Kyra Kyrklund palkitaan olympiavuoden avajaisissa tiistaina

Suomen menestyneimmälle ratsastajalle, kouluratsastaja Kyra Kyrklundille luovutetaan Olympiakomitean Suuri ansiomerkki Helsingin olympiastadionilla ensi tiistaina 30.1. kello 13.00 alkavassa tapahtumassa. Ansiomerkin luovuttaa Kyralle Olympiakomitean edustaja. Näissä olympiavuoden avajaisissa ovat paikalla myös olympiapaikan ensi kesän Pariisin olympialaisiin saaneet ratsastajat ja pararatsastajat. He ovat kouluratsastaja Emma Kanerva, kenttäratsastajat Sanna Siltakorpi ja Veera Manninen, sekä pararatsastajat Katja Karjalainen, Jonna Aaltonen ja Laura Kangasniemi.

Kyralle edessä olevat Pariisin kisat ovat ratsastajana ja valmentajana järjestyksessä kahdennettoista olympialaiset. Hänen pitkä tie ratsastaja alkoi lapsena harrastuksesta Helsingin Ruskeasuon ratsastuskoululla, ja vuosien varrella hän on suomalaisella sisulla ja kovalla työllä luonut arvostetun kansainvälisen uran lajin parissa. Kyrklund on yli 50 vuoden ajan edistänyt kouluratsastusta ja sen arvostusta, sekä kansallista näkyvyyttä omalla kilpailumenestyksellään, valmentajana ja hevosten kouluttajana sekä luottamushenkilönä. Kyrklund on osallistunut olympialaisiin ratsastajana yksitoista kertaa, ja valmistautuu valmentajana Pariisiin, kahdenteentoista olympiadiinsa.

Kyrklund valittiin alkuvuonna 2023 Suomen Urheilun Hall of Fameen ja hän vastaanotti arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalassa. Aikaisemmin joulukuussa 2015 Kyrklundille myönnettiin opetus- ja kulttuuriministeriön Pro Urheilu -tunnustuspalkinto. Hän on Sveriges Lantbruksuniversitetin apulaisprofessori vuodesta 2011.

Tammikuun alussa Suomelle aukesi myös joukkuepaikka kouluratsastuksessa, ja vaikka joukkueen kokoonpanoa ei ole vielä päätetty, ovat kuitenkin näin ollen yhteensä historialliset viisi ratsastajaa lähdössä Pariisin olympialaisiin.

Olympiastadionilla ovat läsnä myös Pariisin olympialaisiin maapaikan saavuttaneet kouluratsastaja Emma Kanerva, ja kenttäratsastajat Sanna Siltakorpi ja Veera Manninen.

Tilaisuudessa ovat paikalla Ratsastajainliiton urheilujohtaja Jutta Koivula ja koulu- ja pararatsastuksen maajoukkuejohtaja Tanja Takkula. Kuten myös viidensiin paralympialaisiinsa tähtäävä ja maapaikan varmistanut Katja Karjalainen, sekä pararatsastajat Jonna Aaltonen ja Laura Kangasniemi, jotka vielä odottavat vahvistusta paikoista Pariisin paralympialaisiin.

Noin tunnin kestävä tapahtuma on Ratsastajainliiton järjestämä juhlava kutsuvieraiden keskustelutilaisuus, jossa juhlistetaan Kyran uraa ja kuullaan hänen kuulumisiaan. Samalla päästään paremmin tutustumaan tuleviin olympiaedustajiin, ja kuullaan heidän tämänhetkisestä tilanteesta ja suunnitelmista olympialaisiin valmistautumiseen. Lajiliiton edustaja kertoo Suomen karsintaprosessista ja ratsastuksesta olympialajina.

Tilaisuuden lopuksi, noin klo 13.45 alkaen järjestetään lehdistötilaisuus Kyra Kyrklundin ja Pariisiin tähtäävien ratsastajien kanssa.

Lähetä Kyralle onnittelut tai ratsastajille kysymyksiä

Ratsastajainliiton kotisivuilla on lomake mihin voit kirjoittaa Kyralle terveisiä ja onnittelut, tai esittää ratsastajille kysymyksiä.

Onko Kyran ura koskettanut sinun sydäntäsi? Minkälaisia muistoja sinulla on Kyran uralta? Minkälainen esikuva hän on sinulle ollut? Nyt on mahdollisuus kiittää ja onnitella.

Lähetä viestisi tällä sivulla.

Lähetäthän viestit ja kysymykset 29.1. klo 15.00 mennessä, niin ne toimitetaan Kyralle ja muille ratsastajille tilaisuudessa 30.1.

Seuraa juhlallisuuksia suorana lähetyksenä

Tule mukaan juhlistamaan Ratsastajainliiton historiallista hetkeä ja seuraamaan kun Kyra Kyrklundille luovutetaan Suomen Olympiakomitean Suuri ansiomerkki.

Tätä hienoa tilaisuutta voi seurata suorana nettistriiminä Ratsastajainliiton facebook-tilillä 30.1. klo 12.55 alkaen.

Tilaisuuden jälkeen julkaistaan tallenne ja ratsastajien haastattelut Ratsastajainliiton Youtube-kanavalla.

Lähde: Suomen ratsastajainliitto

Lue myös:

Yle uutiset – Suomalainen MM-mitalisti valmentaa nyt muita maailman huipulle – Kyra Kyrklundin valmennettava voitti kesän MM-kilpailuissa kolme mitalia

Jaa artikkeli