Marjukka Manninen jatkaa Ratsastajainliiton hallituksen puheenjohtajana

Suomen Ratsastajainliiton syyskokous toteutettiin hybridinä 26.11.2023 Vantaalla. Kokouksessa valittiin uusi hallituksen puheenjohtaja ja kaksi hallituksenjäsentä seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin uudelleen ehdolla ollut oululainen Marjukka Manninen. Hallituksen jäseniksi valittiin uudelleen ehdolle asettunut Aki Karhapää Lempäälästä ja uutena Dan Björklöf Littoisista.

Uusi ratsastajainliiton hallituksen jäsen Dan Björklöf.
Kuva: SRL/Kati Hurme
Carina Nyholm ja Marjukka Manninen Kuva: SRL/Kati Hurme

Kokouksen avasi hallituksen puheenjohtaja Marjukka Manninen. Hän selvitti taloustilannetta kertoen taustoista ja tavoitteista. Ratsastusfoorumissa lauantaina esiin nousseet teemat, hevosalan sosiaalinen hyväksyntä ja hevosten hyvinvoinnin varmistaminen, ovat vahvasti esillä myös kansainvälisesti. Kansainvälisen ratsastajainliiton FEI:n yleiskokoukseen osallistunut Manninen kertoi teeman olleen esillä FEI:n kaikissa toiminnan alueissa.

Hän kertoi myös, että Ratsastajainliiton vastuullisuusohjelma ja Helsinki Horse Show nousivat positiivisesti esiin FEI:n kokouksessa. Manninen on itse jäsenenä FEI Solidarity Commiteessa Euroopan edustajana.

Ensi vuonna kilpaurheilun fokus on erityisesti Pariisin olympialaisissa ja paralympialaisissa. Vuoden vaihteessa päättyvä rankingkausi on suomalaisittain jännittävä, sillä on mahdollista, että saamme maapaikat Pariisiin koulu-, kenttä- ja pararatsastuksessa. 

Toisena positiivisena uutisena Manninen nosti esiin FEIn yleiskokouksen gaalassa vuoden hevosenhoitajana palkitun suomalaisen Emma Uusi-Simolan. FEI:n yleiskokouksessa uutisoitiin myös, että venäläiset ja valkovenäläiset ratsastusurheilijat ollaan hyväksymässä selvitysten jälkeen neutraaleina urheilijoina kansainvälisiin ratsastuskilpailuihin. Suomi, muut Pohjoismaat ja Baltian maat sekä muutamat Keski-Euroopan maat antoivat tähän oman vastalauseensa korostaen sitä, ettei tilanne Ukrainassa ole muuttunut sitten sodan alkamisen.

Manninen huomioi erikseen hevosalan yrittäjien nousseet kustannukset. Yrittäjiä pyritään tukitoimin, neuvonnalla ja vaikuttamistyöllä auttamaan. Yksi näistä apukeinoista on esimerkiksi Hopoti-järjestelmä ratsastuskouluille.

Seuratoiminta on ollut menneellä vuodella ilahduttavan aktiivista, vaikka Ratsastajainliiton jäsenmäärä on laskussa. Yhteistyö on tiivistä monen alan toimijan kanssa, kuten Suomen Hippoksen, ja yhteisillä toimilla, kuten lajianalyyseillä ja merkittävyystutkimuksilla, vaikutetaan yhteiskunnallisesti. Helsinki International Horse Show´n merkitys lajillemme niin urheilullisesti kuin näyteikkunana ja vaikuttamispaikkana nousi myös esiin Mannisen puheessa.

Syyskokouksessa hyväksyttiin toiminta- ja taloussuunnitelman vuodelle 2024.

Syyskokouksessa jaettiin kultaisia ansiomerkkejä

Suomen Ratsastajainliiton syyskokouksessa jaettiin myös kultaiset ansiomerkit ratsastuksen parissa ansioituneille lajimme aktiiveille. Kultaisen ansiomerkin saivat Carina Nyholm Korsholms Sportryttaresta, Camilla Simonsén Husaariratsastajista, Helsinki International Horse Show’n Lasten Matinean kehittäjänä tunnettu Anna K. Lindberg, Etta Koivula, DTT Dressage Team Traversista ja Kristiina Montonen Turun Ratsastajista.

Anna Lindberg ja Carina Nyholm. Kuva: SRL/Kati Hurme
Jaa artikkeli