Yhteenveto FEI:n päätöksestä Eric Lamaze:n antidopingtapauksessa

FEI on antanut urheilijalle antidopingsääntöjen (ADRHA) artiklan 8.3.3 mukaisen päätöksen antidopingtapauksessa. Päätös koskee taannoin uransa lopettanutta, kanadalaista esteratsastajaa Eric Lamazea (FEI ID 10000439).

Urheilijan katsotaan syyllistyneen antidopingsääntörikkomukseen ADRHA:n artiklan 2.5 (peukalointi) perusteella, koska hän oli toimittanut väärennettyjä asiakirjoja meneillään olleen CAS-menettelyn aikana. ADRHA:n artiklan 8.3.2 perusteella katsotaan urheilijan luopuneen kuulemisesta, myöntäneen rikkomuksen, ja hyväksyneen ehdotetut seuraukset, koska hän ei vastannut syytteeseen.

Lieventävien seikkojen puuttuessa, urheilijalle määrätään neljän vuoden kilpailukielto (12.9.2023-11.9.2027). Hänelle määrätään lisäksi 15 000 Sveitsin frangin suuruinen sakko, ja hänen on korvattava FEI:lle asian käsittelystä aiheutuneet oikeudenkäyntikulut.

Urheilijalla, Maailman antidopingtoimistolla (WADA), ja urheilijan kansallisella antidopingjärjestöllä (Canadian Center for Ethics in Sport) on jokaisella oikeus valittaa päätöksestä urheilun välimiesoikeuteen (CAS) 21 päivän kuluessa päätöksen vastaanottamisesta. Lisätietoja asiaan liittyen julkaistaan käynnissä olevan CAS-menettelyn päätyttyä.

Jaa artikkeli