Jännitys kasvaa Ermelossa FEI:n matkaratsastuksen EM-kilpailuiden alla

Nimet lähtölistalla ovat tiedossa ja kilpailualue valmiina odottamassa tulevaa FEI:n matkaratsastuksen Euroopan mestaruuskilpailua varten, joka järjestetään 7. syyskuuta Hollannin kansallisessa ratsastusurheilukeskuksessa, Ermelossa.

160 kilometrin kokonaismatka koostuu kuudesta osuudesta Alankomaiden kauniilla maaseudulla, missä kuljetaan myös metsäpolkuja ja kanervien peittämien nummien halki. Jokaisen osamatkan jälkeen on edessä pakollinen eläinlääkärintarkastus, jossa hevoset tarkistetaan kilpailukuntoisiksi päästäkseen jatkamaan matkaa seuraavalle osuudelle. Kilpailun reitit on huolellisesti suunniteltu niin että ne tarjoavat teknisiä haasteita, mutta hevosten turvallisuus pysyy etusijalla.

”Tavoitteenamme on tarjota kaikille unohtumaton kokemus, jossa tiivistyy lajin henki, kuitenkin asettaen aina etusijalle rakkaiden hevosten hyvinvoinnin”, sanoi Eric Lamsma, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja. ”Olemme innoissamme edessä olevasta, emmekä malta odottaa että pääsemme osaksi lajin arvokisoihin kuuluvaa intoa, omistautuneisuutta ja toveruutta, täällä Ermelossa.”

Vilkaisu taaksepäin

Nyt mukana kilpaileviin ratsukoihin kuuluu useita matkaratsastuksen kansallisia mestareita ja pareja jotka kilpailivat FEI:n matkaratsastuksen maailmanmestaruuskisoissa 2022 Butheebissä sekä FEI:n matkaratsastuksen Euroopan mestaruuskisoissa 2021, jotka järjestettiin myös Ermelossa. Tuolloin Espanjalla ja Ranskalla oli seitsemän parasta henkilökohtaisesti vuonna 2021, ja he ansaitsivat vastaavasti joukkuekultaa ja hopeaa. Molemmista maista nähdään useampi ratsukko näistä joukkueista. Italia varmisti tuolloin joukkueelle pronssimitalin, Belgian ja Alankomaiden nenän edestä. Kaikki nämä joukkueet ovat huippuunsa valmistautuneina valmiina parantaa aikaisempia sijoituksia.

Kannattaa seurata

Espanjalainen, Echo Fallsilla ratsastava Jaume Punti Dachs oli EM-kisojen viides vuonna 2021, ja sai pronssia MM-kisoissa Butheebissä. Myös Angel Soy Coll ja Maria Alvarez Ponton, kulta- ja pronssimitalistit vuoden 2021 EM-kilpailuista ovat jälleen mukana joukkueessa, mukanaan erinomaiset hevoset.

Ranskan joukkueessa on kolme Butheebissa nähtyä ratsukkoa ja he olivat mukana myös vuoden 2021 EM-hopeamitalijoukkueessa; Virginie Atger Raya de Jalimassa, Vincent Gaudriot Bum Baya D’Aquissa ja Clementine Chaud Winaruz el Djinissä. Ranskan tavoite Butheebissä oli joukkuemitali ja heidän taktinen ratsastus joukkueena kannatti. Odotamme näkevämme sitä samaa Ermelossa tänä vuonna.

Sitten on virolainen Tiina Kuusepuu Gabyrelilla, 13-vuotiaalla puolalaisella arabiruunalla. Pari oli Butheebin maailmanmestaruuskilpailuissa neljäs ja aikoo yhdessä joukkuetovereidensa kanssa nostaa Viron matkaratsastuksen kartalle.

Koko lista

Kilpailussa edustettuna on yhteensä 21 maata, joista 14 on mukana joukkuekilpailussa: Itävalta, Belgia, Bulgaria, Kroatia, Tšekki, Viro, Ranska, Saksa, Iso-Britannia, Unkari, Irlanti, Italia, Hollanti, Norja, Puola, Portugali, Slovakia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi ja Turkki. Yhteensä 77 urheilijaa, ja 83 hevosta kilpailee mestaruudesta.

Yksilökilpailijoihin kuuluu irlantilainen Tom MacGuinness, jolla on mukanaan kaksi kovatasoista hevosta. Hänen luottoratsu on Horseware HLM Fontana, joka oli hänen kanssa MM-kisojen 17. Butheebissa. Itävallasta, Kroatiasta, Tsekistä, Unkarista, Norjasta ja Turkista saapuu kilpailemaan maiden omia yksilöedustajia.

Aikataulu

”Meidän avajaisseremoniasta, joka on aikataulussa torstaina 5. syyskuuta kello 19 alkaen, on muodostumassa iso tapahtuma kun kaikki mestaruuskisoihin osallistuvat saapuvat paikalle. Olemme innoissamme avajaisissa nähtävistä näytösnumeroista kuten Jesse Drenth ja De Heereveldenin taitava vikellysjoukkue. Ohjelma on koostettu eetoksemme ”Hevonen edellä” mukaisesti. Nämä esitykset epäilemättä alleviivaavat ihmisten ja hevosten syvää suhdetta”, sanoo Imke Lamsma, järjestelytoimikunnan tiedotuspäällikkö.

Kaikkien hevosten pakolliset ratsastusta edeltävät eläinlääkärintarkastukset ovat iltapäivällä 6.9.2023, ja FEI:n matkaratsastuksen Euroopan mestaruuskilpailu alkaa 7.9. klo 6.30. Lopulliset EM-tulokset ovat saatavilla klo 18 mennessä.

Katso lisätiedot kilpailusta osoitteesta: https://inside.fei.org/fei/disc/endurance/main-events/european-championship-seniors-2023

Jaa artikkeli