Vetcare palkittiin Varsinais-Suomen Yrittäjien Vuoden yrityksenä

Vetcaren pitkäjänteinen työ palkittiin Varsinais-Suomen Yrittäjägaalan Vuoden yritys -tunnustuksella. Tunnustuksen myönsi Varsinais-Suomen Yrittäjät ja sen perusteina olivat terve, hyvinvoiva ja vastuullinen liiketoiminta. Vuonna 2024 Vetcare edustaa Varsinais-Suomea valtakunnallisessa Suomen Yrittäjien kilpailussa.

“Aivan mahtava uutinen! Toisen sukupolven toimitusjohtajana olen erityisen ylpeä meistä ja meidän matkastamme. Eläinten hyvinvointi on aina ollut meidän toimintaamme ohjaava arvo ja sen eteen tehdään töitä jatkossakin.” Vetcare Groupin toimitusjohtaja Olli Kuussaari nosti kiitospuheessaan Logomolla.

Viime vuonna 30 vuotta täyttänyt Vetcare Group on kasvanut 50 miljoonan euron kansainväliseksi eläinlääkekonserniksi, jonka toimintoihin kuuluu lääke- ja tuotekehityksen lisäksi tukkuliiketoiminta. Yhtiö työllistää 55 eläinlääkinnän ja eri alan ammattilaista ja lääkkeitä viedään tänä päivänä yli 30:een maahan.

“Salolainen Vetcare on taloudellisesti menestynyt ja sen perustajat ovat kehittäneet yritystä kasvollisesti ja sitoutuneesti. Rohkeudella ja innovaatioillaan se on kasvanut yhdeksi Suomen johtavista eläinlääkealan yrityksistä. Vetcare on hieno esimerkki Varsinais-Suomen monipuolisesta yritysrakenteesta.” Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter kiittelee.

Vastuullista kasvua

Vastuullisuus on aina ollut Vetcaren toiminnan ytimessä. Sosiaalinen vastuu näkyy hyvänä työnantajuutena ja yrityskansalaisuutena. Taloudellinen vastuu varmistaa terveen liiketoiminnan ja toiminnan pitkäjänteisyyden, kun taas toiminnallinen vastuu näkyy mm. arjen työssä antibioottiresistenssin, turvallisen koirien rauhoittamisen sekä lemmikkien hyvinvoinnin eteen.

Investoimme vuosittain merkittävän osan liiketoiminnastamme tuotekehitykseen. Eivätkä investointimme ole vain taloudellisia, vaan teemme kaikkemme viedäksemme toimialaa ja eläinlääketiedettä eteenpäin. Se voi tarkoittaa esimerkiksi eläinlääkäreiden työssä jaksamisen tukemista, tutkimusyhteistyötä ja lahjoitettuja professuureja, Vetcaren kumppani- ja asiakaskokemusjohtaja Susanna Peiponen kertoo.

Antibioottiresistenssi on WHO:n listalla yksi maailman merkittävimmistä terveysuhista. Vetcare on ollut mukana rakentamassa antibioottien hoitokäytännön muutosta Suomessa ja yhtiön kehittämä kapeakirjoinen antibioottivalmiste nautojen utaretulehduksen hoitoon on vähentänyt laajakirjoisten antibioottien käyttöä merkittävästi.

Suomessa rauhoitetaan joka päivä eläinlääkärin vastaanotoilla noin 2500 koiraa ja Euroopassa noin 200 000. Pienen tai vanhan koiran rauhoittaminen saattaa tuntua omistajasta riskialttiilta. Vetcaren ja Helsingin Yliopiston tuotekehitysyhteistyö on mahdollistanut turvallisen rauhoituksen pienemmällä sydän- ja verisuonikuormituksella.

“Kiitos vetcarelaiset, kumppanimme, omistajaperheet, Helsingin Yliopisto, Itä-Suomen Yliopisto, suomalaiset eläinlääkärit, seuraeläinten omistajat, päämiehet ja kaikki te, jotka olette kulkeneet kanssamme matkan varrella.” Kuussaari summaa.

Lähde: Vetcare.fi

Jaa artikkeli