Suomalaisille matkaratsastajille hieno kaksoisvoitto Italiassa

Suomalaiset matkaratsastajat tekivät harvinaisen tuloksen eilen Travagliatossa, Italiassa. Vasta 18-vuotias Saana Nieminen voitti hevosella Shagya Buzavirag uransa ensimmäisen kolmen tähden ja 160 km matkan. Upean debyytin lisäksi hänen valmentajansa Alina Huovinen Garcia ja Shagya Florina sijoittuivat luokassa toiseksi.

”Kisa meni alusta loppuun yllättävän hyvin. Ei tullut mitään katastrofia missään kohtaa. Ainoastaan hevosen etutossu lähti toisella loopilla, mutta saimme sille nopeasti uuden”, kertoo Saana Nieminen kotimatkallaan Espanjaan.

Ensimmäinen vaativa 160 km matka ei hetkauttanut nuorta lukiolaista.

”Olin ihan yllättynyt siitä, kuinka helposti matka meni. Olin kuvitellut, että se olisi vaikeampaa ja vaativampaa. Ainakin nyt meni näin.”

”MM-kisat eivät menneet meiltä toivotulla tavalla, ja kun hevonen oli hyvin treenattu MM-kisoihin, tämä oli meidän back-up -plaani. Otetaan kaikki ilo irti siitä, että olemme tehneet kovasti töitä.”

Sastamalainen Nieminen valmentautuu talven Huovinen Garcian luona Espanjassa ja käy lukion viimeistä vuottaan nettilukion kautta. Hän osallistui syksyllä ylioppilaskirjoituksiin ja valmistautuu vielä ensi kevään koitokseen. Arvosanat ovat pysyneet hyvinä huolimatta panostuksesta kilpaurheiluun.

”Espanjassa menee todella hyvin. Ihanaa, kun ei sada vettä koko ajan. Täällä on hyvät treenimahdollisuudet ja kisat vielä päälle.”

Hän ei ole vielä saanut valmentajaltaan tarkempaa palautetta kilpailun kulusta.

”Ei vielä olla ehditty tarkemmin keskustella. Maalin tulon jälkeen oli paljon hommia hevosen kanssa. Kyllä hän oli ihan tyytyväinen”, naureskelee Nieminen.

Kolmas suomalaisratsastaja, Viljami Häggblom Egoist VH:lla ei päässyt maaliin yhden tähden kilpailussa.

Tulokset 14.10. CEI3* Travagliato, Italia

Kansainvälinen matkaratsastus, 160 km lähtijöitä 11
1) Saana Nieminen / Shagya Buzavirag, FIN 16,893 km/h
2) Alina Huovinen Garcia / Shagya Florina, FIN 16,892 km/h
3) Massimo Colombo / Domingo IBN Farouza, ITA 15,884 km/h

Täydet tulokset: LINKKI

Lähde: Suomen ratsastajainliitto

Jaa artikkeli