Noora Pentti kuudes Lontoossa 155 cm rankingluokassa

Noora Pentti jatkoi Con Cayalla huippusuorituksiaan viiden tähden esteratsastuskilpailussa Lontoossa. Ratsukko hyppäsi lauantai-iltana 155 cm uusinta- ja maailmanlistapisteluokassa sijoittuen kuudenneksi. Voittoon ja toiseksi ratsastivat maailmanlistan kymmenen kärkeen kuuluvat Max Kühner ja Julien Epaillard.

Pentti hyppäsi yhdentoista ratsukon uusinnassa valmentaja Christian Kukukin kanssa tehdyn suunnitelman mukaisesti. Tänään sunnuntaina ratsukolla on edessään kauden toinen maailmancupin osakilpailu, joten ihan kaikkia riskejä ei ollut järkeä ottaa.

”Christian sanoi, että mene kovaa, mutta älä älyttömän kovaa”, kertoo Noora Pentti.

”Geir Gullikseen sanoi luokan jälkeen, että aina kun on voittaa Scott Brashin, on nopea.”

Brash sijoittui luokassa seitsemänneksi heti Pentin jälkeen.

Grand Prix -tason radan suunnitteli Helsingissäkin ratamestarina toimiva Guilherme Jorge.

”Hän rakensi itselleen tyypillisesti ja vähän erityyppisesti kuin muut, mutta vaativan radan. Esteet tulivat nopeasti, erityisesti kolmoissarja tuli nopeasti kaarteesta ja aiheutti paljon virheitä. Maailmancupissa rata on varmasti astetta teknisempi.”

Pentti sijoittui myös 145 cm avausluokassaan perjantaina seitsemänneksi.

”Lontoo on minulle ihan vuoden lempikisa. Olen täällä nuoremman tyttäreni kanssa nauttimassa joulun tunnelmasta ja joulukisasta. Yleisö on täällä ihan mahtavaa. Katsomot ovat loppuun myytyjä, ja yleisö istuu paikoillaan luokkien loppuun asti ja kaikkien näytösten aikoina. Täällä ollaan todellista eläin- ja hevoskansaa, ja arvostetaan hevostaitoa.”

Kauden kahdeksas esteratsastuksen maailmancupin osakilpailu, Longines FEI Jumping World Cup™, alkaa tänään klo 16.20. Pentti lähtee 25:tenä 160 cm radalle. Lontoon on Pentille kauden ensimmäinen maailmancupin osakilpailu. Vuonna 2021 Pentti oli Lontoon maailmancupissa kymmenes, ja sijoittui 22. sijalle maailmancupin finaalissa Leipzigissa seuraavana keväänä.

Luokan tulokset

Lähde: Suomen ratsastajainliitto

Jaa artikkeli