Holsteiner-tapahtuma Elmshornissa 14.–16. joulukuuta

Holsteiner Verband järjestää Saksassa, Elmshornissa 14.–15. joulukuuta jalostustarkastuksen 2021 syntyneille holsteineroreille. Jalostustarkastusta seuraa lauantaina 16. joulukuuta järjestettävä huutokauppa, jossa on myytävänä sekä tarkastuksen läpäisseitä että ilman hyväksyntää jääneitä oreja ja muutamia esikatselmusten kautta mukaan otettuja ratsuja.

Jalostuslupaa hakevien orien joukkoon on selvittänyt tiensä esikarsinnoista 47 tulevaisuuden lupausta. Niiden isäorien joukossa ovat edustettuina useampaan kertaan muun muassa Casall (i. Carentino), Cascadello I (i. Casall),  Keaton (i. Kannan) ja Corniolo (i. Cornet Obolensky).

– Erityisen ilahduttavaa on, että joukossa on mukana myös nuorempien orien, kuten aikanaan oman ikäluokkansa parhaana palkitun Cahilin (i. Cornet Obolensky) ja toiseksi tulleen Chincheron (i. Chopin), ensimmäisiä jalostusikään ehtineitä jälkeläisistä, iloitsee Holsteiner Verbandin jalostuspäällikkö Stephan Haarhoff.

Tänä vuonna tarkastustilaisuudessa kaikille oreille järjestetään irtohypytys sekä torstaina että perjantaina, ja kumpikin niistä vaikuttaa yhtäläisesti lopulliseen hyväksymiseen. Holsteiner-yhdistys on myös laajentanut ensimmäisenä Saksassa orien terveystarkastuksen kattamaan myös selästä otetut röntgenkuvat.

Jalostustarkastuksen läpäisseet orit ilmoitetaan jo perjantai-iltana, mutta jännitys tiivistyy toden teolla lauantaina voittajaorin julkistamiseen ja palkitsemiseen. Lauantaina iltapäivällä tapahtuma jatkuu huutokaupan muodossa. Silloin myyntiin tarjottavien nuorten orien joukkoon liittyy myös seitsemän esikarsinnoista mukaan otettua ratsua. Useimmilla niistä on jo ikätason mukaisia kilpailutuloksia – ja jokaisen suvusta löytyy useita kilpakentillä menestyneitä sukulaisia.

Holsteiner-yhdistyksen huutokauppa-alusta löytyy osoitteesta  www.holsteiner.auction. Sivustolla on kuvia, videoita ja tietoja tapahtumassa mukana olevista oreista ja huutokaupattavista ratsuista. Huutokauppa järjestetään lauantaina 16.12.2023 hybriditapahtumana verkossa.

Jaa artikkeli