Uusi järjestelyitä Blue Hors-siittolassa Tanskassa

Eilen julkaisemassa tiedotteessaan ratsastuskeskus Blue Hors kertoo jatkavansa toimintaansa uusissa ja pienemmissä puitteissa. Viimeisen 30:n vuoden ajan on Blue Hors menestynyt kouluratsastuksessa sekä kilpailuiden että jalostuksen huipulla, ja kertoo saavuttaneensa tavoitteitaan kummallakin saralla.

Blue Hors:en omistaja Kirk Kristiansenin perheessä tehtiin aiemmin tänä vuonna sukupolvenvaihdos. Ja sen yhteydessä käytiin luonnollisesti useita keskusteluita Blue Hors:en tulevaisuudesta.

Perhe on päättänyt jatkaa pienemmissä tiloissa, ja näin ollen jatkossa Blue Hors muuttaa Fynin saarelle, Kristiansmindeen, Stutteri Askin yhteyteen. Perheen kaikki ratsastusurheilutoiminta este- ja kouluratsastuksessa siirretään Fynin saarelle. Ja siellä Blue Hors jakaa tilat Stutteri Askin kanssa. Joka taas jatkaa omaa toimintaansa yhtä aktiivisesti kuin aikaisemmin.

Blue Horsin tavoitteena on edelleen kuulua kansainvälisen huippukouluratsastuksen kärkeen, joten Tanskan maajoukkueen edustaja Nanna Merrald jatkaa Blue Hors:en pääratsastajana.

Blue Hors haluaa edelleen olla vaikuttamassa myös tanskalaiseen ja kansainväliseen kouluhevosjalostukseen, joten kilparatsastuksen lisäksi oriasema jatkaa toimintaansa. Muut Blue Hors:en toiminnot lakkautetaan seuraavan puolen vuoden kuluessa.

Kjeld Kirk Kristiansen kommentoi tiedotteessa seuraavasti:

”Olen ylpeä tuloksista, joita Blue Hors on viimeisten 30:n vuoden aikana kouluratsastuskilpailuissa ja jalostuksessa saanut aikaan. Ja tunnen suurta iloa siitä korkeasta tasosta mikä on tanskalaiselle kouluhevosten kasvatukselle nykyään ominaista. Vuosien varrella Blue Hors on kasvanut sekä laajentunut, ja nykyään yhtiöllä on useita eri liiketoimintoja. Nyt on aika palata yksinkertaisempaan järjestelyyn, ja keskittyä siihen mistä kaikki alkoi, eli kouluratsastus ja jalostus. Minä ja perheeni odotamme tätä muutosta innolla, mutta olemme pahoillamme siitä aiheutuvista seurauksista arvokkaille työntekijöillemme.

Seuraavan kuuden kuukauden aikana Blue Hors:en kouluratsastus ja oriasema siirtyvät Martofteen, kun taas loput toiminnot ajetaan alas vaiheittain. Suunnitelmissa on myydä suurin osa hevosista, rakennuksista, ja muusta Randbølissä. Valitettavasti tämä tarkoittaa myös sitä, että Blue Hors joutuu jossain vaiheessa irtisanomaan suuren osan työntekijöistään. Yritys tekee kuitenkin kaikkensa auttaakseen heistä jokaista, sekä kunnioittaa heidän vaatimuksia ja toiveita. Yhtiö jatkaa yhteistyötä liikekumppaneiden ja asiakkaiden kanssa, noudattaen kaikkia sen nykyisiä velvoitteita ja sopimuksia.

Alkuperäinen tiedote Blue Hors-nettisivuilla, tässä linkissä.
Stutteri Ask:n kotisivut tässä linkissä.

Jaa artikkeli