Helsinki International Horse Show:ssa vauhdikas ensimmäinen päivä

Helsinki International Horse Show käynnistyi perinteiseen tapaan kansallisilla luokilla ja ensimmäisenä hypättiin Amateur Tour. Päivän mittaan kilpailtiin myös Pohjola Small, Bronze ja Silver Superfinaalin ensimmäiset osakilpailut ja Tasotuoppi-luokka. Päivän päättävät nuorten hevosten eri ikäsarjat.

Kansallisen esteratsastuksen Pohjola-sarjojen huipennus on käsillä, kun Pohjola Superfinaalit käynnistyivät ensimmäisillä osakilpailuilla Helsinki Horse Show’ssa. Pohjola Silver GP’n osakilpailuvoiton vei Valtteri Gundersby ratsunaan omakasvatti Clavina Y, Bronze GP’n Aida Hämäläinen ja Calico Z sekä Pohjola Small GP’n Mandi Kovalainen ja Important.

Pohjola Silver GP’n Superfinaalin ensimmäisessä osakilpailussa sarjaa suvereenisti hallinneet Valtteri Gundersby ja Clavina Y nappasivat vyölleen jälleen uuden Pohjola Silver GP voiton.

”Myrkyssä menimme isoa GP’tä ja Finnderbyssä olimme kolmansia, muuten ollaan voitettu kaikki Silver GP’n osakilpailut, kesäfinaali ja playoffit. Hyvä boogie, hyvin alkoi tämä viikonloppu.”

9-vuotias FWB-tamma Clavina Y on klaukkalalaisen Gundersbyn omakasvatti, jonka kanssa hän on tehnyt pitkän kasvatus- ja koulutustyön kansalliselle kärkitasolle.

”Hevosen kanssa on pitkä yhteistyö, ja meillä on hyvä tiimi taustalla. Tämä kausi on sujunut todella hyvin!”

Toiseksi ratsasti Jone Illi Gregory Greenillä, ja kolmanneksi Sophia Jurmo Helianthuksella.

Valtteri Gundersby Clavina Y. Kuva: Aino Tervonen

Aida Hämäläinen ja Mandi Kovalainen kärjessä


Pohjola Bronze Grand Prix’n Superfinaalin ensimmäisen osakilpailun voitti kylmäläläinen Aida Hämäläinen, 15, ratsunaan Calico Z.

”Hyvät fiilikset, hevonen hyppäsi hyvin ja auttoi minua radalla. Koitetaan ylläpitää tämä hyvä fiilis läpi viikon. Horse Show’ssa on mukavaa kilpailla, kun yleisö taputtaa ja eläytyy mukana”, Hämäläinen kertoo.

Toiseksi ratsasti Myrkyn Yksityisratsastajien Sani Illi Backwoods Challengerilla, ja kolmanneksi Riding Club Solbackan Neela Uotila Elvera VS Romanolla.

Pohjola Small Grand Prix’llä 115 cm osakilpailun voitokkain oli Helsinki Horse Show’n 13-vuotias turenkilainen Mandi Kovalainen ratsunaan Important.

”Tosi hyvä rata, jossa kaikki meni suunnitelmien mukaan. Loppuviikkoon suunnitelmana on puhtaat radat, jos saadaan sijoitus se olisi upeaa”, Kovalainen tunnelmoi.

Toiseksi osakilpailussa ratsasti Veronica Nurminen Travenort’s Ida-Marialla, ja kolmanneksi Saara Tamminen Calabiksella.

Pohjola Silver, Bronze ja Small Grand Prix’n Superfinaalit huipentuvat ratkaiseviin Top 10 finaaleihin perjantai-iltana.

Aida Hämäläinen ja Calico Z Kuva: Aino Tervonen
Mandi Kovalainen ja Important. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

Amateur Tour

Amateur Tourin ensimmäiset osakilpailut veivät nimiinsä Carolina Calonius ja Qiu de Toriel 105 cm tasolla, Linda Numminen ja Gavin 95 cm tasolla, sekä Vilma Suominen ja Polyman XO 85 cm taitoarvostelussa.

Lohjalainen Carolina Calonius, 17 ja Qiu de Toriel voittivat 105 cm luokan.

”On kyllä kovat fiilikset! Radasta jäi tunne, että mentiin kovaa, ei siinä paljon ehtinyt miettiä. Seuraava suunnitelma on voittaa perjantaina, sitten sen jälkeen katsotaan.

Amateur Tourilla 95 cm tason ensimmäisen osakilpailun voitti helsinkiläinen FOX Ridersia edustava Linda Numminen ratsunaan Gavin.

”Tämä oli ihan ensimmäinen kertani Horse Show’ssa. Kilpailuareena tuntui tosi hyvältä, hevoseni syttyy kisoissa ja on oikea showmies, kotona se puolestaan on rauhallinen. Tulevat osakilpailut otetaan päivä kerrallaan, fiiliksen mukaan!”

Amateur Tourin 85 cm taitoarvostelussa ensimmäisen osakilpailun voittanut vantaalainen Vilma Suominen, 17, on ensimmäistä kertaa kilpailemassa Horse Show’ssa.

”Tosi hyvät fiilikset varsinkin kun, olen täällä ensimmäistä kertaa. Koitan olla jännittämättä ja jatkaa ratoja samalla fiiliksellä. Polyman XO oli vähän jännittynyt mutta pirteä ja ihan oma itsensä, tosi hyvän tuntuinen radalla”, Suominen kertoo.

Carolina Calonius – Qiu de Toriel kuva Aino Tervonen
Vilma Suominen – Polyman XO Kuva: Aino Tervonen

Lähde: Helsinki International Horse Show

Jaa artikkeli