Kevin Staut ilahdutti ratsastuksellaan, voitto Helsinki Grand Trophyssä

Kevin Staut voitti Helsinki Grand Trophy´n hevosellaan Beau de Laubry Z lähes täyden katsomon edessä. Ratsukko teki ensimmäisen virheettömän suorituksen perusradalla, eikä yksikään muista ratsukoista taipunut ranskalaisen aikaan uusintaradalla. Italialainen Francesco Turturiello sijoittui toiseksi Quite Baloulla neljä sekuntia hitaampana. Shane Breenin ja Cuic Star Kervecin riskinotto uusinnassa ei onnistunut, ja irlantilainen jäi kolmanneksi pudotuksen myötä.

Grand Prix -rata osoittautui haastavaksi, sillä perusradan hyppäsi virheittä vain neljä ratsukkoa. Vaikka virheitä tuli radan eri osissa, molemmat sarjoista osoittautuivat erityisen haastaviksi.

“Olen ensinnäkin erittäin onnellinen ja kiitollinen hevosesta, joka on noussut huipputasolle vasta 2-3 kuukautta sitten. Se sijoittui viime viikonloppuna Oslon maailmancupissa neljänneksi. Tiesin, että täällä tulisi olemaan teknisempää. Koska sillä ei ole vielä paljoa kokemusta halleista, ajattelin, että olisi parempi lähteä sillä Grand Prix´ssä maailmancupin sijaan. Mutta GP olikin todella hyvin vaikea ja tekninen. Olenkin hyvin onnellinen, miten se suoriutui. Kuten näette, se on iso hevonen, vähän pitkärunkoinen. Tänään se todellakin vastasi jokaiseen pikkuasiaankin, teknisiin kohtiin, joita siltä pyysin, ja olen siitä erittäin onnellinen”, Euroopan mestari ja olympiakultamitalisti Kevin Staut kiittää.

”Päätin vaihtaa huomenna toiseen hevoseen. Tamma, jolla hyppäsin jo viime vuonna. Se tuntee tapahtuman ja tämän tyyppisen kisan erittäin hyvin.”

Suomalaisia osallistui luokkaan kolme. Aura Vasama, 20 sai uransa kolmannella GP-tason radalla kolme pudotusta.  

”Tämän päivän rata oli vaikeampi kuin Oslossa, minun mielestäni haastavampi. Ja tietenkin sieltä tulleena huomaa myös areenan koon, kaikki päätökset pitää tehdä nopeammin. Oli kyllä haastava rata, ja sen näkikin kyllä tuloksissa, että oli aika paljon todella taitaviltakin ratsastajilta virheitä”, nuori ratsastaja miettii.

”Päätin, että en hyppää World Cupia huomenna. Olen siitä Mikon [Mäentausta] ja valmentajan kanssa jutellut. Ei sen takia, että pelottaisi tai jotain tällaista, vaan enemmänkin se, että minulla tuli tunne, että hevonen antoi kyllä kaikkensa tänään ja ennen tätä on hypännyt Oslossa kolme isoa luokkaa. Täällä nyt toinen iso luokka, niin mielestäni hevoselle on reilu päätös, että se saa keskittyä tulevaisuuteen, sitä on vielä toivottavasti paljon edessä.”

”Se on ollut mahtava hevonen, jonka kanssa tehdä asioita ensimmäistä kertaa. On paljon hevosia, joilla on scopea ja jotka ovat laadukkaita, mutta Kallessa on myös sellainen puoli, että se on hevonen, jolla voi mennä radalle turvallisesti. Ja se antaa turvallisen fiiliksen. Kaikki tarvitsisi kyllä oman Kallen.”

Myös Susanna Granroth ja KG Corazon, ja Annina Nordström ja Gabalier HRH hyppäsivät Helsinki Grand Trophyn.

Anna Tallbergille tuplavoitto

Kouluratsastaja Anna Tallberg ja Grevens Zorro voittivat myös CDI3* Helsingin Grand Prix -vapaaohjelman musiikilla. Vapaaohjelman musiikki oli Lumikista ja seitsemän kääpiöstä, ja vapaaohjelma on hänen pitkäaikaisen valmentajansa, keväällä edesmenneen Fia Fabricius-Bjerren, suunnittelema.

Zorro viihtyi toisena kisapäivänä jo paremmin tunnelmallisella areenalla ison yleisön edessä.

”Olen erittäin tyytyväinen tämän päivän ohjelmaan. Totta kai oli kiva voittaa eilen, mutta eilen en ollut niin tyytyväinen tulokseen. Tänään oli enemmän meidän tasoamme, joten se on todella kiva. Tänään pystyin laittamaan Zorrolle enemmän painetta, mutta Zorro maksoi sen takaisin palkintojenjaossa, kun hän kävi vähän ylikierroksilla”, nauraa Anna Tallberg.

Toiseksi sijoittui olympiaratsastaja Mads Hendeliowitz tällä kaudella gp-tasolle nousseella Autograf Q:lla (71.92%). Ensikertalaiset Siiri Kyrö ja Kyro Hot Flow olivat viides tuloksella 68,65 %.

Anna Tallberg ja Grevens Zorro Kuva: Aino Tervonen

Päivän viimeiset luokat, kansainvälinen aikaratsastusluokka ja kansallisten sarjojen finaalit, päivittyvät tapahtuman nettisivuille: www.helsinkihorseshow.fi

Helsinki Grand Trophy tulokset Longines Timing.

Lähde: Helsinki International Horse Show


Jaa artikkeli