Helsinki Horse Shown kävijätutkimus 2023 valmistui, kävijät viihtyvät ja tunnelma huipussaan 

Sponsor Insight Oy:n teettämä Horse Shown kävijätutkimus on valmistunut. Yli tuhannen vastaajan näkemyksistä koostettu dokumentti kertoo että Horse Shown kävijät viihtyvät tässä suurtapahtumassa erinomaisesti. HIHS yltää vuodesta toiseen poikkeuksellisen korkeisiin tyytyväisyyslukuihin. Viihtyvyydestä, tunnelmasta ja korkeatasoisesta urheilusta kävijät antavat huikeat yli 95 prosentin tyytyväisyysarviot, tunnelmasta jopa 99 prosenttia.

Helsinki International Horse Show on yhteisöllisyyttä parhaimmillaan. Tapahtumasta on yhä enemmän kehittynyt todellinen perheitä yhdistävä viikko. Tapahtumaan saavutaan lasten, vanhempien ja puolisojen kanssa, tai ystäväporukoissa nauttimaan ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Huippu-urheilu kiinnostaa, maailman huippuratsastajia nähtiin jälleen Helsingissä 

Horse Shown kävijöitä hemmoteltiin tänä vuonna kovatasoisilla, 18:sta eri maan huippuratsastajilla, esteratsastuksen maailmanlistan ykkösen johdattamana. Kansainvälinen esteratsastus on Horse Shown varsinainen dynamo, sen varmistaa Helsingin maailmancupin osakilpailu globaalin sarjan kovatasoisimmassa liigassa.  

Kävijöistä lähes 80 % pitää esteratsastuksen huippu-urheilua kaikista tärkeimpänä ohjelmasisältönä Horse Showssa. Hyvänä kakkosena tulee kansainvälinen kouluratsastus, joka kiinnostaa lähes puolia kävijöistä. Muu oheisohjelma, kuten miniklinikat ja ratsukoiden verryttelyn seuraaminen, kiinnostaa sekin. Näistä osasista syntyykin huippukiinnostava ohjelmakokonaisuus, mikä tarjoaa jokaiselle jotakin. 

Kevin Staut ja Beau de Laubry Z. Kuva: HIHS/Iita-Maria Ahtiainen.
Richard Howley ja Consulent de Prelet Z Kuva: HIHS/Aino Tervonen
Martin Fuchs ja Viper Z. Kuva: HIHS/Satu Pirinen

Helsingin yleisö on naisvaltaista, jopa yhdeksän kymmenestä kävijästä on naisia ja tyttöjä. Miehiä Jäähalliin houkutteli parhaiten huipputason ratsastusurheilu, sillä sunnuntaina maailmancupin näytöksessä heidän osuutensa oli korkein, 16 prosenttia.  

Horse Shown pitkäaikaiset ponnistelut “Jumps Green”-ympäristötavoitteiden edistämiseksi kantavat hedelmää. Puolet kävijöistä käytti joukkueliikennettä kokonaan tai osittain saapuessaan Helsingin Jäähallille. Järjestäjän haasteena ja tavoitteena ensi vuodelle on lisätä tapahtumaan osallistuvien tietoisuutta ympäristöystävällisistä vaihtoehdoista ja mahdollisuuksista, sekä kannustaa osaltaan osallistumaan tapahtuman hiilijalanjäljen pienentämiseen.  

Uuden Red Events Ravintolan panostukset palveluihin ja tarjontaan otettiin hyvin vastaan. Kävijöiden palautteet antavat hyvät lähtökohdat ensi syksyn Horse Shown suunnitteluun.

Horse Show tuo Helsinkiin 10 miljoonaa euroa 

Kävijöiden rahankäyttö Horse Show -viikon aikana 18.-22.10. on merkittävää. Sponsor Insight Oy:n suurtapahtumien vertailussa Horse Show sijoittuu korkealle. Hevostapahtuman kävijät kuluttavat Horse Showssa, Jäähallissa ja kaupungilla yli 10 miljoonaa euroa. Kulutus kohdistuu luonnollisesti ensisijaisesti ravintoloihin, majoituksiin, tapahtumalippuihin, matkoihin ja shoppailuun. Ensimmäistä kertaa tutkittiin myös Helsingin ulkopuolelta tulevien taloudellista vaikutusta, ja se paljasti, että yli yhdeksän miljoonaa euroa löysi tiensä pääkaupunkiin. 

Helsinki International Horse Show järjestetään ensi vuonna 23.-27.10.2024.

Sponsor Insight Oy:n Horse Show kävijätutkimus luettavissa tästä linkistä. 


Lähde: Helsinki International Horse Show

Jaa artikkeli