Uusia hevoskirjoja pukinkonttiin

RATSASTUSKIRJA – Ajatuksia ja vinkkejä ratsastajille

Mikä ratsastuksessa koukuttaa niin monia? Miten ratsastajan apujen käyttö perustuu hevosen oppimiseen? Miltä hevosen oikeanlainen eteenpäinpyrkimys tuntuu, entä mitä tarkoittaa kokoaminen?

Näihin ja muihinkin monien niin kokeneiden kuin kokemattomampienkin ratsastajien mieltä askarruttaviin kysymyksiin haetaan vastauksia tässä kirjassa.

Kouluratsastuksen pitkän linjan ammattilaiset Tiina Tarkkala ja Ville Vaurio yhdistävät tietonsa, näkemyksensä ja kokemuksensa yksissä kansissa. Kirjan upea kuvitus on valokuvaaja Johanna Vaurio-Teräväisen käsialaa.

Julkaisukuukausi: joulukuu 2023
Kustantamo: Readme.fi
260 sivua (kovakantinen kirja)
Hinta: 29 e

Kirjan voi jo ennakkotilata osoitteesta https://johannavau.fi/products/ratsastuskirja. Kirja postitetaan sen tultua painosta joulukuun alkupuolella.

Kavioliitossa – Vuosi hevosen kanssa

Katja Ståhlin todellinen intohimo ei ole televisio – se on hevoset.

Pikkutyttönä haaveiItu oma hevonen on kasvanut jo katraaksi. Lapset ovat jo muuttaneet pesästä, ja hevoshulluus päässyt todella lähtemään lapasesta.

Arki hevosten ja koirien kanssa on täynnä yllätyksiä niin hyvässä kuin pahassakin. Osasta löytyy todistusaineistoa valokuvienkin muodossa. Kestääkö selkä, vaan entäs lompakko? Nyt on remmiin liitetty myös kaksi kymmenesosaa kahdesta kilpahevosesta. Ollaanko niiden kanssa matkalla olympialaisiin ja Kuninkuusraveihin vai leivän päälle?

Hevoshulluus syttyy monissa jo lapsena, osa taas villiintyy lajista vasta aikuisena. Oli kummin päin vaan, se on menoa! Hevoshullua voi ymmärtää täysin vain toinen hevoshullu.

Katja Ståhl on tv- ja radioalan ammattilainen ja hevoshullu.

Kirjailija: Katja Ståhl
Kustantaja: Readme.fi
Julkaisukuukausi: lokakuu 2023
Hinta: 36 e, Readme.fi

Kirja saatavana myös äänikirjana BookBeatissa.

Das Oldenburg Pferd

Kuva: Oldenburger Pferdezuchtverband

Das Oldenburg Pferd on uusi saksankielinen kirja Oldenburginhevosten kasvatushistoriasta.

Satavuotisjuhlavuotensa kunniaksi oldenburginhevosten kasvattajayhdistys on koonnut historiansa yksien kansien väliin ja julkaissut saksankieliseen teokseen “Das Oldenburger Pferd”.
Oldenburginhevosten kasvattajayhdistys perustettiin, kun kaksi erillistä vuonna 1897 perustettua kasvatusyhdistystä liittyivät yhteen vuonna 1923, ja syntyi menestyksekäs oldenburginhevosten kasvattamiseen keskittyvä Verband der Züchter des Oldenburger Pferdes. Yhdistyminen on vaikuttanut merkittävästi rodun historiaan, ja saa nyt arvoisensa huomionosoituksen kirjan muodossa.
Teoksessa matkataan syvälle oldenburginhevosen koskettavaan historiaan. Siinä valaistaan oldenburg-kasvatuksen perusteita, kasvattajayhdistyksen vaiheita, ja Vechtan huutokauppa-areenan kehittymistä maailmallakin tunnetuksi ensiluokkaiseksi hevoskauppapaikaksi.
Yksi kirjan hienoimmista osioista on yksityiskohtainen esittely oreista, joilla on ollut erityinen merkitys oldenburginhevosten kasvatukseen ja kansainväliseen ratsastusurheiluun viimeisen 50 vuoden aikana. Lisäksi arvoistaan huomiota saavat myös merkittävät kasvattajat sekä kasvatushistoriaan vaikuttaneet emälinjat.
Teos tarjoaa kattavan kuvauksen siitä kuinka oldenburginhevonen on kehittynyt suositusta vaunu- ja työhevosesta moderniksi, suorituskykyiseksi urheiluhevoseksi. Se on tarkoitettu kaikille hevosystäville, kasvattajille ja ratsastusurheilusta kiinnostuneille. Perinteiden kunnioittamisen lisäksi kirja tarjoaa inspiraatiota myös tulevaan kuvaamalla kasvatustyöhön liittyvää intohimoa ja jatkuvaa halua tehdä työtä rodun hyväksi.

Kirja “Das Oldenburger Pferd” – 256 sivua, koko 210 x 297 mm, kovakantinen.
Kirja on ennakkotilattavissa nyt Oldenburger Online-Shopista hintaan 49,00 euroa + toimituskulut. Lähetykset alkavat joulukuun alussa.

Poika, myyrä, kettu ja hevonen

Animaatiokertomus on kesällä 2023 julkaistu, uusi painos.

Ihana, tunteisiin vetoava lahjakirja.

Poika tapaa myyrän, ja he lähtevät metsään kävelylle. Seuraan liittyvät kettu ja hevonen. Tällä porukalla pohditaan elämän suuria kysymyksiä: Milloin tunnemme suurinta vapautta? Mitä meistä tulee isona? Onko pulmaa, jota pala kakkua ei ratkaisisi? Loisteliaasti kuvitetussa kertomuksessa kyyneleet ovat osoitus vahvuudesta, ja rohkein on se, joka uskaltaa pyytää apua.

Alkuteos: The Boy, the Mole, the Fox and the Horse: The Animated Story
Kääntäjä: Juhani Lindholm
Julkaisukuukausi: kesäkuu 2023
Kustantamo: Nemo
192 sivua (kovakantinen kirja)
Hinta: 29,95 e, Suomalainen Kirjakauppa

Jaa artikkeli