Zangersheide-hevoset hallitsevat uutta estehevosten maailmanlistaa

Viime viikolla FEI julkisti päivitetyt hevosten rankinglistat missä on listattuina kilpailutulosten perusteella maailman parhaat koulu- ja esteratsastushevoset ajalta 1.1.2023-31.10.2023. Zangersheiden hevoset ovat selvästi tänä vuonna tehneet esteradoilla erinomaisia tuloksia, sillä hevosilla numero yksi, sekä kaksi, on Z-kirjain nimensä perässä.

Uusi estehevosten maailmanlistan ykkönen on odotetusti 10-vuotias musta ruuna Dexter Fontenis Z, (i. Diarado, ei. Voltaire), joka on nyt yli kahden vuoden ajan ollut ranskalaisratsastaja Simon Delestren vahva kilpalukumppani. Tämän huippuhevosen on kasvattanut S-Ky Horses, Belgiasta.

Simon Delestre ja Dexter Fontenis Z ovat kilpailleet GP-tasolla koko vuoden, ja ovat jo onnistuneet keräämään vaikuttavan listan mestaruuksia. Vuoden ensimmäiset kohokohdat olivat helmikuun lopussa ja maaliskuun alussa, kun ratsukko hyppäsi palkintokorokkeelle kahtena peräkkäisenä viikonloppuna Dohan CSI5* Grand Prix’ssä. Seuraavinakin kuukausina pari viihtyi valokeiloissa. He voittivat mm. 1,50 metrin luokan St. Tropezissa Longines Global Champions Tourilla, ja tulivat Grand Prix’ssä kolmanneksi. Sitten seurasi 7. sija Aachenin CSIO5* GP:ssä. He voittivat Global Champions liigan toisen ja ratkaisevan kierroksen Longines Global Champions Tourin Valkenswaardin osakilpailussa. He tulivat toiseksi 1,50 metrin luokassa Barcelonassa, ja loistivat Oslo International Horse Show:ssa voittamalla CSI5* Grand Prix-luokan sekä hopeaa maailmancup-sarjassa. Riadissa Longines Global Champions Tourin aikana Grand Prix -luokassa saavutettiin jälleen kolmas sija.

Simon Delestre ja Dexter Fontenis Z, FEI Jumping World Cup™ 2023/24 – Oslo, Norja. Kuva: FEI/Kim C Lundin

Simon Delestre: ”Se on nyt virallista, meidän viikari, Dexter Fontenis Z on maailmassa numero yksi. Dexter johtaa maailman parhaiden esteratsastushevosten listaa. Mikä kunnia työskennellä tällaisen mestarin kanssa joka päivä! Kiitos Hochstadterin perheelle luottamuksesta ja onnittelut heille tämän supertähden kasvatuksesta.”

Landon

Toisella sijalla tässä esteratsastushevosten maailmanlistalla on myös Zangersheiden hevonen, ja tämä kunnia kuuluu 10-vuotiaalle ruunalle Landonille, joka vasta nähtiin Pan American Games 2023-kisojen mitaliuutisissa. Landon on punahallakko Comilfo Plus Z:n ja Quadrillon poika, joka syntyi kasvattaja Danny Nijsin kotona nimellä Crack de Nyze Z.

Se on tehnyt läpimurtonsa tänä vuonna kilpailtuaan lajin korkeimmalla tasolla amerikkalaisen ratsastajan Kent Faringtonin satulan alla. Voitettuaan CSI3* Grand Prixin Wellingtonissa helmikuussa, he lunastivat voitot myös San Miguel de Allenden CSIO5* GP-luokassa, ja Spruce Meadowsin CSI5* GP-luokassa Calgaryssa. Ehdoton vuoden kohokohta nähtiin toissa viikonloppuna Pan American Games-tapahtumassa Santiagossa, Chilessä. Farrington ja Landon hyppäsivät Amerikan edustusjoukkueessa joukkueelle kultaa, sekä henkilökohtaisen hopeamitalin.

Kent Farrington ja Landon, Pan American Games Santiago, Chile 2023. Kuva: FEI/Shannon Brinkman

Zangersheide-kantakijan kotisivut.

Jaa artikkeli