Bluman ja Gemma W ansaittuun voittoon Torontossa

Israelia edustava Daniel Bluman on ennenkin lunastanut Pohjois-Amerikan maailmancupliigan osakilpailuvoittoja itselleen, ja 12-vuotiaan tamman Gemma W:n kanssa oli jo kolmesti saavutettu toinen sija.

Hän ja tasaisesti menestykseen noussut kimo olivat toisella sijalla vuosi sitten Torontossa ja Washingtonissa. Viikko sitten he olivat Lexingtonissa jälleen toisena.

Mutta lauantai-iltana Kanadan Torontossa loppuunmyydyn Royal Horse Shown yleisön edessä Bluman and Gemma W saavuttivat ansaitun voiton. Ollen paras pari viiden hevosen uusinnassa.

Daniel Bluman ja ihastuttava Gemma W, vihdoin maailmancup-osakilpailun voitoon Kanadan Torontossa. Kuva: FEI/Simon Stafford

Ylitettyään Kelvin Bywaterin suunnitteleman lyhyen radan esteet 33,28 sekunnissa, Bluman ja ”Gemma” ohittivat lopulta kolmanneksi sijoittuneen USA:n Kent Farringtonin ja Greyan ajan (34,32 sekuntia), eikä heitä saanut kiinni viimeisenä takaa-ajoon lähtenyt ratsukko Iso-Britannian Jessica Mendoza ja I-Cap CL Z (33,60 sekuntia), vaan he sijoittuivat toiseksi.

”Olen aina halunnut voittaa tämän grand prixin, se on yksi vanhimpia estekisoja Pohjois-Amerikassa.. [Gemma W] ansaitsi sen, se oli tänä iltana kyllä aivan lumoava. Olen tosi iloinen.”

Daniel Bluman (ISR)
USA:n Kent Farrington ja Greya kolmanneksi Pohjois-Amerikan liigan Toronton osakilpailussa. Kuva: FEI/Simon Stafford

Bywater rakensi kompaktille kentälle tiukan ensimmäisen kierroksen haasteen 20:lle luokkaan osallistuneelle ratsastajalle, joista neljä kuului maailman 15:sta parhaan esteratsastajan joukkoon. Kolmoissarja jätettiin radan viimeiseksi elementiksi, kun taas viisi pystyestettä nostettiin yli 1,60 metriin, mukaan lukien 1,63 metrin lankku radan puolivälissä. Monet näistä esteistä olivat mukana uusinnassa.

”Alkuperäinen suunnitelma [radalle] minulla oli valmiina muutama viikko sitten”, Bywater sanoi. ”Pyörittelen [suunnitelmaa] jonkun aikaa, ja lisään siihen vähän potkua, ja jatkan pyörittelyä. Sitten katson näitä tyyppejä ja ajattelin: ”Joo, he ovat aika hyviä.” Joten lisään vielä vähän enemmän potkua, ja lopulta edessäni on mielestäni reilu rata, oikeudenmukainen lajia ajatellen, ja niille ketä meillä täällä on mukana.”

Hyppättyään vain puhtaita ratoja Washingtonissa ja Lexingtonissa, Saksan Rene Dittmer ja Corsica X saivat yllättävän pudotuksen aloittaessaan lyhyellä radalla. Canadan Vanessa Mannix saivat illan ensimmäiset tuplanollat Carmela Z:n kanssa, mutta Farrington teki samoin Greyalla, hänen mielenkiintoisella nuorella hevosella. Se asetti Blumanille tavoitteen Gemman kanssa. Kun ratsukko saavutti tavoitteen, jäljellä oleva Mendoza saattoi vielä saada heidät kiinni.

Iso-Britannian Jessica Mendoza ja I-Cap CL Z toiseksi Toronton osakilpailussa, Kanadassa. Kuva: FEI/Simon Stafford

”En tiedä kuinka monta mahdollisuutta sinulla on voittaa tällainen Grand Prix, ja kun sinulle annetaan mahdollisuus, vähintä mitä voit tehdä, on koittaa voittaa sinun edellä ratsastaneen aika. Tavoitteeni oli voittaa [Kentin] aika. Toivottavasti puomit pysyisivät paikoillaan, sillä voisin painostaa Jessiä olla voittamatta minut tänä iltana.”

Daniel Bluman (ISR)

Bluman on ratsastanut Gemma W:tä tamman viisivuotiskaudesta lähtien, ja hän pystyi voittonsa varmistamiseksi hyödyntämään sen luontaista nopeutta, sekä kykyä kääntyä tehokkaasti, mikä näkyi toiseksi viimeiselle pystylle tullessa. Mutta Bluman kertoi, että hänen hevosensa suuri sydän on sen suurin kilpailuvaltti.

”Gemma on tehdessään pelkkää sydäntä. Siltä ehkä puuttuu paras mahdollinen fyysinen kyky hypätä isoja esteitä, mutta se antaa aina kaikkensa”, Bluman sanoi. ”Kun kävelin radan tänään, tiesin olevani rajoilla. Pystyt olivat isoja, ja meillä oli edessä kolmoissarja maaliin. Mutta minusta kyllä tuntui, että tammallani oli hyvä mieliala. En ole hypännyt sen kanssa liian isoja tänä vuonna, ja yritän valita sille oikeat kisapaikat. Se tuntui radalla aivan mielettömältä, joskus asiat vaan menevät oikeaan suuntaan.”

Daniel Bluman ja Gemma W, sekä Urs Schiendorfer ja Longinesin edustaja Romina Di Pasquale Longines FEI Jumping World Cup NAL 2023/24 -kauden Toronton osakilpailun palkintojenjaossa. Kuva: FEI/Simon Stafford

Voitto siirsi Blumanin Pohjois-Amerikan liigan kärkeen 43:llä pisteellä. Kauden puolivälissä, USA:n Devin Ryan on toisella sijalla 30:lla pisteellä, ja kolmantena irlantilainen Shane Sweetnam 28:lla pisteellä.

Esteratsastuksen Pohjois-Amerikan liiga jatkuu Las Vegasissa 18. marraskuuta 2023.

Tulokset

Liigasijoitukset

Jaa artikkeli