FEI julkisti tarjoukset vuoden 2026 maailmanmestaruuskisojen järjestäjiksi

FEI on tänään vahvistanut ehdokkaat maailmanmestaruuskilpailuiden järjestäjiksi vuodelle 2026. Pöydällä on kolme tarjousta kenttäratsastuksen mestaruuskisoista, ja marraskuussa kuullaan kilpaillaanko matkaratsastuksen kuninkuudesta Saudi-Arabiassa vai Slovakiassa. Näillä näkymin Saksan Aachen saa järjestettäväkseen ainakin viiden lajin mestaruuskisat.

Listalla on viisi kilpailuorganisaatiota jotka ovat hakeneet isännöimään eri lajeja seuraavasti:

Aachen (Saksa) – esteratsastus, kouluratsastus, pararatsastus, kenttäratsastus, valjakkoajo (nelivaljakko), vikellys
Boekelo (Hollanti) – kenttäratsastus
Burghley (Iso-Britannia) – kenttäratsastus
Al Ula (Saudi-Arabia) – matkaratsastus
Samorin (Slovakia) – matkaratsastus

FEI:n hallitus jakaa maailmanmestaruuskilpailut vuodelle 2026 kokouksessa 18.11.2023 Mexico Cityssä. Siellä kuullaan FEIn arviointikomission näkemykset ja otetaan huomioon teknisen komitean suositukset.

Kolmen vuosikymmenen ajan senioreiden maailmanmestaruuskisat on järjestetty omanlaisena ”FEI World Equestrian Games™” -kilpailukonseptina. Vuonna 2022 FEI palasi joustavaan malliin, jossa hyväksytään tarjouksia sekä yksittäisten tai useampien ratsastuslajien mestaruuskisojen järjestämisestä. Näin voidaan paremmin huomioon jokaisen lajin erityispiirteet ja omat tarpeet. Viimeksi Tanskan Herning isännöi päätapahtumat esteratsastuksessa, kouluratsastuksessa, pararatsastuksessa ja vikellyksessä suurella menestyksellä. Kenttäratsastuksen ja valjakkoajon mestaruudet järjestettiin vuoden 1960 olympialaisten ratsastuslajien tapahtumapaikalla Italian Pratoni Del Vivarossa. FEI matkaratsastuksen maailmanmestaruuskisat 2022 järjestettiin Butheebissa (Yhdistyneet arabiemiirikunnat) viime helmikuussa.

FEI Valjakkoajon maailmanmestaruuskilpailut syyskuussa 2022, Pratoni Del Vivaro, Rooma.
Kuva: FEI / Christophe Tanière.

”Olemme erittäin tyytyväisiä saamiemme tarjousten määrään” FEI:n presidentti Ingmar De Vos sanoi. ”Vuoden 2022 Tanskassa, Italiassa ja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa erinomaisesti järjestettyjen FEI-maailmanmestaruuskilpailujen jäljiltä olemme varmoja että tämä joustavampi tapa kuulla yksittäisiä ja useita eri tarjouksia palvelee paremmin urheilun, seuraajamäärien, ja ratsastusurheilijoiden kehittymistä ympäri maailmaa. Se antaa paremmin eri maille ja erilaisille kilpailupaikoille mahdollisuuden jättää tarjous päästäkseen isännöimään suurta FEI-tapahtumaa.”

Ratsastajia aavikolla – FEI matkaratsastuksen maailmanmestaruuskisat – 25 helmikuuta 2023
Kuva: FEI

Olympiakarsinnat

Vuoden 2026 maailmanmestaruuskilpailut ovat ensimmäiset karsintakilpailut vuoden 2028 olympialaisiin ja paraolympialaisiin Los Anglesissa. Siellä ratsastuksen lajeina nähdään kouluratsastus, esteratsastus ja kenttäratsastus.

Jaa artikkeli