Boyd säästi parhaansa kisan loppuun voittaakseen toisen osakilpailun Maastrichtissa

Uuden maailmancupkauden toinen kilpailu vastasi kaikkia odotuksia kun kaksi suosikkia Boyd Exell ja Bram Chardon kilpailivat vastakkain Jumping Indoor Maastrichtissa, Hollannissa. Ja viime hetkiin asti näytti siltä että Bram, ajettuaan kolme nopeaa ja puhdasta kierrosta, saa hallita kilpailua alusta loppuun. Mutta häneltä harvinainen ajovirhe viimeisellä kierroksella, esteellä numero viisi, auttoi sinetöimään Boydin voiton.

Boyd käytti kahta eri hevosta viime viikkoisesta Ranskan Lyonissa nähdystä voittoyhdistelmästään, ja se näytti lopulta toimivan Maastrichtissa. Hänen ensimmäisellä kierroksella putosi pallo sillalla, ja kummallakin kierroksella Bramia hitaammat ajat tarkoittivat sitä että hän sijoittui toiseksi. Koska sekä Boyd että Bram osallistuivat kisaan villillä kortilla, he olivat ensimmäisinä lähtövuorossa perjantai-iltana. Bramin ajaessa ensimmäisenä, hän sai aikaiseksi erinomaisen haasteen seuraaville kuskeille, ajettuaan tarkan ja puhtaan radan aikaan 160.22. Belgialainen Glenn Geert oli mukana kärjessä, mutta yön yli ykköspaikka kuului Bramille, jonka yhteenlaskettu voittotulos 141,02 oli edellä Boydin tuloksesta 143,08.

Boyd Exell valjakkoajon maailmancupin toisessa osakilpailussa Hollannin Maastrichtissa. Kuva: FEI/Leanjo de Koster

Toisena päivänä kuskien ajaessa käänteisessä järjestyksessä Bram oli vuorossa viimeisenä, ja toistamiseen ajoi nopeasti sekä tarkasti päästen jälleen ensimmäiseksi. Boyd osui areenan keskellä kartioon numero yhdeksän ja hänen aikaansa lisättiin neljä sekuntia. Glenn taasen ei pystynyt toistamaan loistavaa ensimmäistä ajosuoritusta, joten saksalainen Michael Brauchle otti kilpailun kolmannen paikan ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Kisan viimeisellä kierroksella Michaelin hevoset löysivät uuden vaihteen ja ne lensivät radan läpi aikaan 161,37 sekuntia, ja yksi pallo lisättynä, yhteensä 165,37. Toista sijaa pitänyt Boyd oli lähdössä radalle seuraavaksi, ja kuten yleensä tapahtuu paineiden ollessa niskassa, hän nosti valjakon tehot uudelle tasolle ja selviytyi radan läpi hämmästyttävän nopeasti aikaan 152,54.

Hollantilainen Bram Chardon kolmanneksi valjakkoajon maailmancupin kolmannessa osakilpailussa Maastrichtissa. Kuva: FEI/Leanjo de Koster

Kaikki näytti Bramin kannalta erittäin lupaavalta, hänen lennokkaat kimot unkarilaishevoset toimivat hienosti, kunnes kiertotie ensimmäiselle maratonesteelle tarkoitti että tarvitaankin ylimääräinen lenkki portille C. Tämä sotki suunnitelmat ja hän putosi kolmannelle sijalle ajalla 178.01. Vaikka hän pystyi tekemään puhtaan radan, hän ei enää pystynyt kirimään aikaa kiinni. Näin tiukassa tilassa ajetulla radalla yksikään mutka ei enää tarjoa mahdollisuutta karsia sekunteja, tai ajaa kovempaa.

Vaikka niin lupaavan alun jälkeen, viimeinen ajo oli Bramille pettymys, hänen hollantilainen maanmiehensä Koos de Ronde oli toipunut perjantain heikoista kierroksista, jolloin hän sijoittui kuudenneksi jääden kolmen parhaan joukosta ja karsiutui lauantain kierrokselta. Käyttämällä uutta hevosta tällä kaudella, mitä hän oli kokeillut valjakossa kotona, Koos jäi Michaelille vain 1,18 sekuntia, mutta se riitti pudottamaan hänet pois toiselle kierrokselle lähtijöistä.

Saksan Michael Brauchle osakilpailussa toiseksi. Kuva: FEI/Leanjo de Koster

Saksalainen Mareike Harm palasi tervetulleena sisäradoille, viime kauden jäädessä väliin perheenlisäyksen vuoksi. Hän oli perjantaina neljäs ja putosi sitten kaksi sijaa lauantaina. Hänen joukkuetoverinsa Georg von Stein, joka on palannut mukaan sarjaan kvalifioituna kuskina useamman vuoden jälkeen, jäi hieman kauemmaksi ja oli molempina iltoina seitsemäs.

Kuten Lyonissakin, radan oli suunnitellut Jeroen Houterman. Maastrichtissa kysymyksiä herätti kilpailuareenan pienempi koko. Kolmentoista esteen radan keskellä oli silta, ja kartiot asetettiin lähelle maratonesteitä, jolla varmistettiin että ajolinjat pysyvät tiukkoina.

Mitä tulee rankingpisteisiin, Michael oli korkeimmalle sijoittunut virallisesti mukaan karsiutunut kuski, joten hän otti tästä kilpailusta enimmäispisteet, kymmenen pistettä. Ja on nyt Boydin kanssa jaetulla ensimmäisellä sijalla kahden osakilpailun jälkeen. Glenn on kerännyt pisteitä molempina viikonloppuina ja on kolmas. Koos liittyy Ijsbrand Chardoniin kanssa neljänneksi seitsemällä pisteellä. Kymmenestä kuljettajasta vain Bram ei ole vielä voittanut pisteitä, ja hän pyrkii lisäämään nimensä sarjan finaalin osallistujalistalle joulukuun alussa Tukholmassa järjestettävässä neljännessä osakilpailussa.

Boyd Exell voittoon FEI Driving World Cup 2023/24 kauden Maastrichtin osakilpailussa Hollannissa. Kuva: FEI/Leanjo de Koster

Ensi viikonloppuna kolmas osakilpailu ajetaan Stuttgart German Mastersissa, ja Boydin, Mareiken ja Koosin rinnalla aika-ajoissa ovat Hollannin Ijsbrand Chardon ja Jérôme Voutaz Sveitsistä.

Kaikki tulokset.

Jaa artikkeli