Henri Ruosteen ja Quentanon vuoden ensimmäinen kilpailu onnistui Ranskassa loistavasti, GP-specialista tänään voitto

Kouluratsastaja Henri Ruoste kilpaili Le Mansissa, Ranskassa kolmen tähden luokassa uudella hevosellaan Quentano 2:lla. Ratsukko sijoittui Grand Prix´ssä kolmanneksi tuloksella 71,587 prosenttia ja voitti Grand Prix Specialin hyvällä tuloksella 75,120 prosenttia.

”Tänään minulla oli itse asiassa parempi kontrolli kuin eilen GP:ssa, sain sen energian paremmin kontrolliin. Se oli jo verkassa keskittyneempi ja kivan tuntuinen”, kertoi Henri Ruoste.

”Sillä on niin paljon energiaa ja voimaa. Varmasti kestää oman aikansa, että se ymmärtää minua ja minä ymmärrän sitä.”

Niina Nilosaaren 15-vuotias Quentano tuli Ruosteelle myytäväksi noin viisi kuukautta sitten. Sillä on luonnostaan paljon energiaa ja liikettä, eikä se ole helpoin ratsastaa. Ruoste tutustui hevoseen kuukausien aikana, piti siitä ja osti itselleen kisahevoseksi. Suomella on kolmen ratsukon joukkuepaikka Pariisin olympialaisiin, ja Tokion olympiaratsastaja luonnollisesti tavoittelee paikkaa, hevostensa ehdolla.

”Totta kai, mutta se riippuu siitä, miten alamme suorittaa. Riippuu siitä, miten me ja muut suorittavat. Joukkueeseen on pyrkimässä monia, mikä on kiva tilanne. Katsotaan keväällä, miten suoritamme.”

Ruoste kilpaili viime kaudella Grand Prix -tasolla toisella hevosellaan Camparilla. Se on tällä hetkellä kevyemmässä työssä, eikä ole vielä valmis kilpailuihin.

”Kaikki hevosemme tekevät samaa viikko ja päiväohjelmaa, perus- ja voimatyötä, Campari vain ajallisesti vähemmän, paitsi Konsta (Kontestro), joka liikkuu vesimatolla.”

Boulerie Jump, Le Mans, Ranska. CDI3* FREESTYLE Grand Prix vapaaohjelma, lähtijöitä 15.

1) Henri Ruoste / Quentano 2, FIN 75,120 %
2) Camille Judet Cheret / Heralja Higgins, FRA 74,910 %
3) Amandine Prevost / Quaterdance, BEL 73,990 %

Ruosteen ja Quentanon seuraava kilpailu reilun viikon kuluttua Dohassa, Qatarissa.

Luokan tulokset

Soratie premilinary-luokan voittoon

Mikaela Soratie voitti Koivulan hevostilan omistamalla FWB-ruunalla Legend Dynamite kilpailun nuorten hevosten CDI YH PRELIMINAIRE-luokan upealla tuloksella 73,883%. Tästä seitsemänvuotiaiden hevosten esiohjelmasta ratsukko sai huimat laatupisteet 79,40%.

Luokan tulokset

https://www.facebook.com/reel/705540078236260

Lähde: Suomen ratsastajainliitto / Hevoskansa.com

Lue myös:

Jaa artikkeli