Upea FEI-palkintogaala Meksikossa, suomalainen Emma Uusi-Simola palkittiin parhaana hevosenhoitajana

Mexico Cityn Colegio de la Vizcainas tarjosi eilen illalla upean näyttämön Longinesin järjestämälle FEI Awards 2023 -gaalalle, missä juhlittiin kansainvälisiä voittajia neljässä eri kategoriassa.

Mexico Cityn Colegio de la Vizcainas tarjosi upeat puitteet Longinesin järjestämälle FEI Awards -gaalalle 2023. Kuva: FEI/Liz Gregg

Illassa nähtiin kuinka USA:n Mimi Gochman sai kotiin viemisiksi tämän vuoden Longines FEI Rising Star Award -palkinnon. Se on tunnustus 14–21-vuotiaalle nuorelle urheilijalle, joka on osoittanut poikkeuksellista lahjakkuutta ratsastusurheilussa.

Tämä New Yorkista kotoisin oleva 19-vuotias esteratsastuslahjakkuus on jo nähty kansainvälisillä areenoilla, sillä hän on ollut mukana senioreiden esteratsastuksen Nations Cup-joukkueissa. Mimi on saavuttanut omalla kaudellaan vuoden 2023 aikana neljännen sijan esteratsastuksen U25-rankinglistalla, ja ollut kolmen parhaan joukossa useissa CSI5*-tason kilpailuissa. Tämä nuori nouseva tähtiratsastaja on nyt tiukasti keskittynyt Pariisin 2024 olympialaisiin, ja hän suorittaa parhaillaan tutkintoa USA:ssa Ivy League -koulussa Brownin yliopistossa.

Longinesin kansainvälisten tapahtumien tapahtuma- ja sponsorointipäällikkö Michael Vuilleumier ojensi Mimille Longines FEI Rising Star -palkinnon ja tyylikkään kellon FEI:n pääyhteistyökumppanilta.

“Longines FEI Rising Star Award -palkinnon voittaminen on äärimmäinen kunnia ja olen erittäin kiitollinen, että saan olla täällä”, Mimi sanoi.

”Ratsastus merkitsee minulle elämässä kaikkea. Se on asia, jota olen tehnyt koko elämäni, ja mistä olen erittäin kiitollinen. Minulla on aina ollut hyvä yhteys hevosiin. Ne ovat minusta uskomattomia eläimiä, ja minulla on onni viettää niiden kanssa aikaa. Tämä urheilulaji on opettanut minulle paljon arvokkaita asioita elämästä, ja toivon jatkavani sitä niin kauan kuin voin. Hevoset ovat erittäin viisaita eläimiä, ja kun saat luotua niihin suhteen, syvän yhteyden, ne ovat valmiita tekemään kovasti töitä ja haluavat voittaa kanssasi.”

Mimi Gochman, Longines Rising Star Kuva: FEI /Liz Gregg.

Saksalainen Jessica von Bredow-Werndl, jota pidetään yhtenä sukupolven parhaista kouluratsastusurheilijoista, sai tämän vuoden Peden Bloodstock FEI:n parhaan urheilijan palkinnon, jonka jakoi Peden Bloodstockin toimitusjohtaja Martin Atock. Jessica ei henkilökohtaisesti voinut osallistua mukaan palkintoseremoniaan, joten hän otti kunnianosoituksen vastaan videon välityksellä.

”Dalera on luultavasti älykkäin hevonen, minkä kanssa olen koskaan työskennellyt tähän mennessä. Se on suloisin halinalle kun olemme tallilla ja käymme yhdessä kävelyllä. Ja se on rocktähti, kun astumme areenalle. Daleralla ja minulla on hyvin erityinen suhde. Rakastamme toisiamme ja rakastamme sitä, mitä teemme yhdessä. Ja tämä on asia, jota minun on todella mietittävä ratsastajana – Kuinka saan hevoseni todella pitämään minusta? Ja kuinka saan hevoseni nauttimaan siitä, mitä teemme?

“Olen aina sanonut, että älä treenaa kovaa, vaan harjoittele fiksusti. Joskus ajattelen, miten on mahdollista tuntea niin paljon rakkautta niin montaa eläintä ja ihmistä kohtaan? Mutta juuri se tekee ratsastuksesta niin erityistä ja pidettyä.

“Olen kovasti pahoillani, etten voi olla Meksikossa tänä iltana, mutta haluan sanoa suuret kiitokset kaikille, jotka äänestivät meitä. Minun on aina sanottava “me”, koska tämä ei ole vain minun palkintoni. Se on Daleran, ja minun sekä perheeni, ja koko meitä ympäröivän työryhmän yhteinen onnistuminen. Ja haluan kiittää heitä kaikkia, ja teitä kaikkia. Että teitte tämän mahdolliseksi!”

Jessica saavutti ensimmäisen kansainvälisen mestaruuden kouluratsastuksessa junioreiden EM-kilpailuissa vuonna 2002, ja toistamiseen vuonna 2004. Hän on voittanut henkilökohtaisen Euroopan mestaruuden vakuuttavat kuusi kertaa, ja voittanut kouluratsastuksen maailmancup-finaalissa mestaruuden kahtena viime vuonna peräkkäin. Erinomaisen tamman TSF Dalera BB:n kanssa Jessica on edelleen pysäyttämätön parivaljakko, jotka hallitsevat FEI:n kouluratsastuksen maailmanlistaa, voittivat kaksi kultaa Tokion olympialaisissa, ja ovat sieltä asti pitäneet yllä katkeamatonta voittosuoraa.

Suomalainen Emma Uusi-Simola voitti tämän vuoden arvostetun Cavalorin ja FEI:n parhaan hevosenhoitaja palkinnon, tunnustuksena hänen erinomaisesta omistautumisesta ja kovasta työstään sveitsiläisen esteratsastajan Steve Guerdatin hevosenhoitajana.

Viime vuosikymmenen ajan Emma on ollut olennainen osa Steven tiimiä, ja hän on osoittanut jatkuvaa intoa ja sitoutumista huippu-urheilun ylä- ja alamäissä. Emma on tämän Sveitsiläisen tiimin luotettu jäsen, joka valitaan usein mukaan vastaavaksi hevosenhoitajaksi kun halutaan matkustaa ulkomailla järjestettäviin ratsastustapahtumiin. Hänellä on erityinen suhde Steven Dynamix-hevoseen, hyvä käsitys urheilijan tarpeista, sekä kyky ennakoida ja sopeutua mihin tahansa tilanteeseen, ja nämä ovat olleet keskeisiä seikkoja heidän menestyksen taustalla.

Vastaanotettaessaan palkinnon Cavalorin toimitusjohtajalta Liselotte Hamerlinckiltä Emma sanoi: ”Olen todella iloinen saadessani tämän FEI:n ja Cavalorin parhaan hevosenhoitajan palkinnon, ja se merkitsee minulle paljon.

“Hevoset ovat minulle koko elämä. Rakastan työskennellä niiden kanssaan, koska joka päivä ne haastavat minua. Kaikilla niillä on oma persoonansa, ja minun on hoksattava miten jokaista kannattaa käsitellä.

“Tarvitaan aikaa että opit tuntemaan hevoset, eikä se tapahdu yhdessä päivässä. Jotkut hevoset ovat helpompia ja jotkut hevoset vaikeampia. Joidenkin kanssa tarvitset kaksi vuotta ennen kun selviää, mistä ne pitävät ja mistä eivät.”

Illan viimeinen palkinto luovutettiin meksikolaiselle Federico Fernández Senderosille, joka sai nyt kotikaupungissaan Mexico Cityssä uuden Pivon ja FEI:n Inspire Award -motivaatiopalkinnon kotikaupungissaan Mexico Cityssä. Kuten nimestä voi päätellä, palkinto on laadittu roolimallina toimivalle henkilölle, joka on osoittanut poikkeuksellista sisukkuutta, sekä esimerkillään osoittanut, että kaikki on mahdollista.

Federico Fernández Senderos, Pivo FEI Inspire Award. Kuva: FEI/Liz Gregg.

19-vuotiaana Federico oli yksi kolmesta henkilöstä, jotka selvisivät lento-onnettomuudesta, missä kuoli yli 50 ihmistä. Kuukausien intensiivisen toipumisjakson, uuden elämän vaiheen ja -tapojen jälkeen Federico palasi kilpailemaan. Ja hänestä on tullut yksi Meksikon tunnetuimmista esteratsastajista.

Federico on osallistunut seitsemän kertaa World Equestrian Games -kilpailuihin, kolmesti olympialaisiin, ja voitti hopeamitalin Meksikon joukkueessa Pan American kisoissa Santo Domingossa vuonna 2003. Hän on myös kilpaillut lukemattomissa CSIO5* Nations Cup-kisoissa, voittaen Meksikon Xalapassa ja Irlannissa Dublinissa.

Federicolle perhe on motivaatio, yrittäjyys hänen voimavaransa, ja hevoset hänen intohimonsa. Monet tuntevat hänen periaatteensa päästää irti siitä, mitä ei voi muuttaa, keskittyen tekemään elämästä merkityksellistä, aina odottaen että paras on vielä edessä. Ja ihailevat ja kunnioittavat tätä elämänasennetta.

Vastaanottaessaan palkinnon Pivon toimitusjohtajalta Ken Kimiltä Federico sanoi: ”Minulle on kunnia saada PIVO:n ja FEI:n Inspire Award -palkinto. Minun pitäisi olla se, joka kiittää siitä kaikesta, mitä ratsastusurheilu on tehnyt hyväkseni, koska se on ollut elämässäni niin tärkeää.

”Lähden joka aamu ulos elämänhalulla, ja yritän tehdä jokaisesta päivästä itselleni ja kaikille keneen olen päivän aikana yhteydessä, erityisen ja onnellisen. Olen totisesti sitä mieltä, että hevoset ovat paras tapa ottaa palauttava askel luontoon ja elämän perusasioihin. Kyse on vuorovaikutuksesta eläimen kanssa, ei tekniikasta tai mistään muusta. Hevosen selkään nouseminen parantaa jokaisen fyysisen ja henkisen kivun, ja se on vain uskomaton hetki kun saat olla siellä.”

Palkitut, ja sponsorien edustajat FEI Awards gaalassa eilen illalla. Kuva: FEI / Liz Gregg.

Tämän vuoden voittajat päätettiin yhdistämällä puolet FEI.org-sivustolla annetuista yleisöäänistä ja puolet tuomareiden äänistä. Kansalliset liitot, FEI:n yhteistyökumppanit ja sidosryhmät osallistuivat FEI Awards -palkintogaalaan, ja tapahtuman juonsi tunnettu meksikolainen tv-juontaja Gloria Cazalda.

”Olemme koko viikon FEI:n yleiskokouksen aikana puhuneet roolistamme hallintoelimenä. Siitä mitä meidän on tehtävä palvellaksemme ratsastusurheilua ja sidosryhmiämme, ja kuinka voimme rakentaa parempaa tulevaisuutta seuraavalle ratsastajien sukupolvelle, FEI:n presidentti Ingmar De Vos sanoi.

“Tänä iltana juhlimme henkilöitä, jotka vaikuttavasti inspiroivat päätöksentekoamme ja monia kulissien takana käymiämme keskusteluita. Sitä tehdään, jotta voisimme tarjota heille parhaan alustan menestyä. Joten tämä on erityinen ilta, ja odotan tätä tilaisuutta joka vuosi.

”Onnittelut voittajillemme, mutta myös kaikille jotka olivat ehdolla palkintojensaajiksi. Haluan myös kiittää sponsoreita, Peden Bloodstockia, Cavaloria ja PIVOa sekä erityisesti pääyhteistyökumppaniamme Longinesia, joka on myös mukana tässä gaalaillassa. FEI:n ja Longinesin ajatus- ja arvomaailmat kohtaavat, ja tämä ilta on jälleen hieno esimerkki tästä upeasta yhteistyöstä. Odotan jo innolla ensi vuoden tapahtumaa!”

FEI Awards palkintogaalassa Mexico Cityssä eilen palkitut Federico Fernández Senderos Meksiko, Mimi Gochman USA, Emma Uusi-Simola Suomi.
Kuva: FEI/Liz Gregg.
Jaa artikkeli