Video: Espanjalaisjuhlissa hevoset ratsastetaan liekkeihin

Espanjalaisessa San Bartolomé de Pinaresin kylässä juhlittavan vuosittaisen Las Luminarias-festivaalin kerrotaan olevan viisisataa vuotta vanha, ja sen tarkoituksena on suojella eläimiä vaaroilta tulevana vuonna. Juhlan aikana sadat hevoset juoksevat kadulla tuhansien palavien nuotioiden yli ja läpi.

Eläinsuojelujärjestöt haluavat että hevosia ei enää pakoteta juoksemaan ja hyppäämään liekkien yli. Videot eilisestä tapahtumasta ovat herättäneet laajasti vihaa ja raivoa sosiaalisessa mediassa ympäri maailmaa.

Erään osallistujan mukaan kyseessä on upea perinne, eikä yksikään eläin ole koskaan loukkaantunut tai kuollut. Eläinsuojelujärjestöt kuitenkin arvostelevat festivaalia yhä kovemmin. Savuava tuli aiheuttaa hevosille paljon stressiä, pelkoa, ja ahdistusta.

Alemman videon julkaissut Espanjan Eläinpuolue – PACMA tuomitsee hevosten käytön. He kehottavat viranomaisia ja yhteiskuntaa harkitsemaan tämän perinteen jatkamista ja miettimään tästä eteenpäin tapahtuman juhlimiseen eläinten hyvinvointia kunnioittavia vaihtoehtoja, sekä edistämään perinteisten tapahtumien juhlintaa turvallisemmin ja eettisemmin tavoin.

“On ironista, että uskovat ihmiset altistavat eläimet tällaiselle stressille ja riskeille San Antónin, suojeluspyhimyksen aattona. Jonka heidän näkemyksensä mukaan pitäisi suojella niitä.” sanoo puolueen puheenjohtaja Javier Luna.

Lähde: Nu.nl, PACMA, Horses.nl

Jaa artikkeli