Jonna Aaltonen toinen Para Grand Prix´ssa Motesicessä – Suomen joukkueella vielä mahdollisuus Pariisin paralympialaisiin

Jonna Aaltonen oli eiliseen tapaan toinen ja kolmas Motesicen kansainvälisessä kilpailussa hevosilla Laxton For U ja Donna Lottchen. Ryhmässä V kilpaileva pararatsastaja sai Laxton For U:lla Para Grand Prix B:ssä tuloksen 67,632 prosenttia. Mette Kauppilan omistamalla Donna Lottchenilla Aaltosen tulos oli 67,369 prosenttia.

Katja Karjalainen ja Pia Reitin omistama Supremo tekivät jälleen hyvän tuloksen. Ryhmässä I kilpaileva Karjalainen sai Supremolla tuloksen 70,764 prosenttia ja sijoittui neljänneksi.

Ryhmässä IV Laura Kangasniemi ja Goldprins onnistuivat hyvin, tulos 71,532 prosenttia takasi kolmannen tilan. Jessica Kerttunen ja Duyou Mi olivat neljäs (67,748%), Kangasniemi ja Kyro Hot Sway kuudes (65,721%) ja Hanne Soininen ja La Belleza yhdeksäs (63,644%).

Joukkueella vielä ikkuna auki Pariisiin

Suomen joukkue, jossa olivat Karjalainen, Aaltonen, Kangasniemi ja Soininen, tekivät ennätystuloksen Motesicen joukkuekilpailussa. Tulos 418,084 prosenttia takasi Suomelle kakkostilan Itävallan viedessä voiton 434,171 prosentilla. Puola jäi kolmanneksi.

Suomen joukkue taistelee vielä joukkuepaikasta Pariisin paralympialaisiin. Siihen vaaditaan uusi ennätystulos kauden viimeisestä eurooppalaiset kvaalikilpailusta 14.-16.12. Genemuidenissa, Alankomaissa. Suomen on noustava kolmen Euroopan kärkimaan joukkoon niiden maiden joukossa, joilla ei vielä ole maapaikkaa Pariisiin. Edellä ovat nyt Itävalta, Norja ja Irlanti.

Terhi Stegars neljäs Grand Prix Specialissa

Kouluratsastaja Terhi Stegars ja uusi kisakumppani Bartlgut´s Quadrofilius esittivät Motesicessä hevosen ensimmäisen Grand Prix Special -ohjelman ja sijoittui neljänneksi. Eilisen CDI3* Grand Prix´n voittaja Joanna Robinson ja Diego jäivät tänään kuudenneksi.

Kansainvälinen para- ja kouluratsastus, CPEDI ja CDI3* Motesice, Slovakia, tulokset: https://livejumping.com/ap/event/9515/competition/139801

Lähde: Suomen ratsastajainliitto

Jaa artikkeli