Intian kouluratsastusjoukkueelle kultaa Aasian kisoissa

Intian joukkue otti Aasian kisoissa 2022 ensimmäisen ratsastuslajin kultamitalin Kiinan Hangzhoussa yhteistuloksella 209.205, Kiinan ottaessa hopeaa pistein 204.882, Hong Kongin joukkueen jäädessä täpärästi pronssille tuloksella 204.852. Tämä kouluratsastuksen joukkuekilpailu avasi toiminnantäyteiset ratsastuslajien kilpailupäivät ratsastusurheilukeskus Tonglussa.

Kultamitalijoukkue

Voittajajoukkueessa olivat mukana Sudipti Hajela ja Chinski (66.706), Divyakriti Singh ja Adrenaline Firfod (68.176), Hriday Vipul Chheda ja Chemxpro Emerald (69.941), sekä Anush Agarwalla ja Etro (71.088). He toivat maalle Aasian kisojen ratsastuslajien kultamitalin, sitten vuoden 1982.

21-vuotias Hajela on FEI:n CDI1*/CDIO1*-tason maailmanranking-listalla sijalla 106, 16-vuotiaalla oriilla Chinski. FEI:n tilastojen mukaan Hajelan keskiarvo Prix St Georges-tasolla (mikä on Aasian kisojen kilpailutaso) on 64.4%, joten hän onnistui kisoissa erinomaisesti. Joukkuetoveri Singh pitää tällä FEI:n CDI1/CDIO1-tason maailmanranking-listalla sijaa 90. 14-vuotiaalla ruunalla Adrenaline Firford.

Kuten Hajelalla, FEI:n tilastot näyttävät tuloksen 68.176 olevan Singh:ille erinomainen, keskivertotuloksen tällä tasolla ollessa 65.7. Chheda on tällä hetkellä 51. sijalla FEI kouluratsastuksen CDI1/CDIO1-tason maailmanrankinglistalla ruunalla Chemxpro, ja Emerald on samalla tasolla listan sijalla 43. Kuten Hajelalla ja Singhillä, myös Cchedan pisteet ylittävät hänen keskiarvon yli kahdella prosentilla. Joukkueelle kisojen kohokohta oli Agarwallan rata yhdeksänvuotiaalla oriilla Etro, mikä oli yli 4 % parempi tulos kuin hänen keskimääräinen pistemäärä Prix St. Georges-tasolla.

Divyakriti Singh ratsastaa Adrenalin Firfodilla Intian kouluratsastusjoukkueessa Aasian kisoissa Hangzhoussa, Kiinassa.
Kuva: FEI/Yong Teck Lim

Hajela ratsasti radan ensimmäisenä asettaen joukkueelle ja asetti joukkueelle hyvän tavoitteen. Singhin seuratessa, ennen Chhedan tasapainoista esitystä. Viimeisenä joukkueesta kilpaili Agarwalla, joka toi tuloksen 71,088, ja se on hyvin linjassa ratsukolta aikasemmin tänä vuonna nähtyjen tasaisten suoritusten kanssa.

Tämä on ensimmäinen kultamitali kouluratsastuksessa jonka Intian joukkue on koskaan voittanut Aasian kisoissa. Edellinen mitalisaavutus maan kouluratsastusjoukkueelle oli vuonna 1986 Seoulissa (Korea), tuloksena pronssia. Tuolloin edelle menivät Etelä-Korea (kulta), ja Japani (hopea).

Kiinan joukkueelta vahva esitys

Hopeaa voittaneeseen Kiinan joukkueeseen kuuluivat Zhuoqin Huang (68.176), Jiayi Rao (69.265) ja Chao Lan (67.441). Yhdessä joukkueen kokonaispisteet olivat 204.882. Tämä oli Huangin viides rata Aasian kisoissa, hänen aikaisempiin saavutuksiin kuuluessa 2002 (Pusan), 2010 (Guangzhou), 2014 (Incheon) ja 2018 (Jakarta). Hangzhoussa voitettu hopeamitali ei ollut Huangille ensimmäinen, vuoden 2010 kisoissa Kiinan joukkue voitti sen ensimmäistä kertaa. Lan ei ole uusi ratsastaja Aasian kisoissa, hän teki debyyttinsä 2014 Incheonissa, Koreassa. Raolle nämä olivat ensimmäiset Aasian kisat oriilla Geniaal, joka on säännöllisesti todistanut osaamistaan tällä tasolla viime vuosina.

Pronssia Hong Kongille, Siu kisojen paras

Pronssilla palkittu Hong Kongin joukkue jäi hopeamitalista pienellä piste-erolla. Joukkueeseen kuuluivat Samantha Grace Chan (65.353), Yuen Yan Annie Ho (68.323) ja Jacqueline Wing Ying Siu (71.176), joista Siu ratsasti koko kilpailun parhaat pisteet. Siinä missä Chanille nämä olivat ensimmäiset Aasian kisat, Ho:lla ja Siulla on aikaisempaa kokemusta. Ho kilpaili vuonna 2010 Guangzhoussa, Kiinassa, 2014 Incheonissa Koreassa ja 2018 Jakarta-Palembangissa. Ho on mukana myös Hong Kongin kenttäratsastusjoukkueessa, kun taas Siu on voittanut kouluratsastuksen henkilökohtaisen kultamitalin edellisissä Aasian kisoissa.

Akane Kuroki Japanista juoksee L’Esperado 2:n kanssa hevosten tarkastuksessa Aasian kisoissa 25. syyskuuta Hangzhoussa, Kiinassa.
Kuva: FEI/Yong Teck Lim

Järjestys uusiksi

Vuoden 2018 Jakartassa järjestetyissä Aasian kisoissa nähtiin mitalisijoilla aivan eri joukkueet. Japani, Etelä-Korea, ja kultaa otti Thaimaa. Tänä vuonna Japani otti neljännen sijan kokonaispistein 202.324, ja Thaimaa sijoittui viidenneksi pistein 194.118, ja Etelä-Korean joukkue karsiutui kilpailusta.

Vaikka joukkuekilpailu on ohitse, on kilpailussa henkilökohtaisista mitaleista vielä paljon pelissä. Parhaiten menestyneet kilpailijat nähdään toisessa karsintakilpailussa 27. syyskuuta.

Billy Elmy, Thaimaan joukkueen Korntawat Samranin hevonen tallissa ennen Aasian kisojen ratsastuslajien alkua Hangzhoussa, Kiinassa.
Kuva: FEI/Yong Teck Lim

Kaikki tulokset

Aasian kisojen kotisivut

Jaa artikkeli