Finaalikamppailut Barcelonassa alkavat, ensimmäisenä lähtövuorossa Italian joukkue

Huomenna ensimmäisenä esteradalla nähdään Italian joukkue kun Longines FEI Jumping Nations Cup™ finaali 2023 alkaa iltapäivällä Barcelonassa, Espanjassa.

Tänä iltana järjestetyssä kilpailujohtaja Daniel Garcia Giron ja FEI:n esteratsastuksen lajijohtaja Todd Hindenin suorittamassa arvonnassa päätettiin 15 kilpailevan maan järjestys seuraavasti:

1. Italia. 2. Argentiina, 3. Uzbekistan, 4. Belgia, 5. Saksa, 6. USA, 7. Iso-Britannia, 8. Meksiko, 9. Brasilia, 10. Australia, 11. Alankomaat, 12. Irlanti, 13. Sveitsi, 14. Espanja, 15. Ranska.

CSIO Barcelona juhlii tänä vuonna 111. kansainvälistä ratsastuskilpailuaan, ja Real Club de Polo mikä isännöi esteratsastuskilpailut Espanjan olympialaisissa vuonna 1992, tarjoaa jälleen täydelliset puitteet maailman parhaiden esteratsastusjoukkueiden kokoontua yhteen, vuoden viimeistä kilpailua varten.

Nyt kaikessa on kyse halutun Longines-joukkuesarjan mestaruuspokaalin voitosta, ja joukkueenjohtajat ovat innoissaan tulevasta, mahtavasta ratsastusurheiluviikosta. Keskustelut ovat olleet täynnä kehuja Real Club de Polo:ssa tehdyistä mielenkiintoisista muutoksista, joissa sen tiloja on laajennettu ja nykyaikaistettu.

Argentiinan, Brasilian, Italian, Meksikon, USA:n ja Uzbekistanin joukkueet ovat tällä viikolla vielä erityisen haasteen edessä, sillä kaikki nämä joukkueet jahtaavat samaa, ainoaa jäljellä olevaa joukkuepaikkaa Pariisin olympiakisoihin 2024.

Mestaruutta puolustava joukkue on Belgia.

Joukkueenjohtajat kertovat

Vitor Alves Teixeira, Argentiina – ””On hienoa olla täällä taas. Tämä vuosi on meille erittäin tärkeä, koska yritämme saada paikan olympialaisiin, eikä se tule olemaan helppoa!”

Stephen Lamb, Australia – ”Olemme myös erittäin iloisia voidessamme olla täällä. Olisi tärkeää meille joukkueena varmistaa olympiapaikka, tällaista mahdollisuutta emme saa kovin usein. Meillä on täällä vain kolme ratsastajaa, mutta odotamme innolla tilaisuutta!”

Peter Weinberg, Belgia – ”Yritämme tehdä parhaamme – viime vuonna olimme tosi hyviä, mutta jokainen joukkue yrittää täällä todella kovasti. Ja toivon heille kaikille onnea, mutta eniten onnea meille!”

Pedro Paulo Lacerda, Brasilia – ”Olemme erittäin iloisia saadessamme olla täällä taas, ja tämä on erittäin tärkeä viikko meille, taistelemme paikasta olympialaisissa.”

Carolo Lopez-Quesada, Espanja – “Barcelona on mukava paikka ja uskomme, että täällä hioutuu täydellinen ilmapiiri tällä viikolla. Haluan sanoa, että Daniel ja hänen tiiminsä tekivät hienoa työtä, joten onnittelut ja onnea kaikille!”

Henk Nooren, Ranska – ”Tuntuu aina hyvältä palata Barcelonaan, meidän täytyy onnitella järjestävää organisaatiota tästä kauniista uudesta rakennuksesta. Luojan kiitos meillä ei ole paineita olympiakarsinnasta, koska meidät on jo kutsuttu Pariisin kisoihin ensi vuonna! Paras joukkue voittakoon!”

Di Lampard, Iso-Britannia – ”On aina hienoa tuoda joukkue takaisin Barcelonaan. Onnittelut tästä upeasta uudesta rakennuksesta! Olen erittäin tyytyväinen arvonnan tulokseen, numero seitsemän. Olemme tuoneet mukaan joukkueen, jonka kokemus karttuu tällä matkalla, ja myös joukon 10-vuotiaita hevosia. Odotamme täällä kilpailua, kuten aina!”

Otto Becker, Saksa – ”Oli mukava yllätys tulla tänään tänne ja nähdä kaikki parannukset. Tämä on minulle sopivin Nations Cup -sarja, ja tämä on finaalille paras paikka. Koko joukkue ja minä olemme erittäin iloisia saadessamme olla täällä!”

Michael Blake, Irlanti – ”On hienoa nähdä täällä uudet muutokset, ja kuten Otto sanoi, on hienoa olla takaisin Barcelonassa. Tämä on upea kaupunki, ihmiset ovat todella vieraanvaraisia ja meistä on mukavaa olla täällä. Toivomme hyvää tulosta, meillä on ollut hyvä vuosi ja haluaisimme sen jatkuvan.”

Italian Marco Porro:n terveiset – ”Italialle on suuri ilo olla täällä taas. Tämä on meille viimeinen mahdollisuus päästä Pariisiin, joten yritämme tehdä parhaamme. Onnea kaikille!”

Mark Laskin, Meksiko – ”On mahtavaa olla takaisin Barcelonassa. Se on taatusti yksi suosikkipaikoistamme esteratsastuksen kilpailukalenterissa. Kiitos Danielille ja hänen tiimilleen heidän kovasta työstä ja vieraanvaraisuudesta, kuten aina. Minusta tuntuu, että minulla on täällä melko hyvä joukkue. Viime vuonna voitimme lohdutusfinaalin (The Challenge Cup), ja siitä aiomme parantaa tänä vuonna.”

Peter van der Waaij, Jos Lansinkin avustaja, Alankomaat – ”Barcelonalla on Hollannissa sydämissämme erityinen paikka, tietysti siksi että vuonna 1992 hollannista tuli täällä olympiavoittajia! Tuomamme neljä ratsastajaa ovat kaikki entisiä Nations Cup -finaalin voittajia, joten olemme erittäin, erittäin motivoituneita lopettamaan kauden menestyksekkäästi, ja iloisia aina kun pääsemme palaamaan tänne!”

Michel Sorg, Sveitsi – ”Kiitos Danielille ja koko tiimille, täällä on aina ilo olla. Tämä on upea paikka, ja on vaikuttavaa nähdä tämä uusi rakennus tänään. Odotamme jälleen kerran upeaa kilpailua. Sveitsi ei ole koskaan voittanut (FEI Jumping Nations Cupin finaalia), joten ehkä tänä vuonna! Kaikkea hyvää ja paljon onnea kaikille joukkueille, meillä tulee olemaan mahtava kisa!”

Robert Ridland, USA – ”Kuten kaikki ovat Danielille sanoneet, täällä on tehty isoja, hienoja muutoksia, enkä tarkoita ainoastaan rakennusta, vaan miten se kokonaisuudessaan sijoittuu alueelle. Täällä näyttää upealta! Toimme tänne vahvan joukkueen, koska monien tavoin yritämme päästä olympialaisiin. Olemme iloisia voidessamme palata tänne.

Nodribek Ibragimov, Uzbekistan – “Kiitokset teille järjestäjille, puitteet ja fasiliteetit ovat oikein hyvät ja Barcelona on kohdellut meitä niin hyvin! Meidän ratsastajat ja hevoset ovat työskennelleet kovasti päästäkseen tänne, ja toivotamme kaikille finalisteille paljon onnea ja menestystä kilpailuun”.

Joukkueenjohtajat Longines FEI Jumping Nations Cup™-finaalin lähtöjärjestyksen arvonnassa Barcelonassa 27.9.2023.
Kuva: FEI/Liz Gregg

Karsintakierros

Kilpailu käynnistyy huomenna ensimmäisellä karsintakierroksella, joka on avoin kaikille 15 maalle, se alkaa klo 14.00 paikallista aikaa. Tämän kierroksen kahdeksan parasta joukkuetta pääsevät sähköiseen sunnuntain mestaruuden ratkaisevaan päätöskilpailuun, kun taas loput maat taistelevat valokeilojen loisteessa lauantai-iltana sähköisessä Challenge Cupissa.

Tarjolla on taatusti mukaansatempaava finaali alusta alkaen, sillä lisää kipinää tuo palkintopöydän yksi ainoa karsintapaikka Pariisin 2024 olympialaisiin.

Lähtölistat ja tulokset tässä linkissä.

Jaa artikkeli