteella joukkueet voivat varmistaa yhden halutuista paikoista Longines League of Nations finaaliin Barcelonassa. Täällä Espanjan pääkaupungissa kauden päätteeksi järjestettävässä finaalissa kahdeksan parasta maata taistelee mestaruudesta.

“Longines League of Nations-sarjassa on kyse joukkueesta ja yhdessä tekemisestä. Siinä voidaan saavuttaa jotain suurempaa kuin yksittäinen suoritus”, sanoi FEI:n presidentti Ingmar De Vos.

“Longines League of Nations karsintojen kymmenen parhaan joukkoon pääseminen on jo itsessään valtava saavutus, ja haluan onnitella kaikkia henkilöitä, jotka ovat edesvaikuttaneet oman maansa sijoitukseen, ratsastajia, hevosten omistajia, hevosenhoitajia, joukkueenjohtajia, ja joukkueiden tukijoita, valmentajia ja tietysti kansallisia lajiliittoja. Olette tehneet erinomaista yhteistyötä!”

“Olemme innoissamme uudesta kaudesta ja teemme tiivistä yhteistyötä järjestäjien kanssa tarjotaksemme kilpailuille parhaan alustan esitellä parasta ratsastusurheilua, parhaiden maiden kanssa. Ja odotamme että pääsemme tekemään tiivistä yhteistyötä niiden kymmenen maan kanssa, jotka tulevat olemaan mukana Longines League of Nations -sarjassa vuonna 2024.”

“Ja viimeiseksi, haluan lausua kiitokseni pääyhteistyökumppanillemme Longines:ille, uskomattomasta tuesta ja sitoutumisesta tähän historialliseen kilpailusarjaan, ja kaikesta siitä mitä tämä yhteistyö edustaa esteratsastukselle.”

Longines League of Nations™-sarjan kilpailukalenteri 2024

8.-11. helmikuuta: Abu Dhabi, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

19.-23. maaliskuuta: Ocala, Florida, USA

30.5.-2.6. kesäkuuta: St. Gallen, Sveitsi

20.-23. kesäkuuta: Rotterdam, Alankomaat

3.-6. lokakuuta: Barcelona, Espanja – kauden finaali

Longines League of Nations-sijoitukset kaudelle 2024, top 10

  1. Irlanti (IRL) – 13834 pistettä
  2. Amerikan Yhdysvallat (USA) – 13532 pistettä
  3. Ranska (FRA) – 12890 pistettä
  4. Saksa (GER) – 12876 pistettä
  5. Sveitsi (SUI) – 12514 pistettä
  6. Iso-Britannia (GBR) – 12045 pistettä
  7. Alankomaat (NED) – 11957 pistettä
  8. Belgia (BEL) – 11552 pistettä
  9. Ruotsi (SWE) – 10237 pistettä
  10. Brasilia (BRA) – 9289 pistettä

Longines League of Nations-karsintojen koko rankinglista on nähtävissä täällä.

Mikä on Longines League of Nations karsintaranking?

Longines League of Nations-sarjalle perustettiin vuotuinen maajoukkueiden rankinglista, jonka perusteella joukkueet karsitaan mukaan kilpailuun. Ja se on osa Longines League of Nations-sarjan kilpailusääntöjä. Listasijoitukset sarjaan hyväksymistä varten lasketaan kunkin maan kansallisen lajiliiton kuuden parhaan ratsastajan yhteen laskettujen pisteiden perusteella, joista vähintään yhden on oltava U25-urheilija.

Vuoden 2024 avajaiskautta varten perustettu karsintaranking pohjautuu Longines FEI Jumping Nations Cup 2023 -finaalin jälkeen kuukausittain julkaistuun “Longines Ranking”-listaan.

Vuodesta 2024 alkaen Longines League of Nations-rankinglistasijoitus perustuu kuukausittaiseen “Longines Ranking”-listaan, joka julkaistaan vastaavasti finaalin jälkeen, LLN-kauden päätyttyä. Longines League of Nations-kilpailusarjan voittajajoukkue pääsee automaattisesti mukaan seuraavalle kaudelle.

Katso lisätietoja joukkueiden karsintajärjestelmästä Longines League of Nations-säännöistä täältä.

Vieraile uudella kilpailusarjalle omistetulla Longines League of Nations-sivustolla mistä näet viimeisimmät uutiset, usein kysytyt kysymykset, tiedot tapahtumapaikoista, ranking-listan, ja paljon muuta.

Jaa artikkeli