Barcelona toivottaa maat tervetulleeksi Longines Nations Cup finaaliin

Longines FEI Jumping Nations Cup™ finaali tuo joka vuosi esteratsastuksen joukkuekauden hienoon päätökseen. Tänä vuonna tämä suosittu nelipäiväinen kilpailu järjestetään Barcelonassa, ​​Espanjassa. Ja siitä näyttää tänäkin vuonna muodostuvan erittäin kovatasoinen kilpailu jossa sijoituksista taistelemassa nähdään yhteensä 86 urheilijaa, 19:sta maasta.

27. syyskuuta ja 1. lokakuuta välisenä aikana viisitoista maata, viideltä eri mantereelta, tavoittelee arvostettua joukkuemestaruuspokaalia. Oman maansa lippua kilpailussa kantavat ja edustavat esteratsastuksen huippuratsukot Aasiasta, Euroopasta, Oseaniasta, Etelä-Amerikasta ja Pohjois-Amerikasta.

Tämä tapahtuma on se huipentuma, mitä aina kauden alkaessa odotetaan. Hyvä kattaus maailman parhaita ratsastajia tarjoilee esteratsastuksen joukkueurheilun juhlaa.

Puolustavat mestarit

Peter Weinbergin johtama Belgian joukkue saapuu kentälle puolustavana mestarina, sen saavutettua paitsi vuoden 2022 mestaruuden, myös ainoan karsintapaikan Pariisin 2024 olympialaisiin. Edellinen finaalisuoritus oli vaikuttava, ja maan kolmas voitto siitä lähtien kun finaali on ratsastettu, Real Club de Polon vuodesta 2013 alkaen. Viimeksi joukkue ratkaisi mestaruuden kilpailun viimeisenä päivänä ainoalla virhepisteettömällä lopputuloksella.

Weinberg palaa mukanaan kolme viime vuoden voittajajoukkueen jäsentä, Koen Vereecken, Gregory Watheletin ja Gilles Thomas. Tämän lisäksi mukana joukkueessa ovat Niels Bruynseels ja Wilm Vermeir.

Finaalissa kilpailevat joukkueet seuraavista maista: Argentiina, Australia, Belgia, Brasilia, Ranska, Saksa, Iso-Britannia, Irlanti, Italia, Meksiko, Alankomaat, Espanja, Sveitsi, USA ja Uzbekistan.

Kova kilpailu olympiapaikasta

Kun 33. olympiadi on alle vuoden päässä, alkaa vielä ilman edustuspaikkaa olevilta mailta aika loppua. Argentiinan, Brasilian, Italian, Meksikon, USA:n ja Uzbekistanin on parempi laittaa parastaan, sillä näistä jokainen joukkue on vielä ilman menolippua Ranskan pääkaupunkiin ensi kesäksi.

Etelä- ja Pohjois-Amerikan maille on tämän jälkeen tarjolla vielä yksi mahdollisuus Pan-Amerikan mestaruuskisoissa marraskuussa Chilessä. Sen finaali on viimeinen tilaisuus napata viimeiset kolme olympiapaikkaa. Ja vaikka Italia ei onnistunut karsiutumaan mukaan Euroopan 1. divisioonassa, se pääsee vielä mukaan yrittämään koska Aasian/Australian mantere ei onnistunut täyttämään kiintiötään esteratsastuksen joukkuepaikoista. Italian ja Uzbekistanin joukkueelle tämä on vihonviimeinen tilaisuus olympiapaikkaan. 

Nyt italialaiset lähettävät kilpailemaan kolme joukkueenjäsentä jotka sijoittuivat sijalle 10. Euroopan mestaruuskisoissa kotikentällä Milanossa kolme viikkoa sitten, he ovat Alberto Zorzi, Emanuele Camilli ja Giampiero Garofalo. Mukanaan erittäin kokeneet Lorenzo de Luca ja Piergiorgio Bucci, joten tiedossa on kunnon vastus.

Uzbekistanin joukkue ei ole aivan yhtä tunnettu, mutta yhtä keskittyneenä finaalisuorituksiin nähdään Abdurakhmon Abdullaev, Bekzod Kurbanov, Azam Tolibbaev ja Nurjan Tuyakbaev.

Ei riskejä

Amerikkalaiset eivät ota riskiä tavoitellakseen olympiapaikkaa ainoastaan vuoden viimeisessä kilpailussa Pan-Amerikan mestaruuskisoissa. Erittäin tarkasta ratsastuksesta tunnetun maan ”Chef d’Equipe”, eli joukkueenjohtaja Robert Ridland luotsaa moninkertaisia mestareita Laura Kraut ja McLain Ward, joita tukemassa mukana ovat Devin Ryan, Jessica Springsteen, ja Karl Cook. 

Sveitsin joukkue onnistui nappaamaan joukkueelleen olympiapaikan, kun se sijoittui kuudenneksi Euroopan mestaruuskisoissa. Ja sen dynaaminen kaksikko Steve Guerdat ja Martin Fuchs nähdään taas samassa joukkueessa tällä viikolla Longines finaalissa, mukanaan Elian Baumann, Alain Jufer, ja Janika Sprunger.

Mukana finaalitaistelussa tällä viikolla on kaksi Euroopan mestaruusmitalistia. Henkilökohtaisen kultamitalin voittanut Guerdat, joka on tällä hetkellä maailmanlistalla kolmantena, sekä ranskalainen pronssimitalisti Julien Epaillard, joka on maailmanlistalla toisena. Esteratsastuksen maailmanranking-listan kymmenen parhaan joukosta nähdään Barcelonassa kilpailemassa seitsemän ratsastajaa, mukaan lukien yksilöluokissa ratsastava kärkinimi, Henrik von Eckermann Ruotsista.

Tulivoimaa

Ranskan joukkueessa on huima määrä paukkuja kilpailuun, kun Epaillard saa vierelleen maailmanlistan yhdeksännen Simon Delestren, Dublinin GP:n voittajan Francois Xavier Boudantin, Olivier Perreaun, ja Olivier Robertin. Poikkeuksellisen voimakas joukkue on koottu myös Saksasta, Hans-Dieter Dreher, Christian Kukuk, Jörne Sprehe, Richard Vogel, ja Jana Wargers ovat mukana Otto Beckerin johtamassa tiimissä. 

Irlannin Michael Blake lähettää Milanossa joukkuehopeaa voittaneen Trevor Breen, jonka seuraksi liittyivät Daniel Coyle, Jack Ryan, sekä kokenut veteraani Denis Lynch, ja 19-vuotias Max Wachman. Joka oli tänä kesänä mukana nuorten ratsastajien Euroopan mestaruuskisojen voittojoukkueessa, ja yksilökilpailussa lopulta sijalla yksitoista.

Myös Hollannin joukkue näyttää vahvalta. Sen kokoonpanoon on joukkueenjohtaja Jos Lansik valinnut mukaan konkarit lajin huipulta, Harrie Smolders, Maikel van der Vleuten ja Jur Vrieling. Myös Meksikon joukkue tulee varmasti antamaan kaikkensa näissä kisoissa. Viime vuonne he voittivat tyylillä lauantai-illan Challenge Cupin, pudottaen voittajakorokkeelta vasta kruunatun tuoreen maailmanmestarin, Ruotsin.

Kiehtovaa seurattavaa

Ensi viikolla mielenkiintoisin joukkue silmällä pidettäväksi voikin olla Brasilia. Sen joukkueessa on mukana ennen Portugalia edustanut tähtiratsastaja Luciana Diniz. Joukkueeseen kuuluvat hänen lisäkseen Stephan de Freitas Barcha, Marlon Modolo Zanotelli, Rodrigo Pessoa, ja Pedro Veniss. Diniz piti taukoa ratsastusurheilusta viime lokakuusta alkaen ja palasi kansainvälisiin luokkiin tämän vuoden heinäkuussa. Hän kilpaili Brasilian olympiajoukkueessa Ateenassa 2004, mutta kantoi Portugalin lippua Lontoossa 2012, Rio de Janeirossa 2016 ja Tokiossa 2020. Ja nyt jälleen tavoitteena on Pariisin olympialaiset 2024, Brasilian edustajana.

Kaikki brasilialaiset ratsastajat ovat olleet poikkeuksellisen hyvässä kunnossa viime aikoina, ja tämän lahjakkaan naisen vahvistamana joukkue on nyt varmasti kiinni Longines FEI Jumping Nations Cup™-finaalin 2023 mestaruustittelin lisäksi, myös ainoassa tarjolla olevassa olympiapaikassa.

Kauden kiintoisa päätöstapahtuma alkaa keskiviikkona 27. syyskuuta hevosten tarkastuksella, harjoituksilla ja lähtöjärjestyksen arvonnalla. Finaalikamppailu alkaa torstaina 28. päivä, jolloin kilpaa ratsastavat kaikki 15 maata. Kahdeksan parasta joukkuetta pääsee kilpailemaan sunnuntain huimaan finaaliin 1 250 000 euron voittorahoista. Ja loput maat kilpailevat lauantai-illan Challenge Cup:issä 300 000 euron palkintopotista.

Longines FEI Jumping Nations Cup™ finaali 2022, Belgian joukkue juhlii voittoa. Kuva; FEI/Richard Juilliart

Lisää tietoa Longines FEI Jumping Nations Cup™-kilpailusarjasta englanniksi tällä FEI:n sivulla.

Kaikki maat, joukkueet ja ratsastajat näet tästä linkistä.

Tapahtumajärjestäjän nettisivuille pääset tästä linkistä.

Jaa artikkeli