Lämpöä, ja lämpöä

Hevoskansan loppuvuosi eteni mukavasti.

Saimme joukkoomme useita lahjakkaita kirjoittajia, monipuolisesti eri osa-alueiden erikoisosaajia. Joista olen todella iloinen ja ylpeä. Ja edelleen meillä on ovi avoinna uusille vieraskynille, mielipiteille, ja vieraileville artikkelien kirjoittajille.

Summasimme mentorini kanssa viime kuukautta, ja vuotta kokonaisuudessaan. Minulla on ollut onni löytää erinomainen mentori, ja vaikka hevosalalla mentorien käyttö ei ole niin yleistä, on sellaisen löytäminen parasta mitä yrittäjän kohdalle voi osua.

Hevoskansa.com kasvoi nopeasti omista kymmenistä päivittäisistä kävijöistä, satoihin ja sitten tuhansiin päivittäisiin kävijöihin. Tekoälysovelluksia ja sen käyttömahdollisuuksia puskee joka paikasta, ja niitä on opiskeltu aktiivisesti. Käytimme ensimmäistä kertaa tekoälyä apuna markkinoinnissa, ja yksi uutisten kuvituskuva on tekoälyn tekemä. Osaatko sanoa, mikä?

Periaatteessa haluan aina olla ensisijaisesti tukemassa ammattivalokuvaajien työtä. Periaatteisiin liittyi myös päätökseni poistaa Hevoskansan tili X-viestipalvelusta kokonaan.

Loppuvuodesta oli ilahduttavaa nähdä kuinka moni ratsastaja hyödynsi Helsinki International Horse Showssa saatua menestystä paikallislehdissä. Sittemmin Emma-Uusi Simolan nimi oli monissa otsikoissa. Samoin Kyra Kyrklundin saama upea kunnianosoitus olympiakomitealta ylitti uutiskynnyksen ympäri maailmaa.

Joulun aikaan huomasin että arvostamani Yle Areenan podcasteissa oli ohjelma, jossa vieraili idolini Katja Ståhl. Eikä hän taaskaan pettänyt. Meni alle kolme minuuttia kun kaikki yhdessä pohtivat ääneen hevosen ähkyilyä. Suomi tarvitsee enemmän julkisuuden ihmisiä, jotka jokainen annettu hetki puhuvat ääneen hevosista. Toivottavasti Kavioliitossa-podcast saa pian jatkoa! Viime kesänä meinasin A2 moottoritiellä ruuhkassa törmätä edellä ajavaan autoon, kun olen nauroin vedet silmissä.

FEI:n yleiskokouksessa Meksikossa päätettiin pitkä lista uusia asioita. Tästä olemme vielä tekemässä suomenkielistä koostetta. Yhteistyökumppanimme FEI tekee jatkuvasti ympäri maailmaa erinomaista työtä ympäri maailmaa ratsastuksessa kilpailemisen ja harrastamisen edistämiseksi. Olemme näitä tiedotteita laittaneet suomeksi kääntämisen jälkeen Suomessa eteenpäin myös muille uutistoimituksille, ja ainakin yhteen tartuttiinkin mukavasti. Silti jääkiekon ja hiihdon peitto urheilu-uutisissa on hämmentävän suuri. Olisiko mahdotonta saada esimerkiksi Yle uutisten lajivalikoimaan ratsastus? Mitä se vaatisi?


Myös Ratsastajainliitto on tullut meille tutummaksi. Yhtä lailla siellä tehdään valtavasti hienoa työtä joka viikko, monella eri osa-alueella. Mikä ei aina valitettavasti juurikaan näy julki. Jos minulla olisi tiimi, joka päivä tekee ja ideoi näin hienoja asioita, ne olisivat ehdottomasti etusivun uutisten ja tiedottamisen arvoisia.

Tätä kirjoittaessani Hollannissa eletään tulvahuippujen aikaa. Isot joet tulvivat ja paikoin vesi on yli 14 metriä yli normaalin korkeuden. Saksan puolella ihmisiä on jouduttu evakuoimaan, ja eläimiä on menehtynyt tulvavesien saartoon. Hevoslaumoille on vaikea löytää kuivia alueita. Tulva-alueiden ulkopuolellakin viemärit eivät enää vedä, ja kellarit ovat täynnä vettä. Ja ensi viikolle on luvattu lisää sateita.

Tosin myös ensimmäiset narsissit ja lumikellot puskevat jo maasta. Joulukuu ja vuosi olivat mittaushistorian lämpimimpiä. Hevosalalle suuri uhka ovat lämpimien säiden myötä erilaiset hyönteisten levittämät virustaudit. Länsi-Niilin virus löytyi Alankomaista ensimmäistä kertaa muutama vuosi sitten, ja leviää hyttysten kautta lintuihin ja hevosiin. Hevosille se aiheuttaa neurologisia oireita, ja voi johtaa jopa halvaantumiseen.

Muuten päänvaivaa hevosten omistajille aiheuttaa hollantilainen uusi vuosi, ja sen perinne ampua valtavan isoja ja kovaäänisiä raketteja kaikkialla. Vaikka ilotulituksia on alettu kieltämään ja valvomaan, on vuosittainen tuhojen ja onnettomuuksien määrä todella suuri. Asenteet onneksi muuttuvat, pikkuhiljaa, ystävällisen järkipuheen kautta.

Ensi vuonna Hevoskansan kalenteri on täynnä kaikkea uutta. Jatkamme aktiivista maailmancup- ja Nations Cup-sarjojen seuraamista, toivoen että saamme niille lisää suomalaisia katsojia. Ensimmäiseksi täällä katsellaan isoimmat jalostusnäyttelyspektaakkelit, eli friisiläisten ja KWPN orinäyttelyt. Jos kumpikaan kiinnostaa, niitä voi seurata ilmaiseksi netissä. Kumpikin on tosin parhaimmillaan paikan päällä.

Toivon kaikkea kaunista ja hyvää ensi vuodelle! Jatkamme uurastusta tarjotaksemme teille mielenkiintoista sisältöä hevosalalta, ja toivon että nautitte kirjoituksista. Jokainen uutisen ja artikkelin lukeminen, ja jakaminen merkitsee meille paljon!

Jaa artikkeli