Boydin vauhti puhalsi vastustajat kumoon maailmancupin avajaisosuudella Lyonissa

Tuore FEI:n valjakkoajon maailmancupkausi 2023-2024 pyörähti käyntiin Ranskan Lyonissa hallitsevan mestarin, Boyd Exellin antamalla strategisen suunnittelun oppitunnilla. Koko kilpailun ajan Boydin osoitti Equita Lyonin isolla areenalla sellaista taituruutta että vaikka finaalin aika-ajossa pallo pyörähti kartiolta, hänen suunnitelmansa piti ja pystyi voittoon.

”Sen lyhyen aikaa mitä valjakkoajo on ollut mukana täällä Lyonissa, yleisö on todella lämmennyt sille. Se selvästi muistettiin viime vuosilta, ja eilenkin tunsin yleisön tuen. Pitävät valjakkoajosta, ja palkitsevat siitä. Ja tykkäävät vauhdista!

Minulta putosi pallo jo radan alussa kun toinen johtohevosista tönäisi sitä turvallaan, mutta itse käänsin sen liian nopeasti ja tiukasti, näin voi sisäkisoissa käydä. Sitten polkaisin kaasun pohjaan ja sanoin: Nyt pojat mennään, teidän on nyt autettava minua. Minä huolehdin teistä eilen, joten nyt antaa mennä! Ja ne hoitivat homman erinomaisesti!” kertoo Boyd.

Boyd kertoi aikaisin lauantai-aamuna ajetusta ensimmäisestä kierroksesta, kuinka hän näytti ottavan rennosti ja hevoset liikkuivat (hänen mukaansa) verkkaiseen tahtiin. Kun hän pääsi maalitolppien läpi ja ajanottokello pysähtyi, hänen aikansa oli seitsemästä kilpailijasta hitain, 209.37. Mutta tämä lempeä aloitus ei huijannut yhtäkään katsojaa, sillä seuraavalla kierroksella australialaisen tuttu vauhti palasi. Lopulta ajalla 162,49 tulostaulukon kärkeen puhtaalla radalla päätynyt Boyd ohitti toiseksi sijoittuneen Ijsbrand Chardonin 7,25:lla sekuntilla.

Ensimmäisenä päivänä kolmannen sijan otti belgialainen Dries Degrieck. Nyt kolmannella maailmancupkaudellaan hän on varmempi, hiottuaan suoritustaan Boydin valmennuksessa. Vaikka ensimmäinen kierros oli hänelle kallis kun lopputulokseen lisättiin kolme palloa, lähtiessä taulu pyyhittiin taas puhtaaksi ja kaikki aloittivat nollasta, ja oli aika aloittaa uusi kilpailu. Dries teki puhtaan radan, ja pysäytti kellon aikaan 174,31.

Sunnuntaina kuskit aloittivat käänteisessä järjestyksessä, perustuen edellisen päivän sijoituksiin. Joten 7000 hengen kotiyleisön iloksi luokan avasi ranskalainen villi kortti Anthony Horde. Edelleen sisäratojen ajotaitojaan hioen, hän onnistui parantamaan kierrosten välistä aikaa. Sillä vaikka pallot vierivät ja hänellä oli lisättävä aikaan kaksitoista, hän sai lopputulokseksi 202,35.

FEI Driving World Cup 2023/24 – Lyon, Ranska. Ensimmäisen osakilpailun voittaja Boyd Exell. Kuva: FEI/Leanjo de Koster

Seuraavaksi radalle lähti kokenut maailmancup-kamppailija, Ranskan Benjamin Aillaud, myös villi kortti. Hän paransi ensimmäisen päivän kierroksia ja sai tehtyä kaksi sujuvaa, puhdasta rataa aikaan 181.78. Näissä kilpailuissa hän ajaa samoilla lusitanoilla, millä hän ajoi myös ulkokisoissa.

Selvästi allapäin pallon pudotuksesta maratonesteellä numero kolme, sveitsiläinen Jérôme Voutaz ei päässyt päivän toiselle kierrokselle. Hän päätti ensimmäisen radan aikaan 179,23, ja oli 0,06 sekuntia nopeampi kuin belgialainen Glenn Geerts, mutta neljä virhepistettä pudotti hänet viidenneksi. Kummatkin olivat ensimmäisen päivän jälkeen tulostaulukon puolivälissä, täysin samalla tuloksella (175,53). Kun katselee Glennin pitkäjalkaisia hollanninpuoliverisiä joiden laukka-askel on pitkä ja vertaa niitä Jeromen sveitsinhevosiin, voi yllättyä. Näkee miten ne radalla liikkuvat eri tavalla, mutta ajassa ovat kuitenkin aivan tasoissa.

Ensimmäisen päivän kolme parasta pitivät paikkansa toisena päivänä ensimmäisen kierroksen jälkeen. Ja koska vain kolme nopeinta meni jatkoon, Boyd, Dries ja Ijsbrand saapuivat areenalle neljännen kerran. Ijsbrand oli lähtövuorossa ensimmäinen kun he ajoivat päinvastaisessa järjestyksessä, ja teki erittäin onnistuneen, hyvin valmistellun kierroksen.

Entinen maailmancupin mestari piti kaikki pallot paikoillaan, valjakon edessä hänen urhea Casper, kolmen lipizzanhevosen kanssa. Ja vaikka tämä ei ollutkaan hänen nopein kierroksensa, se varmisti toisen sijan lopullisessa tulostaulukossa ajalla 168,62. Seuraavaksi ajanut Dries oli 1,03 sekuntia edellä, mutta kun oli kiire ajaa nopeasti, tarkkuus kärsi, ja hän pudotti kaksi palloa lisäten kahdeksan, ja lopetti ajalla 175,59.

FEI Driving World Cup 2023/24 – Lyon, Ranska. IJsbrand Chardon hollannista toiseksi. Kuva: FEI/Leanjo de Koster
Belgian Dries Degriek kolmanneksi valjakkoajon maailmancupissa, Lyonin osakilpailussa. Kuva: FEI/Leanjo de Koster

Palkintokorokkeelle pääsy sarjan näin aikaisessa vaiheessa ja näin kovassa seurassa, lupaa hyvää tuleville tapahtumille.
Illan kohokohtana, rock-musiikin pauhatessa, areenalle viimeisenä tulee sisään Boyd ja hänen taitavat, tummat hevoset. Ne lähtevät liikkeelle sellaisella vauhdilla, että aikaisesta pallon pudotuksesta huolimatta heillä oli hallussaan lähes kymmenen sekunnin marginaali.

Virheet ovat Boydille usein polttoainetta, ja haastettuna hän on parhaimmillaan. Ja aina jos käy moka, hänen hevosissa on niin paljon voimaa että jos hän pyytää niitä lisäämään tahtia, sieltä tulee halukkaasti lisää.  

Joten kymmenen avauspistettä Lyonista meni sarjan hallitsevalle mestarille, ja niiden kanssa hän suuntaa ensi viikonloppuna seuraavaan osakilpailuun Hollannin Maastrichtiin. Nyt ei enää ole samanlaisia paineita kun hän on jo hyvin kiinni tavoitteessaan uusia mestaruus. Hän ja Hollannin oma edustaja Bram Chardon ovat kilpailun villit kortit, joten vaikka he kilpailevatkin vastakkain, tämä titaanien taistelu on vasta harjoituskierros sillä kumpikaan ei saa pisteitä itselleen. Mutta he pääsevät tarkkailemaan toisiaan, ja saavat tuntumaa kisakunnosta. 

Kuten eilen nähtiin, vaikka asiat eivät aina mene suunnitellusti, koko Exellin tiimi on niin täynnä kokemusta ja lahjakkuutta, että tällä jännittävällä kaudella muiden kilpailijoiden suurin tavoite on koittaa päästä hänen ohi. Tai edes pysyä perässä.

Voittajan tuuletus, Boyd Exell osaa ottaa yleisönsä. Kuva: FEI/Leanjo de Koster

Valjakkoajon maailmacupin toinen osakilpailu nähdään Hollannin Maastrichtissa 10. ja 11. marraskuuta. Kumpikin kilpailu alkaa kello 21.45 CET. 

Jaa artikkeli