Saksan Wandres ohitti Tanskan Skodborg Merraldin Lyonissa

Saksalainen Frederic Wandres ratsasti tänään voittoon hevosellaan Bluetooth kouluratsastuksen Länsi-Euroopan liigan maailmancupin toisessa osakilpailussa Lyonissa Ranskassa. Kilpailussa toiseksi sijoittuivat tanskalainen Nanna Skodborg Merrald ja Blue Hors St Schufro. Ja kolmanneksi tuli ranskalaisratsukko Pauline Basquin ja Sertorius de Rima Z IFCE.

Eilisessä Grand Prix-ohjelmassa Wandres ohitti Skodborg Merraldin lähes kolmen prosenttiyksikön erolla. Tänään kilpailu oli tiukempi, ja tuomarit Mariette Sanders-van Gansewinkel (Hollanti), Christof Umbach (Luxemburg), Raphael Saleh (Ranska), Jacques van Daele (Belgia) ja Henning Lehrmann (Saksa) antoivat voittajaparille pisteet 83,415. Kun toiseksi tulleelle kirjattiin 82,995.

Myös kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneiden ero oli pieni. Basquinin ylitti tuloksellaan 80,815 ruotsalaisen Patrik Kittelin, jonka tulos oli lähellä, 80,610. Hollannin Emmelie Scholtens ja Indian Rock sijoittuivat viidenneksi tuloksella 79.830 ja Morgan Barbançon Ranskasta sai tulostaululle 78.320, ja sijoittui hevosellaan Habana Libre A kuudenneksi.

Oikealta ohitse

Wandres ohitti Skodborg Merraldin lähtiessään luokassa toiseksi viimeisenä, ja oli ilahtunut saadessaan maksimipisteet.

”Lyon on minulla aina kilpailukalenterissani ja odotin innolla tänne tulemista. Eilen Grand Prix:ssa se oli jo erittäin hyvä ja mielestäni paransimme muutamia asioita vapaaohjelmassa, joten tuntui että se oli vielä parempi tänään. En voisi olla tyytyväisempi näihin kahteen voittoon tänä viikonloppuna. Olen tosi tyytyväinen hevoseen, tänään, ja koko kaudelta”, hän sanoi.

Puhuessaan onnistumisista tänään, hän kertoi: ”Halusin näyttää hieman parempaa piaffea eilisen ohjelma jälkeen. Katsoin videon ja siitä näin. Tiedän että hevonen pystyisi parempaan, ja tänään kokeilin sitä. Minulle on erittäin tärkeää näyttää säännöllisyyttä radoillani ja olen todella onnellinen.”

Bluetooth onkin kiistatta säännöllisesti esiintynyt menestyksellä. Yhdessä pari voitti Grand Prix- ja Gran Prix Freestyle-luokat Hagenissa Saksassa huhtikuussa, ja oli mukana Nations Cup voittajajoukkueessa Aachenissa Saksassa heinäkuussa. Sekä kilpaili taannoin EM-kisoissa 2023 Riesenbeckissä Saksassa syyskuussa, missä he sijoittuivat kuudenneksi Grand Prix:issä, seitsemänneksi Grand Prix Specialissa, yhdeksänneksi GP Freestylessä. Tämän viikonlopun tuplavoitto Lyonissa oli todellakin kuin kirsikka kakun päälle tällä parin erittäin vahvalla kaudella.

Kysyttäessä häneltä Bluetoothin tulevien kuukausien suunnitelmista, Wandres sanoi, että hän on keskustellut siitä tiiminsä kanssa. ”Ja päätimme, että tämä oli sen viimeinen kilpailu tänä vuonna. Se tulee kanssamme Floridaan joulukuun lopussa, nauttii lomasta, ja sitten menee siellä yhden kilpailun valmistuaksemme kevään ulkokisoihin. En halua pyytää siltä liikaa. Ensi vuoden tavoitteemme on Pariisi (2024 olympialaiset).”

Frederic Wandres hevosellaan Bluetooth Old, Lyonin osakilpailun voittajat. Kuva: FEI/Leanjo de Koster

Uusi ohjelma

Skodborg Merrald esitti aivan uuden vapaaohjelman tänään ensimmäistä kertaa.

”Pidin todella sen ratsastamisesta! Mielestäni se sopii hevoselleni erittäin hyvin ja tuo esiin sen parhaat puolet”, hän sanoi.

12-vuotias musta ori Blue Hors St Schufro ei ollut mukana kilpailuissa kiireisen astutuskauden aikaan, mutta osoitti olevansa hyvässä kunnossa alkukeväästä kun saavutti useita kulta- ja hopeasijoja Tanskan Herningissä ja Saksan Hagenissa. Ja on selvästi löytänyt tämän hyvän vireen uudelleen.

”Keskityin EM-kisoissa Zepteriin”, sanoi tanskalainen ratsastaja, joka ratsasti Blue Hors Zepterillä toiselle sijalle kouluratsastuksen maailmancup 2023-finaalissa Omahassa Yhdysvalloissa, huhtikuussa. Ja jatkoi siitä saaden useamman sijoituksen Euroopan mestaruuskisoista, mukaan lukien joukkuepronssi ja toinen sija GP Freestyle finaalissa.

”Nautin todella siitä, että se (Blue Hors St Schufro) on taas huippukunnossa, ja se tuntui todella hyvältä molempina päivinä”, hän lisäsi.

Hän aikoo kilpailla tässä maailmancup-sarjassa sekä Zepterin että St Schufron kanssa, ja kahden viikon kuluttua käytävä Länsi-Euroopan liigan kolmas osakilpailu Stuttgartissa Saksassa, on hänellä jo tähtäimessä.

Nanna Skodborg Merrald ja Blue Hors St Schufro, FEI Dressage World Cup 2023/24 – Lyon, Ranska. Kuva: FEI/Leanjo de Koster

Edistystä

Pauline Basquin sanoi ”edistyneensä mukavasti” luokassa kolmanneksi sijoittuneen ruunan, Sertoriuksen kanssa. ”Kaikki palikat on saatu paikalleen, ja nyt se tuo tulosta. Hevonen on edennyt erittäin hyvin. Kyse ei ole vain teknisistä asioista, vaan koko tiimistä, ja kaikesta siitä työstä mitä olemme tehneet viimeisen vuoden aikana. Hevoseni on todella hyvällä mielellä, ja olen erittäin kiitollinen taustajoukoistani. Tänä iltana olen liikuttunut kaikesta tästä!” sanoi ranskalainen.

Tänään hänellä oli tukenaan kotikentän yleisö. ”Tunsin katsomon tuen ja kovan kannustuksen. Tunsin olevani pidetty, ja tästä tuli hieno muisto minulle ja hevoselleni! Olen erittäin ylpeä. En vain minusta, vaan myös hevosestani, ja ranskalaisten joukkueesta. Olen ylpeä saadessani käyttää maani värejä, ja ylpeä kaikista jotka tukivat meitä”, hän lisäsi.

Ranskan Pauline Basquin ja Sertorius de Rima Z Ifce, kouluratsastuksen maailmancupin Lyonin osakilpailun kolmas. Kuva: FEI/Leanjo de Koster

Kilpailunjohtaja Sylvie Robert kuvaili tätä iltaa: ”Olemme erittäin kiitollisia FEI:lle luottamuksesta ja erittäin iloisia voidessamme isännöidä FEI Dressage World Cup-tapahtumaa vuodesta toiseen täällä Lyonissa. Olemme iloisia kun näemme ranskalaisten ratsastajiemme suoriutuvan näin hyvin kotiyleisönsä edessä! Odotamme innolla että pääsemme seuraamaan heidän matkaansa Pariisiin.”

Jaa artikkeli