KOK varmisti lajit Los Anglesin kesäolympialaisiin 2028

FEI:n puheenjohtaja on tyytyväinen nähdessään ratsastuslajit Kansainvälisen olympiakomitean (IOC) Los Angeles 2028 -urheilulajiohjelmassa, joka vahvistettiin KOK:n johtokunnan kokouksen jälkeen Mumbaissa, Intiassa.

“Olemme iloisia KOK:n ilmoituksesta, että Pariisin 2024 olympialaisten ratsastusurheilulajit ovat myös Los Angeles 2028 -urheiluohjelmassa”, sanoi FEI:n puheenjohtaja Ingmar De Vos.

Ratsastusurheilu on ollut osa olympialaisia vuodesta 1912 lähtien, ja meillä on todella vahvat perinteet, sekä innostusta lajeja kohtaan Yhdysvalloissa. Joten odotamme innolla menestyksekkäitä ja mukaansatempaavia kilpailuita, jotka keskittyvät tulevaisuuteen, ja niihin arvoihin, jotka tekevät ratsastuksesta ainutlaatuista urheilua.

Tämä on vasta alku. Ennen näitä kisoja seuraavat isommat virstanpylväät ovat tapahtumapaikan vahvistaminen tulevina kuukausina, sekä LA2028:n kiintiöt, joista päätetään Pariisin 2024 jälkeen. Olemme aktiivisesti mukana kaikin keinoin, ja pidämme huolta että pysymme aallon harjalla kun kuljemme kohti, paitsi LA28:a, myös Pariisi24:ää, joka on jo ihan nurkan takana!”

FEI:n presidentti Ingmar De Vos ratsastuksen urheilufoorumissa 2023. Kuva: FEI

Lehdistötiedote LA28-olympialaisten lajiohjelmasta on luettavissa täällä.

Jaa artikkeli