Jännitys katossa pararatsastuksen joukkuekilpailun viimeisenä päivänä

Viimeisen kahden päivän ajan pararatsastuksen Euroopanmestaruuskisoissa Riesenbeckissä on jännitetty kovasti joukkueiden lopullisia sijoituksia. Vaakalaudalle ei ollut ainoastaan joukkuemestaruus, vaan hyvä tulos merkitsee yhdelle joukkueelle myös paikkaa ensi vuoden Pariisin paralympialaisissa.

Saksan joukkue toiseksi pararatsastuksen EM-kisoissa, Martina Benzinger, Heidemarie Dresing, Regine Mispelkamp, ja Melanie Wienand.
Kuva: FEI/Leanjo de Koster

Ruotsi kvaalasi olympialaisiin

Koska mukaan pääsee ainoastaan yksi parhaan tuloksen tehnyt joukkue joka vielä ei ole kvalifioinut tavoiteltua edustuspaikkaa, erityisesti Irlannilla, Itävallalla, ja Ruotsilla olivat panokset korkealla. Itävallan joukkueen viimeinen ratsastaja oli myös koko luokan viimeinen ratsastaja, joten jännitys voitosta säilyi loppuun asti. Olikin suuri riemu ja helpostus kun lopulta Ruotsin joukkueenjäsenet kuulivat saaneen haltuunsa joukkuepaikan Pariisiin 2024.

Ruotsin joukkueen valmentaja Mette Ubbesen sanoi: “Olen niin innoissani! Mielestäni ratsastajat ovat tehneet hienoa työtä. Viimeisen 10 kuukauden ajan minkä minä olen työskennellyt joukkueen kanssa, ratsastajat ovat tehneet todella kovasti töitä ja tulleet koko ajan paremmiksi ja paremmiksi. Tavoitteemme tälle joukkueelle oli saada olympiapaikka näistä kisoista. Emme ihan uskoneet sen toteutuvan vielä. Mutta me tosiaan onnistuimme!”.

Louise Etzner Jakobsson Ruotsista ratsastaa Goldstrike B.J.:llä EM-joukkuerataa Riesenbeckissä. Kuva: FEI/Leanjo de Koster

Hollannille jälleen joukkuekultaa

EM-joukkuemestaruutta vuodelta 2019 Rotterdamista asti puolustanut joukkue lunasti juuri mestaruuden myös täällä Riesenbeckin pararatsastuksen Euroopan mestaruuskilpailuissa. Näytti pitkään siltä että tänä vuonna kulta voisikin mennä Saksaan, mutta sitten nähtiin kun EM-debytantti Demi Haerkens (luokka IV) ja hänen supertammansa EHL Daula astuivat areenalle. Pari teki huikean ohjelman Grand Prix B:ssä ja palkittiin erinomaisella 79,730 prosentilla.

Ratsukko sai päivän korkeimman pistemäärän, mutta varmisti myös kultamitalin Alankomaihin. Häntä ennen hyvät suoritukset olivat ratsastaneet joukkuetoverit Frank Hosmar (Luokka V)ja Alphaville N.O.P. ja Lotte Krijnsen (Luokka III) Rosenstolz N.O.P. Lopuksi Sanne Voets (Luokka IV) ja Demantur RS2 N.O.P. sinetöi tuloksellaan joukkueen parhaan sijoituksen, ja nosti joukkueen yhteistuloksen vaikuttavaan 232,637 prosenttiin.
Lopulta hopeamitalin otti Saksan joukkue, johon kuuluivat Heidemarie Dresing (Luokka II) Horse24 Dooloop, Melanie Wienand (III) Lemony’s Loverboy, Martina Benzinger (Luokka I) Nautika, ja Regine Mispelkamp (Luokka V) Highlander Delight’s. Joukkueen kokonaispistemäärä oli 226,979 %.

Pronssia saivat taitavat naiset Iso-Britanniasta, Georgia Wilson (Luokka II) ratsunaan Sakura, Gabby Blake (Luokka I) ja Strong Beau, Charlotte Cundall (Luokka V) ja FJ Veyron, sekä Sophie Wells (Luokka V) ja LJT Egebjerggards Samoa, saaden kokonaispisteiksi 222.663%.

Hollannin Demi Haerkens hevosellaan EHL Daula N.O.P. Kuva: FEI/Leanjo de Koster

Hollannin maajoukkuevalmentaja kertoi viimeisen ratsastajan jälkeen:
“Olen todella onnellinen ja olen enemmän kuin ylpeä. Mielestäni ratsastus oli enimmäkseen mestaruustasoa! Olin kananlihalla ja kyyneleet silmissä jo ohjelman aikana, koska se oli niin vaivatonta, kaunista ja virheetöntä. Minulla on ratsastajia jotka suoriutuvat paineen alla hyvin, mutta koskaan ei ole takeita että se näkyy joka kilpailussa. Mutta jälleen kerran olen ylpeä että voin luottaa näin hyviin ratsastajiin.”

Jaa artikkeli