Helsinki Horse Show:ssa torstainakin lähes kaksisataa starttia

Helsinki Horse Show´n toisena kilpailupäivänä jaettiin voittoruusuke yhdelletoista ratsukolle. Estekorkeudet vaihtelivat aina 85 – 130 cm välillä, kun sekä kilparatsastajan uraansa aloittelevat, niin ratsastajat kuin hevosetkin, sekä kansallisen tason kärkinimet tavoittelivat menestystä. Myös kansainväliset ratsastajat ovat jo paikalla, kun perjantaina aamusta käynnistyvät maailmancupkilpailun luokat.

Pohjola Superfinaaleissa jännitys tiivistyy – kymmenen parasta ratsukkoa selvillä

Kansallisen esteratsastuksen Pohjola-sarjoissa Superfinaalien torstain osakilpailuissa voiton veivät Tuisku Kivikoski-Vainio ja I’m Yours Pohjola Silver GP’ssä, Sani Illi ja Backwoods Challenger Pohjola Bronze GP’ssä, sekä Veronica Nurminen ja Travenort’s Ida-Maria Pohjola Small GP’ssä.

Pohjola Silver Grand Prix’n Superfinaalin toisen osakilpailun 135 cm tasolla vei Nummisista kotoisin oleva Tuisku Kivikoski-Vainio ja 8-vuotias ESH ruuna I’m Yours. Ratsukko on myös tämän vuoden Racing Master-voittaja.

”Nopeat käännökset ratkaisivat tänään. Finaaliin lähdetään samalla taktiikalla, perusrata rauhassa nollilla ja uusinnassa sitten niin lujaa kuin lähtee”, nopeista radoista tunnettu Kivikoski-Vainio lupailee.

Toiseksi osakilpailussa ratsasti Aida Hämäläinen ratsunaan Prada de la Liniere, ja kolmanneksi Roosa-Riina Uunila ratsunaan Hedanga Omhg.

Tuisku Kivikoski Vainio ja I’m Yours. Kuva: Aino Tervonen

Kari Nevalan suojatit tekivät varmaa tulosta Pohjola Bronze- ja Small Grand Prix:ssä

Karijoelta kotoisin oleva Sani Illi, 13, ja Backwoods Challenger ottivat Pohjola Bronze Grand Prix’n 125 cm Superfinaalin toisen osakilpailun voiton, ja varmistivat paikkansa perjantain top 10 finaalissa. Luokan ensimmäisenä startannut ratsukko sai jännittää johtopaikan säilymistä koko luokan.

”Mikäs tässä, aika hienoa! Radalta jäi super hyvä fiilis, hevonen oli tosi rento ja kaikki meni suunnitelmien mukaan. Horse Show’ssa on mahtavaa olla!”

Bronze GP’ssä toiseksi ratsasti keskiviikon voittaja Aida Hämäläinen ratsunaan Calico Z, ja kolmanneksi Nella Mäyrä ratsunaan Janina van het Goteringenveld.

Pohjola Small GP’n Superfinaalin toisen osakilpailun 115 cm tasolla voitti Iso-Äiniöstä kotoisin oleva 15-vuotias Veronica Nurminen ratsunaan Travenort’s Ida-Maria.

Nurmisen valmentaja Kari Nevala sai ratsastajalta radan jälkeen kiitokset. Nevala on myös tuore ikäryhmien maajoukkuevalmentaja.

”Tänään voiton ratkaisi valmentaja, jonka kanssa tehtiin suunnitelma mistä käännytään ja miten ratsastetaan, se toimi tosi hyvin! Finaaliin lähdetään tosi hyvällä fiiliksellä!”

Pohjola Small GP’n toisen osakilpailun kakkonen oli Kaisa Tuppurainen Ivory Shadow Evolla ja kolmas Saara Tamminen ratsunaan Calabis.

Sani Illi ja Backwoods Challenger. Kuva: Aino Tervonen

Pohjola-sarjan Superfinaalit huipentuvat perjantai-iltana. Mukana on myös suomenhevosten Pohjola Finnhorse Grand Prix’n Top 10 finaali.

Pohjola Small Grand Prix Top 10 Superfinaalin ratsastajat:

Veronica Nurminen – Travenort’s Ida-Maria

Saara Tamminen – Calabis

Kaisa Tuppurainen – Ivory Shadow Evo

Linda Telimaa – Stakkalou

Ronja Kallioinen – Donatella

Inna Ranta – Idefix SVO Z

Sini Saari – L’Avicii

Oona Korhonen – Qualis Rex

Katariina Ala-Äijälä – Landors

Saara Kojola – Quartz van de Heemstede

Amateur Tour jatkui jäähallilla – finaalit ratkeavat perjantaina

Kansallisen esteratsastuksen Amateur Tour-sarjat ovat täydessä vauhdissa. Keskiviikon ja torstaina suoritusten perusteella kustakin sarjasta 12 parasta ratsastajaa pääsee perjantain top 12-finaaliin. Torstain 105 cm luokan paras oli Olivia Tuomi ratsunaan Alabama-Balia, 95 cm luokan voitti Peppiina Kaupinsalo sekä 85 cm taitoarvostelun Krista Aula ja Kildun Cloud.

Amateur Tourin korkeimmalla tasolla, 105 cm luokassa torstain voiton veivät helsinkiläinen Olivia Tuomi, 13, ja Alabama-Balia.

”Tosi hyvä fiilis, hevonen hyppäsi hyvin. Hevoseni on tosi leikkisä kaveri, tykkään siitä kovasti. Finaaliin lähdetään voittotaktiikalla”, Tuomi tunnelmoi.

Amateur Tourin 95 cm luokan paras oli torstaina porilainen Peppiina Kaupinsalo, 18, ratsunaan Duvaro.

”Rata meni hyvin, hevonen oli paljon parempi kuin eilen. Voitto tuli todella yllätyksenä!”

Taitoarvosteluluokan 85 cm vei veikkolalainen 16-vuotias Krista Aula huikeilla taitoarvostelupisteillä 9,40 ratsunaan Kildun Cloud.

Olivia Tuomi Alabama-Balia. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen
Peppiina Kaupinsalo – Duvaro. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

Amateur Tour Top 12 Finaaliin karsiutuneet:

Amateur Tour Top 12-finaali, 105 cm
Carolina Calonius – Qiu de Toriel
Lotta Nordman – Herena
Enna Marttinen – Indigo K
Olivia Tuomi – Alabama-Balia

Amateur Tour Top 12-finaali, 95 cm
Linda Numminen – Gavin
Maija Lempinen – Ohana Domhnall Dash 32 C
Sofia Korkala – Border Boom
Elmeri Kantti – Pammyl

Amateur Tour Top 12-finaali, 85 cm
Aino Kähkönen – King I
Jenni Kajander – Polyman XO
Pilvi Helkama – Caballer
Krista Johanna Aula – Kildun Cloud

Tasotuopin toisen osakilpailun voittoon Katariina Riikonen ja Finette van de Rietvenne

Tasotuoppi on kansallisen tason ratsastajille suunnattu sarja, jossa samassa sarjassa ratsastajat kilpailevat omilla tasoillaan toisiaan vastaan estekorkeuksilla 110–130 cm. Tasotuopin toisen osakilpailun voittivat Katariina Riikonen ja Finette van de Rietvenne.

Kiuruvedeltä kotoisin oleva 15-vuotias Riikonen oli suoritukseen ja tauolta palanneeseen Finette van de Rietvenneen tyytyväinen.

”Tosi hyvät fiilikset, hevonen toimi tänään tosi hyvin ja kaikki onnistui. Hevonen on ollut hetken tauolla, ja nyt se on palannut takaisin, joten otettiin hieman pienempi korkeus. Se hyppäsi tosi hyvin ja on selkeästi valmis isompiin korkeuksiin”, kertoo 110 cm tasolla kilpaillut Riikonen.

Toiseksi ratsasti 120 cm-tasolla startannut Mari Mäntysalmi ratsunaan Go Top, ja kolmanneksi 110 cm tasolla kilpaillut Taru Vähämäki Cafe de Parisilla.

Perjantaina kilpailu käynnistyy klo 9.00, ja toinen näytös klo 13.00.

Jenna Suomi ja Ria Daniel ja Saara-Karhu HR Helei. Kuva: Iita Maria Ahtiainen

Nuorten hevosten tulokset päivittyvät tapahtuman nettisivuille osoitteeseen www.helsinkihorseshow.fi.

Lähde: Helsinki International Horse Show

Jaa artikkeli